Et bittelite rop om hjelp, kjære Internett…

33 kommentarer om “Et bittelite rop om hjelp, kjære Internett…”

 1. Beklager, ingen hjelp å få her, bortsett kanskje fra dette:

  Jeg har alltid utsatt til i morgen det jeg kunne ha gjort i dag og trives godt med det, med en slik avslappet livsstil. Min tredje bok skulle ha vært ute for tre år siden og kanskje før det også…

  Når det gjelder billig fest har jeg kanskje et godt råd: kjør den ute i den frie natur og mye kommer av seg selv.

  Grenseløs’s last blog post..Krise, hvilken krise?

 2. Jeg tror den beste hjelpen jeg kan gi er å si at det faktisk ikke blir noen fest. Si det til Grevinnen, si det til forlaget, si det til de som trodde de skulle være gjester: DET BLIR INGEN FEST. For uansett hvor mange gode råd du får, så er det du som blir stående med nerva i det hele. Det betyr mani, søvnløse netter, bekymringer og ei Virrvarrvaskefille etterpå. Det er faktisk lett. Jeg har gjort det selv en gang: Avlyst noe mange trodde skulle skje. Ingen sutra, noen ble letta, – særlig de fra Nord Norge eller deromkring som egentlig ikke hadde tid, ingen klaga, alle forsto – og jeg var superletta.

  DET BLIR INGEN FEST! Øv deg på å si det, maile det og alt det der.

  Lykke til med boklanseringa.

  Hege’s last blog post..Jentelatter

 3. Jeg må si jeg heller litt til Heges råd her, men når det gjelder dette med å faktisk få til festen:

  Hør med bydelssentra. De har som regel bydelshus som man kan leie, og ofte koster det mindre å leie et slikt for en hel helg (ekstra tid til rengjøring og oppvask og slikt) enn å leie inn ett utested for en kveld.

  Fordeler: billig, man har full kontroll selv, god plass

  Ulemper: man står selv ansvarlig, man må som regel ha minst to brannvakter, og man må selv stå for renhold (som regel)

  Børst er som regel BYOB, og/eller innkjøpt i forkant/servert – men igjen, noe man må stå for selv. Har du en bartender i bekjentskapskretsen? Da er det på tide å hanke inn tjenester.

  Ellers er jo improv-fester det gøyeste. 😀

  PoPSiCLe’s last blog post..El-bransjen er skyld i dårlig kunnskap… visstnok

 4. Noen små råd, fra en som både har gitt ut et par bøker og hatt noe med Spartacus å gjøre:

  a) Be rotehuene på Spartacus gjøre jobben selv. De er å så flinke til å skyve ansvar over på forfatterne, men dere har en kontrakt med dem og de har påtatt seg et ansvar.

  b) Når dere er ferdige med dette prosjektet: Kom dere bort fra Spartacus forlag og forbli borte. Jeg er ikke alene om å ha dårlige erfaringer med dem.

  c) Hva festen angår: Avlys. Skyld på forlaget. Ikke slit deg ut på sånt. Det er viktig med fester, men det er din bok og du som skal ha glede av utgivelsen. Det har du ikke hvis du sliter deg ut på å lage fester for andre. Og ved en passende anledning: Fortell Spartacus hva du mener om at de trekker seg fra noe de har lovet på denne måten.

  Hvis du allikevel vil ha fest: Jeg har ved en del anledninger arrangert ting i kjelleren på Den Gode Café på Fredensborg. De stiller med en mann i baren og lar dere låne stedet mot at folk betaler sin egen drikke. Det er OK, men litt shabby. De har plass til inntil 120, men alt over åtti er for mye.

  For tiden bruker vi («vi» er Kjettersk kjeller) M3 i Maridalsveien, på de samme betingelsene. De er vesentlig proffere, og lokalet er noe større. Det er fint plass til 110.

  Arnfinn Pettersen’s last blog post..Irving til Lillehammer

 5. Det finnes jo flere utesteder der det er vanlig å ha lanseringsfester. Hvis du går for en litt enkel løsning kan dere komme unna med en liten høytopplesning, salg av bok og gjestene kjøper i baren. Ingen annen orging for dere. Et kjapt søk på underskog viser at følgende steder er blitt brukt til lignende lanseringer den siste tiden:
  – Internasjonalen
  – Pavilion
  – Bugges Eftf.
  – Bistro Brocante.

