Si det med Facebook

Jeg slettet Facebook-kontoen min en stund i våres. For mange meldinger, for mange forespørsler, for mange glitrende teddybjørner, klem-en-venn, gro-en-hage-i-flash-applikasjoner fikk meg til å stenge butikken for en stund.

Da jeg vendte tilbake på slutten av sommeren slettet jeg 10.000 meldinger (ubesvarte, beklager folkens) og enda flere henvendelser fra tilfeldige fettere som ville at jeg skulle melde meg inn i gruppa for å få Bigbrother tilbake på TVNorge. Nå har jeg sortert vennelistene mine, innstilt kontoen så jeg ikke får horoskophenvendelser i hytt og gevær og er i stand til å bruke Facebook som verktøy igjen.

Og likevel. Jeg har brukt Facebook siden 2006, og det er iferd med å bli tre år siden jeg første gang logget meg inn og fylte ut profilen min. Siden da har fjesboka blitt et slags sosialt felleseie, en egen arena som veldig mange mennesker over hele verden har felles.

Du kan bruke Facebook-forståelsen til å lage poltisk satire, som denne falske profilen til Sarah Palin:

Falsk palin-profil

Eller ved å resitere Shakespeare i formatet. Klikk her for å lese Hamlet på få sekunder.

11 kommentarer til “Si det med Facebook”

 1. Jeg foretrekker dog å gjøre det jeg kunne ha gjort på facebook… andre steder.

  Jeg har vurdert Nettby, men selv om den ikke er så ille som facebook har den sine egne horrible mangel på kvaliteter…

  Grenseløs’s last blog post..Det multikulturelle

 2. For meg er Facebook et nødvendig gode. Nesten all kommunikasjon med de under 23 foregår via Facebook.
  Det dropper en mail i innboksen min, og så kan jeg sjekke på Facebook når jeg føler jeg må.
  Jeg behøver ikke gi vekk e-posten min, folk finner meg på Facebook.
  Og for alt det jeg ikke gidder. Det ignorerer jeg bare.

  Geir’s last blog post..Jeg har landa… igjen

 3. Jeg er like avhengig av Facebook som mobilen. Man kan jo gjøre avtaler selv om man ikke har penger på mobilen! 😛 Dessuten er det gøy å se og bli sett – på nett.

  Kathleen’s last blog post..Knokler og dikt

 4. *gjesp* Facebook har man, og man er innom der ca… 1 gang i måneden? Og da som regel bare for å sjekke ut om et eller annet navn har profil.

  Mailene fra Facebook ligger sortert under en egen tag på Gmail, ca. 2000 i tallet nå, og blir aldri sjekket.

  Facebook er greit til å holde kontakt med folk man ellers aldri ser, eller når man ikke gidder å logge på MSN på noen måneder.

  PoPSiCLe’s last blog post..Junkfoodjunkie.no er 6 måneder!

 5. Jeg slettet Facebook-kontoen min for rundt et halvt år siden. Etter det var det som om Facebook sluttet å eksistere! Jeg har absolutt ikke savnet det. Kanskje litt i starten, bare det å kunne spionere, men det gikk snart over. Å være avhengig av noe slikt må tas på alvor av de som føler de er det. Da er det noe galt. Er det underholdningsverdien det står på synes jeg bare Twitter er veldig festlig og gøy! Nyttig? Ingenting er nyttig.
  Vil man se og bli sett på nett gjør man noe helhjertet, som å skrive blogg! Det synes jeg.

  Binka’s last blog post..E der någen i Aberdeen? del I

 6. Tja, jeg vil ikke si jeg synes det å være avhengig av Facebook er verre enn å være avhengig av… ja, mobiltelefonen sin. Og det er jo et kjent (og godtatt?) fenomen. Dessuten er det forskjell på å se og bli sett av fremmede mennesker eller folk man kjenner. På Facebook er det sistnevnte. Jeg synes det er riktig underholdene, jeg, å titte på andre der, jeg innrømmer det. Det er ikke noe jeg gjør hele tiden, og jeg gjør heller det enn å se på TV uansett.

  Praktisk er det og, alle disse invitasjonene til events. Spesielt for jeg som er litt distré og glemmer lett sånne ting.

  Også fatter jeg ikke maset med at «man kjenner jo ikke de 200 vennene man har på Face», for… ja, jeg er ikke bestbuddies med mer en fem, MEN jeg møter faktisk stadig vekk de fleste på fester og tilstelninger hele tiden, hvor jeg faktisk holder lengre samtaler med dem. Det er nettverksbygging på et oversiktlig plan, og jeg vet alltid om noe som skjer (som jeg faktisk «attender»).

  Kathleen’s last blog post..Knokler og dikt

 7. Tilbakeping: I facebooked your mom

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.