Kjønn, shmønn – om form, identitet og innhold

19 kommentarer om “Kjønn, shmønn – om form, identitet og innhold”

 1. Tilbaketråkk: H*n « Haustljos
 2. Du skriver om så utrolig mye interessant og dette innlegget var intet unntak. Og nå fikk du meg til å tenke på en veldig fin ungdomsbok jeg har lest ved navn «Luna» som handler om noe relatert til det du beskriver her (den er forresten absolutt verdt å lese). Og du har så rett, så rett egentlig, synd at verden er så firkantet som den er.
  Håper du fortsetter å blogge kjempelenge sånn at jeg kan få gleden av å lese kjempelenge og…

  Karoline’s last blog post..liten takk og hilsen til lesere, litt babbel om at jeg snart skal til Gøteborg en tur og en liten dose julestemning

 3. I femte klasse fant jeg ut at bolleklipp og rottehale var tingen, og det morsomste var all forvirringen det skapte! Jeg het Eivind på alle flybilletter og man måtte introduseres både én og to ganger før det sank inn, stod i mål i friminuttene, og var den eneste som ikke red hest av jentene i klassen.
  Det var bare dem som ikke kjente meg som hadde problemer med det, og det var aldri noen stor greie. Idag, helt fornøyd med å være hunkjønn!
  Strålende post! 🙂

  Eirin’s last blog post..Tenk på de fattige barna i Afrika, du

 4. Å gå omkring med den forestillingen at det finnes bare to kjønn, er et relativt håpløst prosjekt…

  Morsbinding og farsbinding? Er de opptatt av penismisunnelse også, psykoanlytikerne dine? 😉

 5. *smile og vinke og klappe* Veldig bra! 😀

  I Nepal har dei forresten innført «tredjekjønn», for alle som ikkje føler dei passar som verken mann eller kvinne, las eg her ein dag i Ny tid:) Dei har tre symbol for kjønn du kan ha i passet eller på teite skjema du må fylle ut osv. Kanksje vi kan lære noko av Nepal?

 6. Tja… de fleste psyko-mishandlere er vel noe opptatt av «hevdvunne sannheter», så det var vel ikke noen stor overraskelse at de som «faller utenfor» ikke har noen plass.

  Selv har jeg ikke så mange outrerte venner av denne typen, eller rettere, de jeg har hatt opp gjennom årene har enten a) «normalisert» seg, eller b) flyttet utenlands – jeg vil tro det siste mye går på det å lettere bli godtatt for hvem de faktisk er.

  Men det å kategorisere en person som enten hetero, homo eller «unormal» blir vel bare feil uansett hvordan man snur og vender på det.

  PoPSiCLe’s last blog post..Kommentar-problemer ja…

 7. Jeg føler nesten jeg må si noe viktig nå, noe som gir mening, i frykt for å virke som ei dum bimbo som absolutt ikke har lest teksten. Men jeg får det ikke til. Dermed får det bli med dette: utrolig bra skrevet. Interessant og…ja. Godt.

 8. åh, du er så eksotisk virvarr, jeg er helt misunnelig:) alle mine venner (og uvenner) har alltid vært like forbanna [firkantede] som meg…

 9. Jeg kan vel likesågodt nevne at jeg føler meg litt som om jeg er i drag når jeg tar på meg noe annet enn olabukse og t-skjorte. Alt som teller som «pent» er bare unaturlig for meg.
  Psykologer kunne sikkert fått en masse ut av det, men det bekymrer meg ikke så veldig. Jeg er helt skråsikker på at de aller fleste av dem trenger psykologisk hjelp.

  Marina’s last blog post..Glug!

 10. Må legge til at jeg alltid ble tatt for å være gutt da jeg var mindre. Ikke for at jeg prøvde å se ut som en gutt, men på grunn av et uheldig frisørbesøk og gode fotballevner. Jeg ble selvfølgelig forbanna, og innså vel ikke i hvilken stor grad jeg faktisk lignet på en gutt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.