Heliumsballong på fest – boklansering

Vi står på taket over Fisk og Vilt. Selskapet syder under presenningen som er spent over bakgården. Vi er alene i et Mary Poppins-landskap og hvert øyeblikk kan det komme en flokk dansende feiere forbi oss. Jeg svever over byen, og du holder meg fast, så jeg ikke skal fly opp over hustakene og ikke komme ned igjen. Vi har ikke sett hverandre på lenge, men du er her i kveld. Du kom fra Trondheim. Du holder meg i hånden.

«Skal vi snakke om hvordan vi har det?» spør jeg. «Nei,» sier du. «Vi har det for vanskelig til det, begge to. Og i kveld er magisk.» «Da skal jeg ikke spørre deg om studiene?» «Nei.» «Og du skal ikke spørre meg om familien?» «Akkurat.» Vi står i branntrappen, opp mot murveggen og himmelen er mørkeblå. «Vet du hva jeg vil si til deg idag?» spør jeg. «Nei?» sier du. Du smiler. Det er et lykkelig, vemodig sorgsmil.

«Jeg vil fortelle deg hvor vakker jeg synes du er. At du alltid har vært den vakreste jenta jeg har visst om siden vi traff hverandre. Det er lenge siden nå, men du er – du er mer enn pen. Du er avsindig heit. Du er fantastisk.» Jeg lukker hendene dine mot de mye kinnene dine. Du er hundre prosent ferskenfløyel, du er harepussnute og silkehår. Vi kysser oppe på taket. Vi kysser fordi natten er magisk, fordi livet består av øyeblikk, fordi boken min er bokhandelen og fordi vi har elsket hverandre så lenge.

«Jeg kysset henne!» jubler jeg til Mr. Jackson etterpå. «Så bra!» gliser han.

Jeg får en mikrofon, en rosa parykk og en bok. Alt går bra. Jeg klemmer så mange mennesker at jeg kjenner meg elektrisk oppladet av pur glede. Applaus er rus. Og jeg får prate masse om puling.

Hvordan lanseringsfesten var, sa du? Du kan lese om den hos Lothiane, Tips&Trics, Kristin Storrusten, SerendipityCat og el Vera, også.


19 kommentarer til “Heliumsballong på fest – boklansering”

 1. Gleder meg til å lese boka! Må bare få gjort unna litt studier først, så skal den prioriteres! 🙂

  Har smuglest litt, og jeg må si at jeg lo mange ganger bare på de få sidene jeg las! 🙂 Det virker lovende!

  Gratulerer, gratulerer! 🙂

 2. Hei 🙂
  Gratulerer så mye med bokslippet og festen!!
  Takker også for boka jeg har fått i postkassa, som jeg ser fram til å lese! (koselig med autografen og :))

 3. Fekk boka i posten i går. Har lese boka i dag. No er eg litt gretten for at eg ikkje utdanna meg til naturfaglærar så eg kunne tvinga alle elevane mine til å lesa dette.

  Boka er strålande! =)

 4. Jeg har fått min 😀 Måtte selvfølgelig vise det signerte klenodiet til en venn og hun utbrøt ‘de hadde jo ordentlig signatur også’ da hun fikk se dem. Skulle gjerne vært på bloggtreff/fest men har innleveringsoppgave som må leveres i morgen klokken 15.00 senest.

 5. Gratulerer, Ida! Jeg har ikke råd til å bestille så mye som en tannpirker for tiden, men jeg skal ha boka! Så snart jeg får råd. :D:D Og synd at jeg bor i Bergen og dermed går glipp av boklanseringer og Virrvarr RL og andre kjekke ting som finnes i Oslo:

  Unge Storalm’s last blog post..Vote for the new WordPress icons

 6. Det var kjempegøy Ida! Forteller du alle at du synes de er heite eller? 😛

  Håper vi kan stjele deg med på kafé en gang i framtida.

 7. Virrvarr: Da blir det ny tur til postkassen i dag, jeg gleder meg sånn til å lese den skjønner du. Og så skal kjæresten arve den til jul. Han spør mer enn ti vise HvaHunSa’er kan svare, og det bør han belønnes for. Heldigvis har vi en Virrvarr og en Grevinne 🙂

  HvaHunSa’s last blog post..Når menn er mus

 8. Hva hun sa: Jeg er nesten hundre prosent sikker på at din gikk i konvolott før vi gikk tom, for jeg signerte den og skrev hilsen i den og sånn. Den bør dukke opp hver straks…

 9. Grattis! Jeg skulle egentlig vært der, men var utmattet etter å ha sittet hele dagen og skrevet setninger som “Den klassiske dannelse er i all hovedsak et vestlig prosjekt”. Jeg skulle mye heller ha vært sammen med dere og feiret boken din.

  Den boken forresten, den har jeg bestilt for lengst, men den dukker jo fanken meg aldri opp. Har dere gått tom?

  HvaHunSa’s last blog post..Når menn er mus

 10. Hey! Rakk ein klem og ein gratulasjon, iallfall. Veldig rar samling av folk frå RU, Katta, venegjengen min og folk eg aldri har sett før. Kor eg enn snudde meg var det “Jøss, du her?!”

  Finfin sleppefest, med andre ord. =)

 11. Heisann,
  Ville bare gratulere deg/dere med boklanseringen! Så spennende, og så artig at det ble en magisk kveld! Skulle så gjerne vært der jeg også, men får satse på at jeg kommer (hihi..) til å treffe deg en annen gang! Skal nå få lest boken deres iallefall! Sender en nattaKleM til deg, og er glad for at dagen ble så fin! :o)

  Bell4trix’s last blog post..Vinter 2006 -På god vei, men fortsatt ingen svar.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: