Skikkelig schendisblogging: Harald Eia i stua mi

TV er skumle greier. Først blir du oppringt en sen kveld av en fyr du bare har sett på fjernsyn, og han begynner å kjøre halvannen times testintervju på telefon uten å forklare at det er nettopp det han gjør. «Jeg leste en undersøkelse om at kvinner angrer mer på one night stands enn menn. Hvorfor?» lød første spørsmål. Heldigvis er jeg en breial berte som liker å synse høyt og uhemmet, så jeg svarte ganske bra for meg.

«Flott» sa mannen som introduserte seg som Harald Eia. «Da kommer produsenten min til å ringe deg opp.» Noen dager senere fikk jeg telefon fra NRK som sa at de kom til å komme på befaring hjemme hos meg for å se om vi kunne filme der. Hjelpes, tenkte jeg. Hjemme hos. Jeg som har norges største samling av muggen mat og skitne sokker. Resultatet? Mr. Jackson ryddet og vasket som en gal, mens jeg bare…gjorde ingenting. Som en gal. Sånn er det i blant.

Grytidlig fredag morgen ringte NRK på døra. En smilende dame småløp inn i leiligheten vår, tok en bråte bilder og løp ut igjen. Rundt tolvtiden idag kom kamerateamet. De hadde med seg nok utstyr til en liten armé og fylte opp kjøkkenet mitt. Jeg skjønte at «Virrvarr, skal du bildeblogge noensinne, så må det være nå.» Så jeg fant frem kameraet og knipset alt som skjedde. Jeg lånte kamera av svigermor, btw. (Nå som jeg har kamera, skal jeg jammen få gjort noen bilde-meme’er folk har tægget meg med for tusen år siden. Mas på meg.)

Her er litt av alt utstyret de hadde med seg. En tredjedel, omtrent.

alt kamerautstyret til nrk

Mens jeg passet utstyret, gikk kamerateamet for å ta lunsj. Jeg benyttet tiden til å sminke meg kraftig – de hadde med noen gigantiske lyskastere og anbefalte meg masse pudder. Her er et bilde som viser hvor flink jeg er til å ta selvportrett.jeg tar bilde av meg selv

Heldigvis var Mr. Jackson der til å dokumentere hvor gira jeg egentlig så ut.

her ser du mitt egentlig jeg...

Så kom kamerateamet tilbake. De var en slags blanding av enmannsorkester, Ghostbusters og Men In Black. Søte var de. Dette er den ærverdige lydmannen:

Egentlig en lydmann, men la gå...

De rigget til lys og kameraer med en zenbuddhistisk ro. Vel, nesten. Det ser sånn ut på dette bildet.

her rigges det til

Her er en kameramann som gir instruksjoner til resten av teamet.

Mann med kamera

Vips, så var Harald Eia på plass i stua mi, også.

Gliser pent, hm?

Han kjedet seg litt mens kamerafolkene stresset rundt. Eventuelt prøvde han å immitere orangutang for å muntre meg opp. Kanskje litt begge deler.

her gjesper harald eia. Jøss.

Jeg fikk selvfølgelig ikke ta noe bilder under TV-opptakene. Dere kan glede dere til høsten 2009, fordi da skal programmet sendes på TV. Jeg ble pepret med alle mulige spørsmål og svarte så fort og så godt jeg kunne. Det var ganske stor spennvidde – fra spørsmål om essensialistisk syn på kjønn til: «Du er gift. Har du ligget med andre mens du var det?» Hvorpå jeg plumpet ut med et «jah?» fordi settingen var så diskusjonsaktig og jeg nesten glemte at jeg skulle på TV. Jeg satser på at jeg ikke får tusen slibrige tilbud fordi jeg outer min og Mr. Jacksons egendefinerte versjon av trofasthet i beste sendetid.

Etterpå tok vi det klassiske «Se! Jeg har møtt en kjendis!»-bildet. Harald har en fin grimase som matcher den litt uggne situasjonen «kan ikke du ta bilde av oss sammen?» Vakkert, hm?

Ja, her er meg og Harald Eia, dere...

Uansett – jeg tror dette er det første kjendisbildeblogg-innlegget på Roteloftet. Fancy, hva? Snart skal jeg begynne med paparazziblogging og «tabloid overskrift, intet innhold»-blogging. Heng med!

47 kommentarer om “Skikkelig schendisblogging: Harald Eia i stua mi

 1. Herregud, så kult! Jeg gleder meg til å se det på tv. Veldig. ^^

  Harald Eia er utrolig morsom på tv, var han lik når kameraene var av? Og hva slags program er det egentlig? Var du med pga boken eller bloggen?

  ..Masse spørsmål merker jeg, men det betyr bare at jeg er engasjert. ^^

  Jannekake’s last blog post..Freddie Mercury

 2. Herlig Virrvarr – på én dag har vi både tv-teamblogging og filmteamblogging i bloggeby! Men… jeg skulle akkurat til å si at disse folkene var way raskere enn filmfolkene mine, da du plutselig skrev at programmet skal sendes høsten 2009!!!!!??????? Om ett år?????? Kan det stemme? Jeg som trodde tv var ferskvare…

  Forresten, en venn av meg har klina med Harald Eia på Rockefeller, og det var første gang de møttes, men begge hadde sett hverandre på tv, og da de støtte på hverandre ved inngangen kastet Eia seg over kompisen min! Som altså er mann. Så poenget er: Du kunne sikkert ha klina litt med Eia du også, eller Mr Jackson, for den del, han er nok ikke særlig snerpete han heller 😉

  Bharfot’s last blog post..Upperdog (filminnspilling)

 3. Haha, no greip eg meg i å tenke «eg burde sikkert tenke ÅH HARALD EIA og så tenker eg berre ÅH NYDELEG VIRRVARR!».

  Gådd ass. Jammen bra eg ikkje skriv rett ned kva eg tenker.

