To år med blogging – bloggbursdag

For to år siden, 13. november, 2006, satt jeg oppe en sen kveld og og laget en blogg på wordpress.com. Jeg hadde prøvd meg med en blogspot-blogg tidligere samme år, men skjønte ikke så mye av mediet og brukte de innleggene jeg skrev på å gørre ut om masse tilfeldige ting. Enden på visa ble at jeg slettet virrvarr.blogspot.com i huj og hast og håpet at ingen hadde rukket å lese den.

Revolusjonært Roteloft ble til midt under eksamen, og siden jeg hadde rukket å lese mange blogger etter forsøk nr.1, hadde jeg en viss peilig på hvordan blogginnlegg burde komponeres og hva slags temaer det gikk ann å skrive om på internett. Her er et utdrag fra mitt første innlegg:

Ok! I håp om at ingen husker det tidligere forsøket, prøver jeg meg nok en gang på å lage en blogg. Jeg har nok selvinnsikt til å la være å si at dette kommer til å bli en “rød, rank, saklig, politisk blogg”, eller en slaskete “jeg tenkte noe teit idag- journal”; kort sagt til å ikke sette noen merkelapp på den. Den blir nok begge deler, pluss litt til (c;

Hvorfor blogge når man ikke har en misjon? Svaret er enkelt: Gruppepresset. Når alle har en, må jeg også. Sånn er det bare. I tillegg er det selvbekreftelsen som gjør seg gjeldene: Her sitter jeg og leser folks snodige notater om ditt og datt mens jeg sjekker e-post, mens ingen leser mine! Utfallet er opplagt- det blir blogg på meg, også. Den kommer sent, men godt.

Jeg var overbevist om at jeg ikke kunne skrive, november 2006. Jeg hadde kastet poesien min, gitt opp romanplanene og konkludert med at jeg aldri kunne bli frilansjournalist – jeg skrev kjedelig. Å blogge var noe «alle» kunne gjøre, så her torde jeg å skrive litt. Det første året jeg blogget, skjønte jeg ikke at wordpress hadde statistiskkverktøy. Jeg målte populæriteten min i kommentarer og innlenkinger, og så lenge jeg fikk mer enn én kommentar på en tekst var jeg kjempefornøyd.

Alle som lenket til meg eller kommenterte hos meg, var folk jeg kjente RL. Den første bloggeren som lenket til meg uten at jeg kjente vedkommende, var Villkatta. Jeg ble svimmel av lykke da jeg så det. «Tenk! En blogger som lenker til meg!» Jeg leste de store bloggerne med magen full av sommerfugler og misunnelse, men siden jeg ikke hadde skjønt at det fantes statistikk, definerte jeg «store blogger» som «blogger jeg leste i smug» ganget med «blogger jeg så på mange lenkelister».

Jeg har funnet ut i etterkant at jeg har vært en veldig treg blogger, markedsføringsmessig. Jeg lærte å pinge bloggrevyen for et halvt år siden, og fant ut at kudos.no eksisterte for noen få måneder siden. Jeg begynte ikke å kommentere hos de store bloggerne før de gjorde det hos meg først – jeg hadde jo aldri noe intressant å si til store, viktige mennesker med blogger jeg leste i smug. Esquil oppdaget bloggen min og anbefalte meg, og etter det åpnet det seg en ny verden av Internett foran øynene mine. Jeg hadde trodd jeg var på en øde øy, også var det en by like ved.

Revolusjonært Roteloft er blitt en viktig del av livet mitt. Jeg har fått utgitt en bok på grunn av denne bloggen. Jeg har fått lage tegneserier og fått spaltistjobber på grunn av denne bloggen. Jeg har fått venner jeg aldri ville møtt ellers på grunn av denne bloggen. Best av alt: Jeg har fått tilbake troen på at jeg kan skrive noe som helst. Nå kjennes bloggen som et summende bol av mange stemmer, mange meninger, mange tilbakemeldinger, med min tekst som en elv i midten. Åh, I love you, readers.

