Om å være Jokeren i litteraturland

Jeg fant ut at teksten min om å være litterær debutant tydeligvis ligger ute på Bokmessa sine nettsider. Det er jo ganske smigrene, siden dette var plenumsinnlegget jeg ikke fikk holdt fordi jeg var så rar i hodet den morgenen. Jeg tenkte jeg kunne publisere den her:

Heisann, godtfolk!

Jeg heter Ida Jackson og debuterer med fagboka Jenter som kommer sammen med Maren Kristiane Solli på Spartacus Forlag i høst. Jeg har blitt bedt om å si noen år på vegne av årets debutanter. Det første jeg tenkte var: Jøss. Oss debutanter. Hva har egentlig vi til felles?

Vi er jo ganske mye blandet drops. Du har folk som har skrevet om politikk, du har folk som har skrevet om poesi – du har meg som har skrevet om puling… Hva skal jeg si på vegne av en så broket gjeng? Den eneste av årets debutanter jeg har lest noe av, er jo meg!

Og da slo det meg hva vi debutanter faktisk HAR til felles: Vi er ikke bare fullstendig ukjente for hverandre, vi er også fullstendig ukjente for dere. Og her har vi noe av det som er så kult med Bokmessa: Det er enkelt å kjøre på store, kjente forfatternavn som alle vet hvem er, men det skal guts til å inkludere Miss og Mr. X som debuterer med bok til høsten.

Her sitter dere – voktere av den etablerte, litterære kvaliteten i Gotham City og bestemmer dere for å si: «La oss invitere inn alle Jokerne der ute. La oss se hva det gjør med festen.» Så – jeg vil takke for invitasjonen på vegne av alle oss dere har til gode å bli kjent med.
Vi sees i Lillestrøm i november. Takk for meg.

Fordi gamle tekster man snubler over på uventede steder er til for å deles. Og fordi jeg selvfølgelig starter min litteraturarrangement-debut med en Batmanreferanse. Go meg.

PS: Hvis du skal på bokmessa i Lillestrøm i morgen, skal jeg prate tre ganger. Du finner programmet her. Fang meg og si hei 😀

,

10 kommentarer til “Om å være Jokeren i litteraturland”

  1. Som hardbarka Skedsmosokning med Lillestrøm som nærmeste by (faktisk), føler jeg det er i min rett å påpeke at det heter “i” Lillestrøm, ikke “på”.

    Forøvrig et godt brev. Lykke til i morgen!

    Andrea’s last blog post..Jeg gråter av lykke

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: