Klitoris – 20 ganger større enn forventet

43 kommentarer om “Klitoris – 20 ganger større enn forventet”

 1. «Det lille klitorishodet er senter for 8000 nerveender. Mannens penis har, til sammenligning, 3000-4000 nerveender. Jeg er ikke livmorsfeminist, men gutter: Her blir dere eid.»

  Jaja spiller nå liten rolle om det er dobbelt så mange om man ikke tilfredstiller seg selv eller blir tilfredstilt av andre der.

  Gruble, hva skal jeg med denne kunnskapen som blir beskrevet i dette blogginnlegget her.

 2. Jeg leste om det på femenisting.com tidligere i år, eller kanskje i fjor.
  Klitoris ruler! Og illustrasjonene gir meg en helt ny oppfatning av jenter som kniper beina sammen, de er ikke frigide, de tilfredsstiller seg selv 😉

  men ehm, det visste jeg vel strengt tatt fra før…

  Martine Votvik’s last blog post..Vil ikke være fattig

 3. Veldig viktig poeng dette med operasjoner og risken for å skade erigerbart vev. Men at klitoris er mye større enn en knapp og går langt innover, nærmest omslutter skjeden – jeg mener jeg har visst dette mye lenger enn ti år? Det er vel den kunnskapen som ligger bak uttrykket «innovertiss»? Jeg mener jeg har lest liknende ting i bøker fra 60/70-tallet. Uansett viktig forskning O’Connell har gjort, og fine illustrasjoner du har her.

  Bharfot’s last blog post..Pauser og klang (Film fra Sør)

 4. Det er ganske ny informasjon for meg også. Og teksten gir meg et par nye spørsmål. Hvis O’Connell fant markante forskjeller på klitoris hos kadavere som hadde dødd før og etter overgangsalderen… betyr det at den «forsvinner» når vi blir gamle? That’s bad news 😦

  Ellers også bekymringsverdig at så mye medisinsk forskning er gjort kun på menn, men det var jo ikke en like stor nyhet.

  kamikaze’s last blog post..Doktorandens overlevelsesguide, del 2

 5. Nyttig informasjon. Jeg har undervist i reproduktiv fysiologi (ikke anatomi dog) på universitetet, og selv på det nivået er klitoris knapt viet et avsnitt. Det er velkjent at klitoris er mye større og strekker seg lenger enn mange skulle tro, den er jo tross alt parallell-strukturen til penis. Men likevel vet man utrolig lite om klitoris. Særlig i forhold til all kunnskapen om penis. Og det er interessant og frustrerende hvor lite forskning som gjøres på kvinnekroppen og typiske kvinnesykdommer. Et godt eksempel på dette er hjerte-karsykdommer. Man har etter hvert en god liste over symptomene på hjerteinfarkt. Interessant nok er dette de MANNLIGE symptomene på hjerteinfarkt. Kvinner får nemlig veldig annerledes symptomer. Dette vet ikke folk flest, og resultatet er at veldig mange kvinner aldri kommer seg til sykehus når de har hjerteinfarkt fordi de rett og slett ikke skjønner hva som er på gang.

  Også en ting til… ikke for å pirke (eller jo, kanskje for å pirke likevel), men kadavre? Trodde det ble brukt primært om døde dyr (eller åtsler). Mens lik er riktig å bruke om mennesker. Jeg får ihvertfall ubehagelige assosiasjoner av det ordet…

 6. Eilif og Terje, det er då ikkje spor vanskeleg. Faktisk har eg funne ut (venne-poll) at damene eg kjenner som regel får orgasme på under minuttet, om dei får vere aleine på badet eller i senga, mens menn ser ut til å trenge både porno og ronking i fleire minuttar.

  Det som er vanskeleg, er jo å få orgasme gjennom kjip sex. Prøv sjølv å onanere deg til utløysing om det einaste du får lov å berøre er innsida av lårene.

  Avil’s last blog post..Kahn

 7. Her var det litt kjent stoff, og en del nytt. Jeg visste f.eks. at kilitoris var mye større en den lille tuppen som er synlig. Men jeg visste ikke hvordan den formet seg videre innover. Det forklarer en del ting…;-) Velig bra med illustrasjonsbilder!

  Jeg kårer herved denne posten til «Årets Folkeopplysningspost»!

  HvaHunSa’s last blog post..Nettsjekkingens mørke bakgater

 8. Dette visste jeg ikke før nå. og jeg er 25… i seksualundervisningen på skolen hadde vi bare om hvordan en tampong så ut og at den skulle inn i hullet i tissen. Ellers; «eggcelle og sædcelle smelter sammen og blir til barn». Og så så vi på Trond Viggo med «kroppen min» programmet;
  http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/14987

  Vi visste mye mer fra før av enn det vi lærte på skolen (både rett og vranglære), men det turte vi jo ikke å si:) Fryktelig fali, det.

 9. For en stund siden (et år eller to) gikk det et Fakta på lørdag-program på NRK om klitoris. Der presenterte de bloggposten din som film, skulle nesten tro du hadde sett den. Velig bra. Jeg har den faktisk på dvd for å kunne vise elevene mine utvalgte deler.