Idag, på bloggbursdagen min, er det to morsomme ting som skjer.

Ellers – siden bloggen er to år, tenkte jeg det var på tide med en liten leserundersøkelse. Jeg vil vite hva slags tekster du liker best og hvordan du fant bloggen min. I tillegg vil jeg gjerne ha «ønskekonsert» i kommentarfeltet. Har du noe du skulle ønske at jeg skrev om? Si det.

Du kan velge opp til tre alternativer på den første testen.

[poll=5]
[poll=6]

Svar løs, og fyll gjerne ut i kommentarfeltet.

, ,

44 kommentarer til “To år med blogging – bloggbursdag”

 1. Det var teit å bare kunne velge 3!!! (masse utropstegn, jeg føler meg så fjortiss i natt!)

  Men ok, jeg valgte nå.

  Hvor pokker fant jeg Virrvarr hen da… himmel, det er jo lenge siden. Minst et halvt år (faktisk mer, når jeg tenker meg om) – men uansett – jeg har ikke den minste ide eller peiling.

  Når jeg får slike spørsmål så svarer jeg bare “da great intarweb” og folk ser rart på meg. Greit nok det. Jeg finner merkelige ting hele tiden, selv om jeg nok fant mer merkelige ting i min spede begynnelse – da søkte jeg jo faktisk etter sære ting. I dag bare dukker de opp. Ofte fordi jeg, dumsnill som jeg er, klikker på allverdens tvilsomme linker – men, innimellom finner man jo gull i enden av regnbuen da.

  Takk for bloggen din, Virrvarr – jeg er ganske sikker på at bloggverdenen ville vært grusomt mye kjedeligere uten!

  PoPSiCLe’s last blog post..RSS-feed og synder

 2. Stort med to årsblog, og deling av masse tanker, og ikke tanker. Masse inspirasjon og frustrasjon, jeg gleder meg hver gang jeg får skrevet. Å ja som alle sier så er det gleden i det å skrive som gjør at man skriver.
  Men jaggu er det godt å få tilbakemeldinger på det man skriver, for mye av grunnen til at man skriver en blogg er jo at man ønsker å nå ut, få sagt sitt.
  Bloggen din er fantastisk, jeg er en av dine smuglesere:-) Tusen takk for god inspirasjon. Fortsett og del og spre, lykke til med bok, blog, ekteskap, livet!!!

  Trude’s last blog post..Relasjon et fenomen mellom mennesker.

 3. Gratulerer med dagen! 🙂
  Det er som mange sier litt kjekt å se at de store også hadde sin spede begynnelse med usikkerhet og få lesere. Jeg fant bloggen din gjennom Esquil, og det gikk jammen ikke lang tid fra han nevnte deg til Virrvarr var på alles lepper og bloggruller. Det er velfortjent, du skriver bedre gratis på denne bloggen enn noen jeg kommer på som får betalt for å skrive i noe som utgis fast. Og du produserer disse tekstene, med en kvalitet som overgår oss alle, mye oftere enn jeg klarer å sette meg ned og få ned noen ord. Jeg bøyer meg i støvet!

  Minneapolise’s last blog post..Opphissede elever

 4. Gratulerer med bloggbursdag. Jeg er så utrolig imponert over deg, alt du gjør er jo gull!! Du må må være den beste reklamen for diagnosen manisk noen sinne. De burde stille deg ut!

  Ellers enig med abre: skriv om det du selv føler for. Da blir det best.

 5. jeg synes det er litt dårlig at jeg bare kunne velge tre på den øverste altså.

  Hvis jeg vil ha en ønskekonsert, så vil jeg ha om sammenhengen mellom fysikk og new age.
  Gjerne med fokus på Aura-avlesning. (De har nemlig noen ganske fiffige argumenter både for og i mot at det går an å fotografere auraen ved hjelp av mystiske apparater.)
  Eventuelt ønsker jeg meg noe om homeopati vs. enkel kjemi.