  Avil’s last blog post..Torden i lufta

 4. Så utrolig tøff du er! Jeg hadde vært livredd for å få superironiske og sarkastiske (jeg er big fan altså!) Harald Eia hjem i min egen stue. Gleder meg til programmet i 2009!

  Astrid’s last blog post..Sløv søndag

 5. Er ikke Eia sosiolog? Saann at dette kanskje handler om noe med hva han skal gjoere ‘alene’ paa NRK? Jeg vet ikke, jeg bare spoer. Grattis Virrvarr! Hvis det kommer hoesten 2009 er det dessuten en teoretisk mulighet for at selv jeg kan faa sett det uten aa matte ty til nett-tv. Hurra!

  Midt opp alt har du mot saa det rekker!

  Alter Ego’s last blog post..Hjemlengsel

 6. Wow! Og ikke bare er Harald Eia kjendis, du er jo blitt kjendis selv! I lunsjen i dag begynte en kollega av meg å snakke om at han hadde hørt på radio i helgen hvor det var «to lesber som hadde gitt ut en bok som het pule uten pikk eller noe sånt». Jeg arresterte han selvsagt på faktafeil og klarte bare så vidt å la være å skryte av at jeg nesten kjenner Virrvarr bittelitt. Hurra!

  Frøken Makeløs’s last blog post..Søndagsfrynser

 7. Grattis! Høres veldig spennende og veldig skummelt ut. Ganske ofte blir jeg slått i bakken av hvor mye du makter å få til. Jeg er stolt av deg.

  Og frøken makeløs: Du får bare gjøre som «resten av oss gjør» – Bloggerfolk man ikke egentlig kjenner blir fort til «en god bekjent av meg», eller «en kompis», eller «noen jeg snakket med her om dagen» 😀 Selv om den kanskje er litt vanskeligere å skli inn i denne settingen.

  Jeg har skrytt uhemmet i flere settinger om at jeg kjenner Virrvarr. Snart kjenner alle Virrvarr. Sånt kjendissyndrom 😉 Dette innebærer at jeg plutselig har snakket om sex i lunsjen på jobb og sånt, som jeg er usikker på om egentlig er helt kosher.

  Delirium~’s last blog post..Peneste damen

 8. Herlig! Gøy med bildeblogging og innblikk bak «scenen». Også Harald Eia da! Dette blir gøy! Men hva pokker… høsten 2009? Ett år å vente?! Neiiiii. 😦

  Lothiane’s last blog post..Hurra!

 9. Haha, jeg og forteller den som vil høre at jeg kjenner Virrvarr og har også pratet sex i situasjoner jeg aldri ville trodd jeg skulle snakke om det. Plutselig skjønner jeg hva jeg driver med og rødmer diskret… nuvel. 😉

  Lothiane’s last blog post..Hurra!

 10. Så stilig! Du virker tøff, jeg blir imponert. Og om det å snakke sex i merkelig situasjoner *ler* vel, etter jeg tok sexologi ett semester var det ikke måte på situasjoner jeg kunne finne på å snakke om det mest utrolige. *poter-veldig-engasjert-og-plutselig-stille-og-blanke-i-øynene-tilhørere* Priceless!

 11. Der har du ein skikkeleg lydmann, ja! Sånne folk er nesten like sexi som dei eg skal jobbe med. Eigentleg er alle folk på arbeid litt sexi.

  Og for nokon nydelege bilder av deg! Eg får lyst til å gje deg ein suss!

  (klarar eg å kommentere uten å nevne Harald Eia? Han er jo umogleg å snakke fornuftig om. Han er jo eit fenomen. Harald Eia er på ein måte som luft og lego og kjærleik og cola. Det er ingen vits å seie at han er kul, for alle veit jo det. Stakkars Harald Eia som aldri får komplimenter.)

 12. Wehey, det der så jo kjempegøy ut! 😀 Nå må vi bare vente helt til høsten 09. Herregud, det er lenge til. Æsj og fysj, hvorfor må alt gå så treigt? (Det kommer selvfølgelig ikke til å gå så treigt som jeg skal ha det til. Vips, så er det høst igjen.)

 13. Morro:) Håper innslaget blir tekstet sånn at jeg også kan få sett det! Virvarr rocker!!:)) Du har forresten fått en award hos meg;) Flotte innlegg hele veien, bloggen din er en fryd å lese! Jenter som kommer er også ferdig lest;)

  Ann’s last blog post..Tildeling av «Award»

 14. hei! så morsom post, fine bilder og rent festlig tekst! tydelig også, på det siste bildet der av deg og eia, at dere tydeligvis bruker samme frisør – eller i det minste: samme hårprodukt. 🙂

  Smilla’s last blog post..Smillas drøm

 15. Det må ha vært fantastisk både for deg å oppleve Eia og Eia å oppleve deg. Etter å ha lest journalistanmeldelsen (fantastisk konsept det der, forresten) din av NRK/Eia tror jeg at det også var noe vanskelig. Det blir sikkert flott på TV allikevel! Gleder meg -selv om det er lenge å vente.

  (også hadde jeg visst tagget deg jeg også)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.