Virrvarr tar en alvorsprat med bloggen sin

Virrvarr:

Du bloggen? Hvorfor holder vi på med dette her?

Bloggen:

Jeg trodde det var «jeg blogger, altså er jeg»-grunner i ditt tilfelle? Du står jo opp om natten og bare skrive litt til?

Virrvarr:

Jammen! Jammen!


Bloggen:

Jammen hva da?


Virrvarr:

Jeg har en gnagende følelse av at vi er….du vet…populære!

Bloggen:

Hvilken del av statistikkverktøyet mitt er det du ikke skjønner? Hvilken del av å vinne Gullkua, Donnerwetterbloggen og rangeres som nr. 3 på Twingly-toppen er vanskelig å tolke?


Virrvarr:

Jammen jeg liker ikke ting som er populære!

Bloggen:

Du liker ting rett før de blir populære. Det er en forskjell. Du liker sær musikk rett før alle skjønner at det er kult. Du liker ikke musikk alle likte i fjor og ingen liker lenger. Ikke skryt på deg å være mindre hip enn du er.

Virrvarr:

BUUUHUUU!

Bloggen:

Sådda, sådda. Du er jo kommunist og sånn. Det har jo ikke vært in siden 1910 eller deromkring.

Virrvarr:

Jeg er fremdeles ung, lovende blogger som skriver om sex. Du er klar over at jeg får lyst til å lappe til meg selv på basis av den beskrivelsen?

Bloggen:

Rull inn. Du går i terapi fordi du ikke liker deg selv og ville dø. Din mening om hva du gjør tells ikke. Dette ble vi enige om for lenge siden.

Virrvarr:

Jeg skriver jo sånn som jeg alltid har gjort! Hvorfor skjedde dette?


Bloggen:

Du må slutte å si det der høyt. Alle fra Hjorthen til MillionEuroMan har mobbet deg for det. De vet jo ikke at du var sikker på at du hadde tusen millioner lesere da du i realiteten hadde to, og at du skrev som om publikumet ditt var så stort hele veien. Folk liker å tro at du er litt lur, skjønner du.

Virrvarr:

MillionEuroMan kalte meg problogger! *hulk*

Bloggen:

Hahaha. Hvis han definerer din måte å blogge på som profesjonelt, bør han revurdere metodene sine. Du begynte å blogge 13. november, 2006 – right?


Virrvarr:

*sniff* Jaaa?

Bloggen:

En måned etter bloggoppstart satt du på lukket avdeling og telte tærne dine. Du har skrevet Roteloftet i en periode du var intenst studerende, og så en periode du var intenst sykmeldt. Det eneste du har vært opptatt av i den perioden, har vært innhold, og selv den biten har du ikke planlagt. Du har bare trykket publish i vilden sky.

Virrvarr:

Men nå sier de at jeg er problogger fordi jeg er i media og fordi jeg tjener penger på deg!

Bloggen:

Lol. Virrvarr, da. NAV sier du ikke får ta betalt for ting utover noen få tusenlapper fordi legen og psykologen din er veldig enig med mamma stat om at «Virrvarr skal ikke jobbe». Om du er problogger, så er du probloggeren som ikke får lov til å tjene penger. Det er en selvmotsigende jobbeskrivelse.

Virrvarr:

Men media da? Moss Avis har ringt og ringt fordi jeg tilfeldigvis har bodd et år i Moss i tidenes morgen…Og 22 desember sender P3 en lang dokumentar om meg!

Bloggen:

P3, ja. Det var de som ga deg en mikrofon og bare lot deg prate i vei?


Virrvarr:

Ja. Sleipingene.

Bloggen:

Så pr-kåt som du er, går det sikkert kjempebra. Du lager ikke en egen nettside for å utlevere privatlivet ditt hvis du er intenst sjenert.


Virrvarr:

*ser ned*

Bloggen:

Aldri fornøyd, hm?


Virrvarr:

Tittelen på innlegget er feil. Det var du som tok en alvorsprat med meg.


Bloggen:

Det er fordi jeg er smartere enn deg.

Virrvarr:

Hva synes du jeg skal gjøre?

Bloggen:

Fortsette å skrive meg som før?


Virrvarr:

Hm. Det er jo ikke så vanskelig. Jeg har jo kanskje førti ferdige innlegg som venter på en regnværsdag.

Bloggen:

Hadde du kunnet tappe mani på flaske og selge det til høystbydende, hadde vi snakket butikk.