  🙂

  Marianne’s last blog post..Nynne

 6. Jeg ELSKER tegneseriene dine. Spesielt 8. Mars-tegningen. Bra blanding av kul/smart/morsom/søt/lærerik/tankevekkende.

 7. Hurra og jubelbrus herfra ogsaa! Jeg har ikke stemt over fordi jeg ikke bryr meg saa mye med kategoriene – alt du skriver er jo umiskjennelig Virrvarr, og det er det jeg gjerne leser. Samme hva det er. Jeg fant bloggen din via via via diverse omveier, deriblant Tordenbloggen. Satt paa et ‘sikkert’ hotell i et utrygt land og lot meg imponere over alt du skrev. Jeg haaper dette bare har vaert starten paa noe stort og langvarig noe. In a good way 🙂 Grattis, flotte dama!

  Alter Ego’s last blog post..Når døden nærmer seg

 8. Jeg syns det er spesielt.. at en slik dato som 13.november 2006 kan bety noe viktig for to personer. For denne datoen er viktig for meg også.

 9. Gratulerer så mykje, Ida!
  Denne bloggen er mykje forskjellig for meg: Eg finn teikneseriar eg ikkje har høyrd om, eg får vite kva som skjer i livet ditt på mange ulike plan, eg får lese gripande og viktige tekstar om å vere innlagt på galehus og prosessane rundt det (som eg sjølv kjenner altfor godt), eg får inspirasjon til å vere kreativ, eg får masse ny og god argumentasjon i forhold til politiske saker eg både kjenner og ikkje kjenner…og sist men ikkje minst: Alt er skriven utruleg bra! Sjølvsagt kan du skrive! Du er bloggedronninga over alle bloggedronninger! Idabarama! Hehey og hurra!

 10. Hurra for roteloftet!

  Jeg kan ikke helt feire mitt jubileum siden jeg har hatt to ganske lange pauser.
  Men jeg har to år med blogging og rundt 110 poster. Det er noe det også.

  Sigurd’s last blog post..Hvem er du?

 11. Gratulerer med dagen!

  Jeg kunne ha krysset av det meste på lista di, men endte opp med å ikke krysse av noe. Jeg synes nemlig du skal skrive det du selv føler for, når du føler for det. Jeg liker at bloggere skriver med ekte engasjement, for da skriver de godt. Jeg kan alltids finne “mine” temaer hvis jeg vil, litt her og litt der, men aller artigst er det å bli revet med av godt skrevne og innsiktsfulle innlegg som handler om noe annet. Ting jeg i utgangspunktet ikke visste at jeg var interessert i. Jeg liker at blogger gjør meg interessert i ting. Det har jeg opplevd her hos deg, så det er mitt ønske: fortsett med det!

  abre’s last blog post..Hurtigroman

 12. Grattis fra meg og! (dette blir vel den tredje kommentaren jeg manner meg opp til å skrive her, huhei) Og med bok også! Har dessverre ikke fått den i posten ennå, men gleder meg veldig til å lese! Kommer til å ødelegge eksamensforberedelsene mine fullstendig ^^

 13. Gratulerer med dagen!

  Det jeg elsker med alle store bloggere er at alle starter på 0. Morsomt å se at du også ble kjempeglad for første som linket til deg, og at du også hadde få kommentarer i starten.. Det gir et lite håp til sånne som meg 🙂

  Men igjen, gratulerer med dagen =D

  Jannekake’s last blog post..7 ting du ikke vet om meg

 14. Eg fann ikkje alternativet o Kjenner svigermora til Virrvarr, så eg svarte at eg fekk bloggen din anbefalt. For det fekk eg jo og. 😉 Strålande fin blogg, eg frydar meg over alt du skriv!

 15. Grattis på dagen 🙂

  Jeg som trodde det “forrige forsøket” var livejournalen som jeg prøvde å true deg inn i en gang i tida. Så feil kan man kanskje ta.

  marthe’s last blog post..Etterhøst

 16. Hurra! Gratulerer!

  *sjokk* over at du trodde du ikke kan skrive. Glad du har ordna opp i den. 🙂

  Det var litt vanskelig å svare hva jeg vil lese mer av, men jeg liker vel det meste du skriver, tror jeg.

