Dress deg opp, snakk dirty – Pecha Kucha

Jeg kjøpte meg en dress idag. Jeg var groggy av sovepiller, lysegrønn i fjeset og fullstendig nervevrak. Jeg tok på meg joggebukse, labbet ut i regnet og tenkte: «Ok. Jeg må kjøpe meg en dress.»

«Skjebne-shmebne» pleier jeg å si, men det er sjelden at jeg går rett inn i en butikk, får øye på nøyaktig det plagget jeg tenkte meg, plukker ned klær som viser seg å ikke bare være min størrelse – de sitter også perfekt. Kom igjen, alle lubne medsøstre: Når var sist gang dere prøvde bukse og fant en som satt perfekt på første forsøk? Plutselig var jeg mange penger fattigere og en grå, nålestripet dress rikere. Jeg dro hjem, kom meg i dressen og kjente meg plutselig uovervinnelig.

Jeg hørte Ellisiv Lindkvist si det fra scenen mens vi sto backstage på Bok i byen og slurpet det vi fikk tak i av drikkevarer: «Jeg er mann. Jeg er objektiv. Alt jeg sier er sant.» Jaggu, tenkte jeg. Hei, mannsrollen. Er det sånn du kjennes ut? Du lurer i jakkeslaget i denne dressen her. Du lukter makt.

Selv om Bok i Byen kjentes fremmed ut, luktet backstage av gamledager. Selvsagt hadde backstage-sjefen vært regionsansvarlig i Nordland RU, og selvsagt var alle de andre deltagerne de samme folka som kunne holdt innledning på et Rød Ungdom-arrangement på begynnelsen av 2000-tallet. Magnus Marsdal, Håkon Kolmannskog, Bendik Wold, say no more.

Enkelte ting hadde heller ikke endret seg, som ulike grader av… ekstremitet. I RU-sammenheng har alltid Marsdal vært «tredje venstre, de nye antiglobaliseringsbevegelsene, livsnytersosialisme» mens jeg har snakket om «kommunisme, revolusjon, marxisme». På Pecha Kucha hadde Marsdal masse bilder av bøkene sine. Jeg hadde masse bilder av fitte. En ting er sikkert: Grevinnen og jeg hadde publikums oppmerksomhet.

Hva vi sa? Innlegget mitt om klitoris, bare med færre ord og flere bilder. Vi stod ikke nevnt i programmet med navn, bare som «flere overraskelser». Det skal bli mitt nye mellomnavn. Ida «flere overraskelser» Jackson. Pytt, det gikk kjempebra. Jeg hadde jo på meg dress.

12 kommentarer til “Dress deg opp, snakk dirty – Pecha Kucha”

  1. Jeg vil se deg i dress… NÅ! Eller generelt bare se deg ( …gjerne i dress.) okay, nå har du startet opp dressfetishen min igjen. send meg litt lyd hvis du ser denne kommentaren.

    -Jettetrollet.

  2. Ida! Dere gjorde en fantastisk innsats, og det var beyond morsomt å hilse på deg igjen. Du er sørenmeg uovervinnelig!

  3. Tilbakeping: Nerdeglamblogging at Rablebloggen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.