  Sikkert flere som har erfaring med sånn booking inne på underskog også.

 6. jeg har et par innspill:

  1. Det er ingen skam å avlyse

  2. Hvis du skal ha fest så gjør det enkelt. Lei et sted hvor de stiller med bar og lydanlegg. Supert om de som jobber der også rydder opp, så slipper du å tenke på det.
  Ikke tro at du må ha et superavansert opplegg. Ha fx en konferansier som presenterer dere og boka (kan godt bare være noen du kjenner som ikke har noe imot å snakke foran 100 mennesker). Så kan dere jo lese hvert deres avsnitt (alltid populært). Og så kan man ha en flink dj som spiller fin feministisk musikk. (som sagt tidligere er det godt mulig at jeg kan hjelpe deg med å finne en). Behøver ikke være noe mer enn det.
  Og synes godt du kan be Spartacus skjerpe seg. De kan i det minste booke sted for deg, så kan du evt. stå for innhold.

  Rullerusk’s last blog post..Poesi mens vi puster 6

 7. Ja, gjør det enkelt, med en liten høytopplesning på et utested der stedet står for bar og opprydding og det hele. Steder som jeg mener har hatt boklanseringer i det siste:
  – Internasjonalen
  – Pavilion (plass til mye folk).
  – Sound of Mu (færre folk)
  – Mono
  – Bugges Eftf.

 8. Hmmm – her tenker jeg at det sikkert er lurt av deg å si Nei, det blir ingen fest.
  Det blir ikke så festlig for deg og Grevinnen hvis du blir utslitt og syk, gjør det vel ?
  Hvis noen blir sure så går i alle fall det fort over…..

  Del heller en flaske med noe godt med Mr. Jackson! 🙂

 9. Her har du fått mange gode råd. Lytt til dem!

  Min mening er som flertallet her:
  Ta deg selv og din egen helse på alvor!
  Avlys festen!

  Send lenken til dette innlegget til forlaget på mail med beskjed om at du ikke kan ta på deg å arrangere festen for dem!

  Brygg deg en kanne te sammen med gode venner isteden for å arrangere den festen forlaget faktisk hadde lovet å holde for dere og boka.

  Lene’s last blog post..Bare bittelitt

 10. det beste rådet er sikkert å avlyse festen. det nest beste rådet er å få noen til å ringe et sted for deg. sound of mu, eller cafe art’e i oslo, det er steder som er godt vant med å holde boklanseringer, og ingen av dem tar allverden i leie såvidt jeg vet. jeg tror nok dessverre det er ganske vanlig at forfatterne må fikse fest selv. men på disse stedene er det veldig lite fuzz og ting som må ordnes og sjekkes, lydutstyr har de, og folk i baren. og da er det vel i det hele tatt veldig lite som gjenstår, annet enn å annonsere her hvor festen blir og vente på gjester. dere har vært skikkelig flinke til å gjøre boka kjent på forhånd, dere er i en enestående situasjon sånn sett, så folk kommer det nok ganske så sikkert.
  lykke til, virrvarr. 🙂

 11. men for å gjøre det klart: dette er bare hvis dere ikke ser noen annen utvei enn å holde enn fest og hvis du virkelig vet at du ikke kommer til å være alene om det, at noen vil hjelpe deg med det meste. hvis ikke anbefaler jeg først og fremst å avlyse, legge deg på sofaen og være stolt av deg selv.

 12. Enig med de andre – avlys eller dump det tilbake på forlaget. Boka er i trykken og er de interessert i å selge, så bør de gjøre jobben sin. Send lenken på dette til dem.

  Note to self: Stryke Spartacus som mulig forlag om de ikke skjerper seg.

  VamPus’s last blog post..Minky Minarki

 13. Ok, da har jeg kvinnet meg opp, mailet forlaget, skrevet masse guffe, slettet to tredjedeler av det, og sendt dem et «Jeg kan ikke gjøre dette. Fiks selv» notat. Så synes jeg dere kan være med meg på et utested og henge og drikke øl og brus når boka kommer ut hvis forlaget ikke er i stand til å stable et lokale på bena. *følersegbarsk*

 14. Virrvarrs helse er viktigere enn hvilken som helst fest!

  Det er helt lov å si «Det blir ingen fest». Forstår ikke folk det, får de søtten ta arrangere festen selv.