  Og så husker jeg ikke helt hvordan jeg fant deg første gang, kanskje Tordenbloggen? Hvis ikke må det ha vært anbefaling, bloggroll eller i et kommentarfelt et sted.

  Lothiane’s last blog post..Bloggeblogging

 17. Jeg fant bloggen for omtrent ett år siden fordi Lene drev valgkampanje for deg på Hagegal i forbindelse med Tordenbloggen. Men jeg ble ikke fast leser da. På det daværende tidspungt leste jeg nesten ikke blogger, og denne bloggen ble litt overveldende å få tak i hva handlet om. Noen måneder senere datt jeg innom igjenn, og etter det har jeg lest fast 🙂

  Jeg digger at du skriver om så mye forskjellig, det er alltid spennende å se hva du skriver om her gang du dukker opp i bloglines. Du har en genial penn som på en eller annen måte får alle innleggene til å høre sammen – ikke forstår jeg hvordan du gjør det, men fortsett!

  Gale damen er alikevell favoritten, og jeg går faktisk rundt og håper på at du en gang skriver en bok om “gale damen” og alt hun opplever.

  anne – moseplassen’s last blog post..Rimkledd blodbeger

 18. Gratulerer med 2 års blogge-dag idag! Hurra for deg!
  Jeg får ikke stemt for det har noen fra denne IP-adressen gjort alt…..
  Jeg stemmer derfor her i kommentafeltet: Jeg vil ha mer av:
  Dialoger mellom Virrvarr og noe rart
  Skeptikerskolen
  Bloggtegneserier

  HVordan fant jeg roteloftet:
  Jeg kjener deg RL.

  Lene’s last blog post..Ramsløkpuré

 19. Gratulerer med dagen! Jeg valgte tre, og følte meg snytt. Men det var jo du som ville ha den begrensningen.

  Du har glemt å ta med den inngangsporten jeg kom hit gjennom. Jeg ble faktisk invitert inn av et alias.

  Titta’s last blog post..Posisjon 2

 20. Grattis med bloggbursdag!!! 🙂 Jeg regner meg som forholdsvis ny i denne bloggverden, selv om jeg har blogget sporadisk en god stund – og jeg ser på deg litt som du så på ‘de store’ i ditt første innlegg. Du er litt helten min, kan du si – synes du har en fantastisk blogg, med strålende blanding av viktig, morsomt, bra, strålende og ettertenksomt. Og så liker jeg at du setter pris på dine andre bloggfavoritter ved å gi de en fyldig beskrivelse av hvorfor du stemmer på de i Tordenbloggen – bra gjort! Full fest i dag!!!

  Astrid’s last blog post..Funderer

 21. Pffffffsst (lyden av defekt 17. fløyte) og pipp pipp hurra! Jeg hadde krysset av dobbelt på Gale damen om jeg hadde kunnet!

  Ingen over og ingen ved siden. Seriøst. Beste jeg har lest noen gang om sinnslidelser, og jeg har lest og opplevd en god del:)

  Så, gratulerer Ida. Du er en av mine absolutte favoritter blant de jeg ikke egentlig kjenner.

  Mvh
  Pål H

  Pål H’s last blog post..Google gjør språket festlig

 22. Gratulerer med dagen og bloggen og boka og alt! Jeg har sagt det før og sier det igjen: Skeptikerskolen er fantastisk, du har utrolig mye bra og melde her og formuleringsevnen din kommer til sin rett. Og gjerne mer av alt annet også som nevnt over:) Tusen takk for en god, interessant, velskrevet, morsom og viktig blogg. (og to er er ikke mer enn en veldig god start, kjør på framover)

 23. Gratulerar med dagen:D Hurra hurra! *danse med Arnfinn og alle andre*

  Eg fekk ikkje til å stemme på den fyrste, eg, for eg greide ikkje å velje berre tre. Eg vil lese meir av alt!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: