Mania er min muse – Nanowrimo

Jeg blir ruset av å skrive. Esquil hadde et blogginnlegg om hvilke bloggere som oppdaterer oftest, og jeg ligger på litt under et innlegg om dagen. Hvorfor? Fordi jeg ikke tillater meg selv å skrive fler. Jeg skriver gjerne fire-fem blogginnlegg om dagen og sparer dem til senere når jeg blir passelig sprø. De siste dagene har jeg tilbragt med å hyle, hyperventilere og hulke mellom intervjuer og forpliktelser. Merkelig nok produserer jeg omtrent like mye skriftlig materiale når jeg er manisk som når jeg er depressiv. Når jeg er oppe må jeg skrive for å ikke eksplodere. Når jeg er nede, er skrivingen som Munchausen som trekker seg opp av søla etter håret. Jeg holder meg fast i blyanten og slipper ikke taket.

Hvordan holder Virrvarr seg i vater mens hun løper fra intervju til intervju? Hun deltar i Nanowrimo – en konkurranse med deg selv om hvorvidt du kan skrive en roman på 50.000 ord i løpet av november. Konseptet er å skru av selvkritikken og bare skrive. Det fungerer skremmende godt for meg. Jeg hadde lyst til å skrive om ting de første sidene, så slukte historien meg levende. Det kjennes ut som å fortelle seg selv godnatteventyr – improviserte sådane.

Veldig mange bloggere har skribenter, journalister, poeter og romanforfattere i magen. Jeg har funnet noen av dere i Nano-databasen, men siden forfattersøket på siden er skrudd av grunnet for høy trafikk, hadde jeg satt pris på at alle som deltar kunne legge igjen en url til profilen sin i kommentarfeltet mitt. Jeg liker følelsen av at vi er inne i skrivegalskapen sammen.

Det går mange rare diskusjoner på Nano-forumene, og en av mine personlige favoritter er: «Hvordan ser din muse ut?» (Hva en muse er, spør du? Skikkelser fra gresk mytologi, som inspirerte kunsterne til å lage ting. Tenk deg inspirasjon gitt menneskekropp.)

Jeg tenkte jeg skulle vise hvordan min muse ser ut:

Hun er en del Delirium i Sandman:
Delirium

En del Spider Jerusalem: (Writing is a gun. It’s only got one bullet, but if you aim right, you can shoot out the world’s kneecap.)
Spider Jerusalem

En del Gandalf:
Gandalf

Og ikke minst- en masse Rachel Maddow:

Rachel Maddow

Jeg utfordrer Avil, Spilliv-Tomas, Esquil, Flimre-Aina, Binka og Elisabeth IC til å vise meg sin muse. Dere står fritt til å beskrive vedkommende i tekst, altså. Og du? Du kan beskrive musen din uten å være utfordret også ^_^


19 kommentarer til “Mania er min muse – Nanowrimo”

 1. Jeg kan ikke finne noe bilde som representerer min muse. Dette høres sært ut, men hun er en ellers pen pike i førtiårene som ser ut til å ha fått halve hodet blåst bort av en haglladning.
  Jeg ser henne bare når jeg er så manisk at jeg blir fullstendig psykotisk, men da kommer hun til gjengjeld med gode tips til nye historier og malerier.

  I motsetning til deg, virrvarr, kan jeg bare skrive når jeg er manisk & rav ruskende gal. I de depressive periodene sitter jeg bare i en krok på akuttmottaket og sikler. Totalt uproduktivt.

 2. Eg trur ikkje eg har nokon muse, eg.
  Det må i så fall vere ein mann. Eg trur eg berre har ein muse når eg er forelska. Så eg trur ikkje det blir noko openhjartig blogginnlegg av det, haha.

  Aina’s last blog post..Eg har teke oppvasken

 3. Jeg driver også på med NaNoWriMo, men jeg har ingen planer om å klare målet på 50.000 ord. Jeg drømmer ofte om å kunne skrive en hel roman, men det er så mye annet jeg vil gjøre også. Man må sette av så mye tid, og jeg vil gjøre alt annet samtidig.

  Man finner link til min profil på folkekrav.net

  Sigurd’s last blog post..47% Merk deg dette tallet

 4. Muse. Haha, ikkje munse.

  (Er det berre eg, eller har den der mani-sperra her noko personleg imot meg? “You are posting comments too quickly. Slow down.” Grrrr.)

  Avil’s last blog post..Gratulerer, USA!

 5. Dette er min profil på Nanowrimo (som jeg selvsagt bare må være med på)http://www.nanowrimo.org/eng/user/127477
  (forsto det slik at du ville vi skulle linke til profilen vår hvis vi var med).

  Har 11000 ord så langt og har planer om å få skrevet 1000 til etter Grease på tv norge og føler meg veldig fornøyd med historien min så langt (selv om den nok blir litt langtekkelig og første kapittel endte opp med å ha 38 sider).

  Lykke til med din historie :O)

  Karoline’s last blog post..Bableren babler, beware! Dessuten… Musikalkarakteren-spalten vender tilbake og jeg bringer temaet Halloween på banen :O) YEAH!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: