Plagiat, or: How I learned to relax and love fan fiction

17 kommentarer om “Plagiat, or: How I learned to relax and love fan fiction”

 1. Jeg har vel skrevet min del av fan fiction selv. Synes egentlig det er litt morro å skrive «Hva om..?»-historier, hive inn folk som ikke tilhører samme ‘verden’, misbruke replikker, putte folk inn i en «feil» setting..

  Kristin’s last blog post..Realisme

 2. Jeg har nok ikke skrevet noe fan fiction selv, men tenkt mye av det du tenker, Virrvarr, og lekt mye med mine egne versjoner. Og så tenker jeg ofte på barna i bøkene jeg leste da jeg var lita. hva gjør de nå, og hvordan gikk det med dem senere i livet. Guro og Ole Alexander, hvilken utdannelse tok de og hva gjør de nå? 🙂

  Eugenie’s last blog post..Å sette bloggen sin på kartet…

 3. Veldig mange forfattere begynner på den måten. Man har lyst til å skrive en like god historie som den man nettopp leste og ofte irriterer man seg over at det ikke er sex, ikke er voksne temaer i den boken.

  Feks star trek og star wars og også babylon 5 er jo nesten kjemisk fri for sex.

  Dog var ikke det mitt problem, da jeg begynte å med å skrive fortsettelsen på Morgan Kane boken Bandidos Yanqui…

  Dog, etter en stund innser man at man ønsker å gjøre sine egne ting og man vokser opp, både som kunstner og menneske. Man gjør det man virkelig ønsker å gjøre, og det er da man virkelig begynner å SKRIVE, og KOSER seg vilt med det.

  Grenseløs’s last blog post..De døde glimter

 4. Btw det såkalte homoerotiske mellom Kirk og Spock i Star Trek var/er så åpenbart at det var ikke rart at noen begynte å skrive om det. Så på den måten fungerte det også som en legitim protest mot kvalmende aspekter i amerikansk tv.

  Grenseløs’s last blog post..De døde glimter

 5. jeg har aldri skrevet fanfiction, men jeg vet om en som pleide å skrive laaange erotiske utlegninger om karakterene i buffy, som hun ofte viste frem. haha 😀
  jeg synes også det må være et kompliment til en forfatter eller hvemsomhelst at folk skriver fanfiction om arbeidet ditt. det er jo det

  Vutarie’s last blog post..Earthbound with Parents [4:31]

 6. Tilbaketråkk: Rablebloggen
 7. Det er ikke alle forfattere som er like glad for at karakterene deres (mis)brukes i fanfiction. Forfatteren Anne Rice (Interview with a Vampire osv) føler seg oppriktig såret over fanfiction, og har gått ut å bedt folk om å slutte å publisere fanfics som involverer hennes karakterer eller hennes univers. Og når det kommer til utløp av seksuelle fantasier trenger man jo ikke akkurat å skrive dem selv, når det kommer til Anne Rice 😉

 8. Eg kom til å tenkja på eit sitat frå ein ven av meg som såg på fan-art frå Final Fantasy: «Men Sephiroth, kva er det du gjer med Cloud?»

  Det oppsummerer eigentleg sjangeren ganske godt.

 9. Hehe Fan-fic er en ganske bred kunstform, ja. Selv om 90% av det er patetisk dritt, så finnes det faktisk ganske mye bra der ute og.

  Har aldri skrevet noe fan-fic selv, men har laget enkelte bilder basert på karakterer fra tegneserier og bøker i mine yngre år. Lenge siden jeg har laget noe som helst av bilder nå, gitt.

  Fan-art (billedlig) er vel i stor grad erotisk (okei, det rette ordet er vel egentlig hardpornografisk) – det er vel ganske mye av det rundt om kring på det vide internettet.

  PoPSiCLe’s last blog post..Tweets uke 2008-10-19

 10. For ufattelig mange år siden var jeg involvert i et lite forsøk på å skrive fan-fiction basert på Gor-bøkene til John Norman, bare med omvendt kjønnsrollemønster; store, sterke damer med pisk og sverd, og vakre, vevre unge menn som overga seg til sine herskerinner, kjente sin plass og egentlig likte å smake pisken…
  Det ble et kort prosjekt 😉

  Ut over det; vel jeg har brukt litterære figurer, steder og fenomener skapt av andre litt perifert i ting jeg har skrevet, men det er vel mer forsøk på intertekstualitet (det sa i alle fall en konsulent en gang, og mente det positivt).
  Og er ikke fan-fiction egentlig nettopp det; intertekstualitet? Høres mye bedre ut i alle fall! Kanskje til og med transposisjonalitet; det høres i alle fall vanvittig seriøst og fint ut? 😉

 11. Vi er nesten overraskende forskjellige ideer og meninger (og erfaringer?) om fan fiction. Men besides the point; jeg prøvde å ringe deg, men telefonen din er av. Ring meg.

 12. Det skal innrømmes at jeg har skrevet veldig lite fan fiction selv siden jeg personlig elsker den delen med å finne på alt selv og i fanfiction er mye av det gjort allerede. Men jeg liker å lese det og besøker stadig fanfiction.net for å lese i vei. Jeg er ellers helt enig i at det er et kompliment hvis noen skriver fanfiction inspirert av historiene dine :O)

  Karoline’s last blog post..Memes og sånt :O)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.