  Hege’s last blog post..I begge ender

 10. *føle meg opplyst* Dette visste jeg faktisk (dog uten illustrasjonene). Men jeg tror sannelig jeg har lest det i et Sånt Blankt Dameblad.

  Ellers tror jeg det heter kadavre med en gang medisinstudenter begynner å skjære i dem…

  Delirium~’s last blog post..Cupcakes – Oppskrift

 11. Joda, det heter kadaver i disseksjonsøymed.
  Malapropos: fordi klitoris er et såpass stort organ vil omskjæring av kvinner ikke nødvendigvis fjerne evnen til orgasme. Det blir bare mye vanskeligere.

 12. Jeg tror jeg har visst om dette erigerbare materialet (fint ord!) som omslutter skjeden siden jeg var tenåring engang i middelalderen. Men jeg visst vel egentlig ikke at det var en del av klitoris.
  Faktisk ble jeg svært overrasket da jeg leste om forskningen til Helen O’Connell, for jeg skjønte ikke at dette kunne være ukjent for noen! Vi snakker jo tross alt om en betydelig del av kvinners underliv her!
  Nå er kanskje halvparten av jordens befolkning unnskyldt fordi de ikke har kroppsdelene det snakkes om, og mange andre har sikkert viktigere ting å bekymre seg for, men at ingen hadde dokumentert dette før virket litt for utrolig. Det betyr kanskje at jeg ikke var den eneste som tok det for gitt at dette var en velkjent sak?

  Marina’s last blog post..Den amerikanske boligkrisen forverrer seg…

 13. Hm. Alle medisinstudenter jeg omgås med pleier å kalle det lik. Har lest oppgaver fra medisin hvor døde folk omtales som lik. Og jeg ville tro at det var ganske viktig å lære seg til å ikke få noia av at det er døde mennesker man kutter i, for å få et naturlig forhold til menneskekroppen og mennesker, død som levende. Men, jeg få vel gå tilbake på den. Takk for oppdatering 🙂

 14. «Cadaver» benyttes på engelsk for lik i medisinsk forskning, i norsk dagligtale blir det helt misvisende å si «kadaver».

 15. Herregud. Jeg er 24 år, jeg får orgasme hver dag og hver gang jeg puler (av samleie), og dette var revolusjonerende nytt for meg. Herregud så bra! jeg har aldri forstått det med at klitten, den lille tuppen øverst skulle være det beste for meg, jeg har alltid likt alt det andre bedre, og trodd at det ikke har noe med klitoris å gjøre. Jeg føler meg opplyst.

  Dronninga av hoppeslott’s last blog post..det sandeste

 16. Wow, dette var helt nytt for meg. Her har man levd i 37 år, og så visste jeg ikke hvordan jeg ser ut en gang. 😉

  Heldigvis har jeg funnet ut hvordan jeg skal komme på både den ene og den andre måten, uten å ha kunnskapen, så da får jeg vel si meg fornøyd likevel.

  Kjempeinteressant, Virrvarr, jeg blir mer og mer fornøyd med at du tar opp temaet på bloggen din. Ikke akkurat et samtaleemne jeg har med venninnene… eller mora mi. 🙂 Jeg har selvsagt bestilt boka, er glad det ikke bare er fokus på jenter som har sex med jenter – tror dere har gjort noe lurt der. 🙂

  Lothiane’s last blog post..Her kommer vinteren

 17. Jøss!!
  Noe av dette har jeg hørt før, men jeg har _aldri_ sett disse illustrasjonene og lest en så bra opplysningende tekst om en så viktig del av min egen kropp!

  Jeg gleder meg mer og mer til å lese boka.

  😀

  SerendipityCat’s last blog post..Sanne ord…

 18. Dette er jo folkeopplysning på høyt nivå, Virrvarr! 😀

  Nøyaktig hvordan (hele) klitoris så ut hadde jeg ingen anelse om og ærlig talt aldri undret meg over heller, men jøsses da! Den er jo drittøff! Jeg tror noen har lagt ned mye jobb, omtanke og oppmerksomhet i konstruksjonen av kvinners anatomi for å få til den der – en stor takk til henne for det! 😉

  Valkyriana’s last blog post..Undercover Judith

 19. Nå har jeg sjekket i Prinsessens bøker om pubertet og kropp (de er rimelig nye begge to), men der står det ikke et kvidder om dette. Det står derimot mer om gutta, svamplegemer og alt er på plass. Etter denne oppdagelsen, sørget jeg selvfølgelig for å opplyse Prinsessen også, slik at hun ikke vandrer ut i verden like uopplyst som sin mor 😉

  el Vera’s last blog post..Jenter som kommer (og noen gutter også)

 20. Tilbaketråkk: Betty Dodson |
 21. Jeg må bare fortelle at jeg havnet her i dag, da jeg skulle lette etter en hetteoppsrift til halloween, på søkeordene: Hette, middelalder, oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.