Jeg skal aldri bli modell

Glem det at du er en betalt kleshenger. Glem det at du må veie avsindig lite og at favorittmaten din må være selleri. Glem alle de stygge klærne. Glem følelsen av å se trynet ditt smurt utover schvæære H&M-plakater og dobbeltsider i Elle. Det er slitsomt å bli fotografert. Du blir sulten, sliten, får krampe unevnelige steder og lider mens du skal smile søtt, ikke blunke, ikke røre deg, ikke le, ikke klø deg, ikke senke armen. Jeg har blitt fotografert i fem timer i dag og er mørbanket.

Jeg jogget i går og i forgårs. Ja, jeg ble støl. Ja, jeg ble andpusten. Men jeg stod ikke med lyskastere i fjeset og så fingrene mine begynne å vibrere i takt med vibratoren jeg holdt i. Jeg falt ikke sammen av utmattelse etter å ha stått stille med et stivt glis. Det gjorde jeg idag. Jeg har lekt orgasmedemonstrant, ligget under en dyne med sexleketøy hengende fra taket i fiskesnøre og latt fingrene mine posere med latexhansker.

Greit, jeg finnes ikke fotogen. Greit, jeg har problemer med å se forskjell på en rifle og et fotografiapparat. Greit, så har jeg et enormt behov for å hoppe opp og ned, og det er ikke kompatibelt med å bli tatt bilde av. Jeg skal aldri bli modell. Det er slitsomt og kjedelig. Under mitt favorittintervju til nå ble jeg bedt om å tegne meg selv. Det var mye bedre.

Vel – bildene kommer til å være i Dagbladet Fredag førstkommende fredag. Muligens på forsiden. Jeg hadde ikke regnet med all denne fotograferingen da jeg fant ut at jeg skulle skrive bok, altså. Virkelig ikke.


15 kommentarer til “Jeg skal aldri bli modell”

 1. Har også stått modell i rundt en halvtime. Det holdt.

  Jeg lurer også på om jeg kan si at jeg kjenner deg bittelitt 😀

 2. Selv har jeg alltid ment at det “beste” ved modellyrket er at sommerklær tradisjonelt fotograferes om vinteren, mens vinterklær tradisjonelt fotograferes om sommeren. Så man vet ikke helt hva yrket har å by på før man har posert i badedrakt ute på gata i Paris rundt juletider, eller i pels i Marokko midt på heiteste sommeren. Og selvsagt kan man ikke ha gåsehud eller svette!
  Jeg må faktisk bare beundre modeller, for de greier det faktisk.

  Marina’s last blog post..God helg!

 3. Nå må du huske på det du antagelig ofte har tenkt når (andre) kjendiser beklager seg: Det er faktisk frivillig. Du må ikke stille opp på alt journalistene skal ha deg med på, vet du. Det vet du.

  Hege’s last blog post..Latmannshelg

 4. Kjenner til det der. Jeg har vært modell noen ganger for en som hadde noen ambisiøse ideer for hva slags stillinger jeg skulle posere i, og jeg har aldri vært så støl som etter “modelljobbene” :p Heldigvis ble det fine bilder.

  Gleder meg til å lese boka! 😀 😀

  Ithil’s last blog post..[Don’t panic]

 5. Ein fallskjermhoppar sa ein gong at fallskjerm berre er noko ein bruker for å overleve fritt fall, sånn at ein kan felle fritt ein gong til.

  Presse er fallskjermen. Går dette bra og du når ut til mange nok (og det gjer du jo no!) får du lage fleire bøker. Nytt fritt fall.

  :klem:

  Avil’s last blog post..Skriv ei bok på ein månad

 6. Nå gleder jeg meg skikkelig til å se dagbladet på fredag! 😀

  Når kommer boka forresten? Jeg trenger sårt noe å lese. 🙂

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: