Mat, matfilosofi og en matblogg eller ti

29 kommentarer om “Mat, matfilosofi og en matblogg eller ti”

 1. Stakkars Mr. Jackson!

  Jeg er velsignet med en veggiskjæreste, det betyr at jeg spiser litt sunnere og litt mer variert og mye mer spennende enn jeg ellers ville gjort.

  Thlom’s last blog post..Kjellen

 2. Yay! Flere matblogger er alltid bra. Jeg følger litt den samme logikken som deg når det gjelder sunnhet vs. smak-skalaen, om en noe mindre konsekvent. Pommes frittes, feks, synes jeg er godt, men ikke SÅ godt at det forsvarer alle kaloriene som er i dem (men det funker ikke andre veien, det kunne ikke fallt meg inn å spise noe som smaker vondt, bare fordi det er så sunt).

  Sonja’s last blog post..Å reise med Esquil

 3. Jeg er som Mr. Jackson når det gjelder evne, men ER faktisk interessert i å lese lange tekster om avocado og sucralose. 😉

  Om det blir på denne bloggen eller et annet sted spiller mindre rolle – jeg kommer uansett til å lese!

 4. om du skriver her eller der blir litt hipp som happ, jeg leser uansett. Men jeg tror at poster som handler om råvarer og tilsettningstoffer ala «den hva er egentlig sukker» posten din godt kan bo her på roteloftet – og på den måten nå ut til flere, alt i folkeopplysningens øyne 😀

  Fin den nybloggen din i allefall, ryddig og grei 🙂

  moseplassen’s last blog post..Spretten søndag – ekornbol

 5. Forresten, om du har lyst til å virkelig være ond mot Mr. Jacson så får du ta han med på Jacobs på Holtet…

  Ellers så er det mystisk det der med å lese etiketter. Jeg gjør det grunnet egen matvareinntoleranse, men jeg har gjentatte ganger fått spørsmål fra venner ala «er det eddik i denne» – å lese på etiketten er visst ikke ett alternativ.. Tror dessuten mange ikke forstår det som står på etiketten, og blir så forvirra av alt det rare at de ikke fanger opp det som kunne vært forståelig.

  moseplassen’s last blog post..Spretten søndag – ekornbol

 6. Oooh, mat! Jeg er besatt av mat og kan gjerne lese et langt innlegg om avocado, hehe.

  Innholdsfortegnelser er også min porno. Og jeg bruker gjerne timersvis med å velge mat i butikken. Jeg kan bruke 20 minutt på å stå ved tomatene og velge de fem mest perfekte. Jeg står der og veier, kjenner og ser lenge før jeg finner de jeg er fornøyde med.

  kathleen’s last blog post..Innsyn i øvelser (slakt ønskes) # 1

 7. Ja, den er fin denne nye matbloggen din.
  Jeg er enig med moseplassen i at: oppskrifter på matbloggen og diverse tanker rundt diverse ingredienser her. Det er sunne ideer og tanker du har rundt dette med mat.
  Jeg måtte ellers flire av din beskrivele av en tur på Centra. 🙂

  Lene’s last blog post..Bringebærsyltetøy 2008

 8. Matbloggen la jeg i «favoritter» etter at du tipset meg. Dersom det er lov å komme med ønsker: I kategorien «tanker rundt div. ingredienser» (som Lene kaller den) ønsker jeg meg en liten del til oss amatørene/nybegynnerne der du forklarer hva ingrediensen er og forslag til hva den kan brukes til. Jeg vet ikke hva en/ei/et quinoa er, og enda mindre hva den/det kan brukes til (har heller ikke googlet enda).
  Om du legger «opplysningspostene» her eller der spiller ikke så stor rolle. På en side er det nyttige opplysninger som fint kan postes her, på den annen side får man alt på et sted dersom den postes der.

  Centra finnes ikke her på landet…

  røverdatter’s last blog post..denlengstepostenomvinterjakker

 9. Før samlet jeg noen emner i egne blogger (reise, husarbeide) og likte ryddigheten ved det, dessuten er det kult å ha bilag til bloggen sin.

  Men så merket jeg at bilagene fikk adskillig færre lesere enn hovedbloggen så etter en stund sluttet jeg med det.

