Skyskraperengelen tagget meg:

22 kommentarer om “Skyskraperengelen tagget meg:”

 1. hei!
  du er så søt og morsom, jeg ler meg ihjel når jeg leser sånne helt uventede ting du skriver.

  jeg takker forresten for boka di som kom i posten, jeg har ikke lest hele ennå, det var en skikkelig råtassbok, jeg rødmer når jeg sitter hjemme alene og leser..

  men takk for at dere har skrevet den!

 2. Oi, jeg har hørt at det er nokså mange som har syntesi, men jeg har aldri hørt om noen konkrete som har det. Eller når jeg tenker over det så har kanskje en venninne av meg det, om det er mulig å ha det med bevegelser også?

  Uansett, jeg er veldig nysgjerrig: Er det kult/fint/morsomt/et eller annet, eller er det plagsomt/irriterende/e.l.? Eller kanskje begge deler i forhold til humør eller annen kontekst? Jeg ser Daniel sier «lider av», så da høres det jo ut som at det er fælt. Opplys meg, plz!

  børge’s last blog post..Så enkelt er det å slippe en irritasjon og spare miljøet! (reserver deg mot telefonkatalogen)

 3. Har aldri hørt om syntesi før, men sjekket Daniels link, som jeg ikke har ork til å se på akkurat nå, men har sett såpass på TED før at jeg definitivt skal tilbake. Lurer på om kjæresten min har en musikalsk versjon av syntesi? Han hører farger, uten at jeg en gang skal våge meg innpå en slags forklaring om hvordan og hvorfor. Men oppriktig talt, veldig kult at du skrev om dette, VirrVarr! Og jeg leser journalistanmeldelsene med et stort smil. Det du driver med er historisk. :o)

  Trips & Tics’s last blog post..Reisebrev fra Paris – del V

 4. Tilbaketråkk: Tarald x 6 « Framandkar
 5. Yay, synestesi er så gøy! Jeg visste ikke jeg hadde det før jeg så et program på Discovery i fjor der de tok det opp. Jeg så forvirret rundt på vennene mine som satt i sofaen og spurte «eeh.. har ikke alle det sånn?».

  Pia’s last blog post..Effektiv, I like it!

 6. Tilbaketråkk: Virrvarr tagger
 7. Eg synest ikkje det er verken artig, kult, plagsamt eller irriterande, det berre er der og er ein del av måten eg oppfattar verkelegheita på. Når du tenkjer på venane dine tenkjer du kanskje på piercingane eller hårfargane eller stemmane deira. Eg tenkjer på mørkeblå, gul, flaskegrøn, grå/raud. Det berre dukkar opp samstundes, og er ikkje i utgangspunktet noko som forstyrrar eller morar, litt som at ingen ville tenkje spesielt over at dei byrja å tenkje på mattelæraren når dei såg eit mattestykke på tavla.

 8. Synestesi! Første gangen jeg hørte om det var da foreleseren på engelsk grunnfag forklarte at Emily Dickinson led av synestesi. Da vi diskuterte diktene hennes i seminargruppa etterpå var min venninne helt i sjokk; hun trodde jo ALLE opplevde det slik — altså at de ser alle bokstaver og tall osv. i farger.

  Etter denne åpenbaringen på Blindern en kald februardag i 2002 har vi hatt mange og lange diskusjoner om synestesi. Og jammen viser det seg ikke at mora mi også lider av en mild form for synestesi.

  Har ikke lest alle kommentarene her på bloggen din, men husker jeg fant en artikkel en gang der det sto at de som lider av synestesi har en kortslutning i hjernen. Spennende saker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.