Roteloftet gir deg: Journalistanmeldelser!

24 kommentarer om “Roteloftet gir deg: Journalistanmeldelser!”

 1. Du må være hypnositør eller noe eller du truet dem med tortur til å skrive det du sa. I nesten samtlige intervjuer jeg har gjort kjenner jeg meg ikke igjen ovehodet…

  De legger gjerne vekt på helt andre ting enn det jeg gjør, for å få det til å passe inn i sin virkelighet, ikke min. Det virker som om de ikke skjønner at det er jeg som blir intervjuet og ikke dem.

  Sensuren er omfattende. Jeg ble rett og slett lamslått en gang da feks bergens Tidende faktisk skrev det jeg sa og ikke fant opp ting.

  Grenseløs’s last blog post..Alle sjelers natt

 2. Utrolig spennende og interessant lesning, Virrvarr:) Det jeg tenkte på mens jeg satt og leste, er at det er veldig få av dem som blir intervjuet som spør om de kan lese det ferdige intervjuet FØR det sendes i trykken.

  I tilfelle journalistene skulle finne på å skrive eller vinkle noe på sin egen måte fremfor det som er riktig og korrekt. Men kanskje de vinkler ting på sin egen måte når det kommer til kjendiser, og ikke dem som nettopp er blitt det?

  Virkelig gøy å lese dette innlegget ditt, skal nok lese mer i tiden fremover:)

  Liljefot’s last blog post..Svar på spørsmål fra Monica

 3. Journalister trenger flere kritiske intervjuobjekter som deg – selv om det nok kan være skummelt for…! Minn meg på at jeg aldri skal tørre å intervjue deg;)

  Tror forøvrig de fleste journalister synes det er flott med folk som vil lese gjennom saken før den kommer på trykk. Slik unngår man kjipe situasjoner «dagen derpå».

  Windingstad’s last blog post..Sykt!

 4. oh jeg gleder meg til å lese det i Dagbladet Fredag (eller har det stått på trykk og jeg har gått glipp av det? neeeei?)

  og sånn med forskjellig vinkling og whatever-greier lærer vi om på skolen nu. veldig rart hvordan tekster om det samme kan bli helt utrolig forskjellig. litt gøy også

  Vutarie’s last blog post..The Mending of the Gown

 5. Veldig morsomt med journalistanmeldelser, altså. Det burde vi egentlig hatt mer av. Jeg pleier for øvrig ofte å tilby mine intervjuobjekter å lese gjennom saken. Det er det greit å få rettet opp eventuelle faktafeil før det er for sent.

  Hanne’s last blog post..Fredagsdiktet: Halloweenspesial

 6. Dette ser jo veldig lovende ut. Jeg skal kjøpe Dagbladet, også skal jeg stolt meddele kretsen at hun der kjenner jeg.

  Eller kjenner jeg deg ikke? Litt usikker nå på hva som gjelder som bekjentskap. Uansett føler jeg at jeg kjenner deg godt nok til å bli skikkelig glad og fornøyd når jeg leser poster som denne.

  Og litt stolt, fordi jeg kjenner deg.

  Buster’s last blog post..Bitter og ensom

 7. Interessant! Jeg har hatt lignende opplevelser fra mine boklanseringer, og har hatt gode erfaringer med å spisse det jeg sender til media etter hvem de er og hva jeg tror de vil være interesserte i. Lettere å utløse omtale på den måten. Tror sikkert journalister er glade for slik omtale også. De kan jo alltids bli bedre, og mer bevisste. 😉

  Tomas’s last blog post..Poden og Pappa lurer tannfeen

 8. Kjempegøy lesning! Det er så lett å glemme at alle andre vi leser om har vært gjennom det journalistiske filteret også. Jeg har blitt intervjuet én gnag. DEt tok en time, men jeg følte likevel journalisten var litt på tynn is så jeg ba om gjennomlesning. Heldigvis! Så fikk jeg luket bort det verste, men jeg kunne jo ikke gjøre noe med spørsmålene. Og du har helt rett – smarte spørsmål får deg til å virke smartere (så sant du ER smartere da, og i ditt tilfelle er du jo det :-))Gratulerer med kjempelansering!

  Arachne’s last blog post..Lidelse varmer ingen

 9. Hei!

  Denne kommentarer kommer jo lenge etter at innlegget ble skrevet, men jeg deler likevel noen tanker 🙂

  Det er første gang jeg leser denne bloggen, og jeg har allerede lagt den til i favorittfana mi.

  Kjempekult med anmeldelse av journalistene/utgivelsene du ble intervjuet av. Det var jo nettopp dette som trigget meg til å klikke inn på dette innlegget – jeg er journalist.

  En ting som stadig kommer opp når det diskuteres hvordan journalister jobber er dette med å bli framstilt riktig, sitert riktig og at intervjuobjektet er fornøyd med hvordan vedkommende kommer fram.

  Jeg streber etter å alltid sitere riktig, og det er viktig. Jeg ønsker også at interjvuobjektet skal «eie» sine egne uttalelser og meninger. Men, det er et men. Jeg kan ikke produserer journalistikk hvis jeg ukritisk skriver ut en intervjusak kun etter intervjuobjektets premisser.

  Det vil si, alle mennesker har en agenda. Man har en tanke, en målsetting om hvordan man ønsker å framstå, og det er gjerne den polerte og pene fasaden. Som journalist er det et mål å komme bak denne fasaden, og presentere «virkeligheten». Jepp, vi gjør feil, vi også, som alle andre. Noen grovere, noen mildere.

  Men husk på at de brillene du ser deg selv gjennom, ikke alltid er slik du blir oppfattet av andre. Og at dine handlinger ikke alltid blir oppfattet på den måten du skulle ønske.

  Og at det noen ganger blir litt lett å skylde på at journalisten har framstilt deg feil.

  Noen meninger? Gjerne fra deg, virrvarr 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.