  Nå tenker jeg at det er fint å ha ulike deler av seg i samme blogg. Jeg merker en tretthet etter en stund når jeg leser blogger hvis de kretser om samme tema lenge, selv de som jeg liker aller best.

  fr.martinsen’s last blog post..Idealisme mot angst?

 10. «Sees om tusen år», hehe det tror jeg er den beste meldingen jeg har hørt om i mathandletursammenheng noen gang 🙂

  Her i huset liker vi å handle mat, ble sånn hoppe opp og ned-glade da Ultra åpnet butikk i Drammen. Centra har vi ikke, men liker slike butikker som har alle de gode tingene vi liker – og som selvsagt fikser det dersom de ikke har det vi har lyst på.

  Skal sjekke ut matbloggen senere 🙂

  Victoria’s last blog post..Vicblogg på eget domene

 11. Hurra for matblogger! Jeg er jo en fast leser av din svigermor sin *hei Lene*.

  Ellers synes jeg det er en god ide med egen blogg til oppskrifter. Jeg poster noen oppskrifter av og til på bloggen min, men ikke så mye som jeg vil fordi plutselig blir bloggen min helt tatt over av mat. Etter lengre mattørke har jeg nemlig plutselig matlyst og lagelyst igjen.

  Men de «ariklene» om hva som er bra for en og hva ymse innholder og sånt (jeg leser også innholdsfortegnelser – skal jo ikke ha sukker, kun to ulike typer olje, ikke omega 6, ikke transfett… Og de putter veldig mye rart i mat egentlig!) kan kanskje passe for dobbeltposting? Både på matblogg og på Roteloft?

  Delirium~’s last blog post..Om smak, jazz og en dame som heter Krall

 12. Åh, fikk vann i munnen av den bloggen. Og hurra, nesten samme kostholdsfilosofi som meg 🙂 Så den bloggen skal sjekkes ut ofte.

  Tillater meg å komme med et tips til Sonja-fellow-pommes frites-fan: Skjær økologiske poteter i båter eller skiver og legg i en langpanne, hell over rikelig av en god olivenolje. Ca 15-20 min med varmluftfunksjon i stekeovn. Salt med havsalt og server. Sterkt vanedannende.

 13. Bra matfilosofi. Du må (og har sikkert allerede gjort det) lese Michael Pollan’s to bøker om mat: «In Defense of Food» (lettlest og kjapp) og «The Omnivore’s Dilemma» (solid bok om matproduksjon, blant annet nokså kritisk til mye «økologisk» mat. Og du finner et utmerket foredrag med Pollan på Google Video.

  Pollan’s filosofi er «Spis mat. Ikke for mye. Mest grønnsaker.» Enkelt og greit.

 14. beamer: hehe, det er mine nye pommes frites. Blir enda bedre/helt annen rett med oljeblanding med hvitløkspulver, litt chili, paprikapulver, salt, pepper og en dæsj oregano 😀 *sikle*

  Delirium~’s last blog post..Peneste damen

 15. Delirium: *sikle*, det tror jeg absolutt på :-). Skal prøves ut en gang i fremtiden. På min nazistrenge diett akkurat nå om dagen er salt min eneste krydderutskeielse :-/

 16. Personlig synes jeg det fra et miljø-og ressursperspektiv er best å holde seg til pølsa. – Bruk hele kua! – La ikke en klov gå tapt!

  (Jummi!)

 17. Hm… jeg føler meg nesten litt utenfor… ikke er jeg det spor vegetariansk eller (grøss) vegansk i kostholdet, ikke bryr jeg meg om det er sunt, det jeg spiser, og fersk (gjerne hjemmebakt) loff med ekte sætersmør er nom nom 😀

  Jada, jeg kommer sikkert til å ha et kolesterol på 50 ganger anbefalt, og tette blodårer før jeg fyllet 50, men… det er jo så godt, for svarte! Og jeg slipper å lese innholdsfortegnelser og vurdere om dette er godt for meg eller ikke – jeg baserer meg på den enkle filosofien «liker jeg dette, eller ikke?» 🙂

 18. Jeg synes at alt handler om riktig balanse. Alt skal spises med måte. For mye av gulrøtt blir det samme som for lite grønnsaker osv.. Variert kosthold er best kosthold.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.