Vil du bli tegneseriefigur?

Jeg liker blanke blogginnlegg. Jeg har tusen påbegynte tekster, og mange hundre ferdigskrevne i bloggen. Noen dager kjennes bloggen ut som et sydende selskap. Noen dager kjennes den ut som et dorskt dyr i solen. Noen dager er den en talerstol.

Noen ganger er den en sikkerhetsventil. Dette er på mange måter en liten kjærlighetserklæring til bloggen. Det er fint å kunne publisere noe hver dag, ikke bare fylle notatbok på notatbok med ord. Det er fint å få bestemme selv hva jeg vil skrive og skrive det. Å blogge er å reise, du har ikke noen definert avslutning. Poenget er det som skjer med deg underveis.

Akkurat nå kjennes det ut som om jeg har nådd en eller annen form for fjelltopp med bloggen. Jeg skulle bare skrive alene her i kroken. Det var ikke planlagt at så mange skulle komme på besøk. Jeg hadde ingen strategi for å få flest mulig lesere eller vokse en hel masse. Jeg skriver Roteloftet på samme måte som jeg gjorde da det bare var ti treff om dagen. Det jeg prøver å si, er at det er fint å være her.

Også tenkte jeg: Hm. Det har vært veldig gøy å lage tegneserier i det siste. En del folk har spurt om jeg kunne tegne dem i årets løp, og jeg har sagt «ja» uten å følge opp. Likevel – det har vært knall å tegne Mihoe som Pippi og Makeløs i trøbbel. Nå er det sånn at jeg har ikke kapasitet til å tegne alle bloggerne jeg leser.

Jeg har flere hundre folk jeg snubler innom i løpet av en uke, og psykologen min liker å si at «Ida bør se mer fjernsyn og spille mer playstation». Jeg har vurdert å ta betalt, men det føles som en litt uggen måte å sortere på. Dessuten kunne det jo hende at flere ville kjøpt enn jeg ville klart å tegne, og det ville vært dårlig butikk for alle parter.

Derfor tenkte jeg at vi kunne ha en liten konkurranse med tegneserier som premie.

Reglene blir som følger:

 1. Du må ha en blogg. Beklager, ukjente og kjære kommentarfeltvenner, men hvis jeg skal lage en tegneseriefigur av noen, må jeg kunne lese bloggen deres ordentlig og lage meg et bilde av dem.
 2. Du må skrive et innlegg på bloggen din om hvorfor du bør vinne (vær kreativ), som også beskriver deg som person (vær enda mer kreativ), samt litt om ditt forhold til tegneserier. Du må lenke til dette innlegget i innlegget du deltar med.
 3. Du gir meg beskjed om at du deltar ved å pingback’e (sjekk at det synes) eller skrive en kommentar i denne tråden. «Jeg er med!» holder i massevis.
 4. Du kan kjenne meg kjempegodt eller være helt ukjent for meg, alle deltar på lik linje her.
 5. Jeg velger ut tre vinnere 1. januar. Hvem som vinner kommer i et innlegg på bloggen. Førsteplassen får en liten serie om seg selv, andre og tredjeplass får tegninger av seg selv som tegneseriefigurer. Bildene og seriene er Creative Commons, og dere kan publisere dem hvor dere vil.

Hvordan kommer jeg til å bedømme? Litt innlegget du deltar med, litt bloggen som helhet, litt om nicket ditt inspirerer meg og litt hvem av dere som får Mr. Jackson til å fnise. Kanskje litt loddtrekning.

Du kan delta nå og helt frem til 1. januar. Jess.

(Kjenner at jeg er litt ustø på disse bloggkonkurransegreiene. Spør hvis du lurer på noe.)

67 kommentarer om “Vil du bli tegneseriefigur?

 1. huffda, der tapte jeg visst før jeg begynte… er ikke så flink til å skrive slike greier om hvorfor jeg bør vinne osv. Og dersom man må oppfylle alle kriteriene, så har jeg i alle fall tapt. Men, dersom man bare trenger oppfylle noen, så har jeg kommentert her, og jeg har en egen blogg… og jeg er sannelig en av dem som har spurt deg om en tegning av meg i tegneseriefigur. 🙂
  Ha ei fin helg!

  Eugenie’s last blog post..Bare 2 uker igjen nå

 2. Må prøve meg på denne.. Kommer med et innlegg på sikt. Begynte å lese bloggen din for noen dager siden. Tror jeg kommer til å fortsette. Gjør en kjempe jobb virker det som. Det er i hvertfall helt sikkert…

  Kivle’s last blog post..Santa Lucia

 3. Hjorthen: Jeg har drevet og krysslest gamle innlegg, og det er ikke store forskjellen. På den andre siden hadde jeg ikke skjønt hvordan statistikkverktøyet mitt fungerte før, så jeg skrev som om jeg hadde hundretusen lesere, for jeg ante jo ikke hvor mange som var innom før evigheter senere (c:

 4. Oj så artig. Men vet ikke om jeg har nerver til flere konkurranser nå. (Eller tid.) For en som kom på 88. plass i Tordenbloggen så kan virkelig en konkurranse til ta motet fra en. Men jeg vil vurdere det.

  Lindkvist’s last blog post..Sutregutt forklarer

 5. *kremt*
  Som et bloggantropologisk eksperiment burde det jo vært en unnselig liten blogg med få besøkende for å se hva en slik oppmerksomhet ville medføre av hopp på stat’en.

  Kanskje et miljøskadd Bysbarn? *host host*

  😉

  Nuvel. Var bare en tanke fra en Kråke.

  McD’s last blog post..Kulturell analfabetisme

 6. Gratulerer med å vinne todenbloggen ’08. Jeg vurderte faktisk å bli med på konkurransen, men jeg tror egentlig ikke det er noe for meg. Det vil si, jeg føler det blir feil å skrive om meg selv på bloggen min.

 7. Hei! Her merker jeg at jeg føler det litt på samme måte som da Jens Pikenes prøvde å dra meg opp på scenen under Penthouse Playboys konserten på onsdag: grusomt å bli overtalt, men morsomt å delta. Vi får se om jeg kommer på noe glumt, smart og annerledes å si om meg selv. Men uansett: Gratulerer så mye med seier i Tordenbloggen!

  Smilla’s last blog post..… og vi har pynta tre

 8. Gratulerer så mye med tordenbloggseier! Veldig vel fortjent!

  Jeg vil gjerne være med i tegneseriekonkurranse, men må tenke litt på valgkampen, I’ll be back! (sagt med Arnold-stemme og østerriksk aksent, selvfølgelig)

  kamikaze’s last blog post..Lyden av stillhet

 9. Da har æ laga mitt bidrag men skjønne ikke hvordan backpinge eller lage lenke- driten:o/
  My contribution står ihvertfaill på bloggen min:0)

  PS:

  Frykte du får en HÅPLØS JOBB med det her:0)

  Mvh Anja

  Slutt

 10. Tilbaketråkk: Virrvarr « Niflheim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.