  *klem*

 15. Nå ble jeg litt sånn glad – først fikk jeg vondt i magen da jeg leste at du hadde tatt på deg dette, så kom alle de kommentarene om at du måtte avlyse og jeg tenkte for meg selv at de fleste fikser jo ikke å avlyse når det først har blitt sånn. Også gjør du det.

  Også har jeg notert Spartacus forlag som noen jeg skal rynke på nesa til fremover.

  Beate’s last blog post..Store gamle barnebøker

 16. Stor applaus for deg, Virrvarr – du har gjort det rette:-) Flinke jenta som laerer seg aa si nei.

  Hvis ikke spartakistene klarer aa ordne pr selv naar de faar ei hel bok full av puling i en by av journalister faar de jammen finne seg noe annet aa gjoere!! (Etter aa ha solgt mange tusen av boka deres, saa klart…)

  Alter Ego’s last blog post..Retro: Fra minneboka

 17. Søte Virrvarr! Du har jo egentlig det beste forslaget selv i kommentaren din: Bli med på utested og heng og drikk øl og brus. Hvis du «advarer» utestedet på forhånd om at det kommer en haug med folk, så er det sikkert helt greit at noen sier noen ord og at dere leser litt fra boka (hvis det er det dere vil). Velg et sted hvor det er allikevel er hyggelig og musikk, så er det bare å møte opp. 😉
  Tvi-tvi i alle fall!

 18. Beklager, kjære Spartacus, men jeg føler meg nødt til å signere frøken Virre her. Dette er ikke vårt ansvar. Jeg tror noen og enhver trenger å øve seg på å si nei _der_og_da_, men frem til det er på plass: Enten stabler forlagsgjengen noe på beina, eller så finner vi en annen måte å feire oss selv og boka på:)

  Grevinnen’s last blog post..Hvorfor jeg elsker Oslo

 19. Kjære virrvarr, min første innskytelse da jeg leste var «Åh, stakkars, JEG kan gjøre det for dem».
  Så kom jeg på at jeg er på et forsøksvis nei-regime selv, og klarte å tenke to ganger. Og den andre gangen jeg tenkte, tenkte jeg som så mange andre her: Dette er da for pokker forlagets oppgave, ikke din! Ikke grevinnens! Men forlagets! Så jaggu ble jeg glad da jeg et stykke ned i kommentarfeltet så at du klarte å sette foten ned.

  Når det er sagt, skjønner jeg godt behovet for en feiring av boka, men gjør det i så fall til deres egen spontanfeiringsgreie.

  *oppmuntrende klapp på skulderen*

  Hanne’s last blog post..Fredagsdiktet: Gniar og gnuar

 20. Jeg er treg i avtrekkern. Så da ble jeg så glad da du avlyste å slite deg ut på å lage fest. Hurra for flinkedamen!

  Jeg er nemlig veldig for massemail/facebook/forlagets informasjon/blogginvitasjon til «Hurra vi har bok! Møt oss på xxx pub/utested for drikke etter valg, mulighet til å hobnobbe med publiserte forfattere (dere to) og anledning til å kjøpe en bok kanskje». Og hvis man har dette på et sted hvor de er greie (og det må man jo) så synes de kanskje det er dritkult med høytlesing fra boka også.

  Hvis forlaget kommer opp med noe mer organisert så er det fint det. Og så kan du møte opp som eneste krav!

  Delirium~’s last blog post..Diett for sarkoidosepasienter – en enpersonstudie

 21. Gratulerer! Jeg tenker alltid i sånne situasjoner at de som evt måtte bli skuffet over avlysing, de TÅLER det faktisk helt greit. Det gjør jo du og alle andre også, vi tenker ikke lenge over sånne skuffelser uansett. (I tillegg kommer selvsagt alle de som er lettet over å slippe å dra langt/bruke mye penger/tid, men som aldri i livet ville gått glipp av det som måtte arrangeres;))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.