Virrvarr: Hysj. Jeg skriver.

, , , ,

24 kommentarer til “Virrvarr tar en alvorsprat med bloggen sin”

 1. Ups, en del ord forsvant visst. “Såkalt,” skulle det stå. Og “men så er jeg jo (…)”
  “Jeg” kastet inn håndkleet og tok turen ut av teksten.

 2. Aha, du lider av samme “syndromet” som meg, såklat natteskriving. Jeg s tår opp midt på natten for å skrive sangtekster. Men så er jo bipolar, så da er jeg vel unnskyldt 😛 Men å skrive midt på natten er lovlig uansett, bipolar eller ikke. Kos deg med bloggskrivingen. Jeg liker den veldig godt.

 3. Virrvarr, u’akbar!

  Eh … jeg mente selvsagt Roteloftet, u’akbar. Virrvarr, hold kjeft og gjør som du får beskjed om.

 4. Hei!

  fast leser i snart et år. fremdeles like fornøyd og stolt over deg!

  men appropo p3 greia, fikk ikke det med meg.
  du har vel ikke en link til opptaket,
  finnes det på p3’s hjemmesider?

  Keep up the good blog!

  Hedda

  Hedda’s last blog post..På bedringens vei?

 5. (Med det sagt er det vel tullete å kalle folk probloggere når man ikke lever eksklusivt av bloggen sin. Ifølge Millionmannen var vel jeg da profesjonell fotballspiller i sin tid, men jeg skulle slitt med å leve på den “lønna” gitt…)

 6. Jeg sliter litt med å forstå hvorfor det er så fælt å bli kalt problogger? Det er litt cheesy, såklart, men vondt ment virker det vel ikke? Svaret ditt til Børge bekrefter jo statusen basert på det han millardmannen skriver, eller? Jeg forstår ikkeno, jeg.

 7. I eit fiktivt univers (questionablecontent.net) lever det ei kvinne som heiter Hannelore og tener pengar på tvangstankar og mani – ho tel ting som ingen andre gidd å telja, som sandkorn på ei strand etc. Så dei/me maniske har alltids noko å falla tilbake på. =)

 8. Our Deepest Fear
  by Marianne Williamson from A Return To Love: Reflections on the Principles of A Course in Miracles

  “Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?

  Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone.

  And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

  En trenger ikke tro på Gud for å finne visdom i disse ordene.

  Titta’s last blog post..Og så var det juletreet, da…

 9. Vel, høres mer ut som at du skriver, derfor blogger du – ikke “blogger, derfor eksisterer du” – slik mange som definerer seg som bloggere gjør.

  Dermed virker du mer vettug enn en god del andre gjør, spør du meg 🙂

  VamPus’s last blog post..Norges ti fremste blogger?

 10. Er det du eller bloggen som er populær, Virrvarrvenn? Jeg tror det er en gjensidighet. Du byr sånn på deg selv, og det gjenspeiles i bloggen, og til slutt går dette i ett. Som Victoria sier så fint: å lese bloggen er som å følge et liv i bevegelse.
  Det er lov å være populær. Det er lov å gjøre bra ting.
  Og jeg skal høre det programmet, om det så går midt i arbeidstida!

  vibeke’s last blog post..Ene og alene på eget domene

 11. Martine: Setningen “når du kobler dette med intens jobbing med håndverket som ikke akkurat har gjort deg til en dårligere skribent” blir unødvendig tvetydig når du omtaler en som skriver seksualopplysningsbøker.

  Virrvarr: Popularitet er skapt for å brukes. Ikke til å solbade i spotlighten, men for å få tilgang til å si de upopulære tingene. Grav litt i hjernebarken og finn de tingene som folk trenger å høre, men ikke liker å få i trynet. Så sier du dem. To problemer løst på en gang — du blir ikke populær hos mainstreamen så lenge, og du blir igjen mer populær hos oss andre.

  indregard’s last blog post..“Heldigvis bare russere som dør”

 12. Stemmer det helt at du bare skriver som du alltid har gjort? Hvis mitt minne er korrekt så har du vel blogget mer og mer om ditt privatliv og psykiske problemer, pluss at sextemaet tok mer og mer plass etterhvert som boka skred fram. Og dette er jo typiske ting som drar mye lesere. Sex, selvmord og skandale vil alltid selge. Særlig når det i tillegg er godt skrevet. Da får du både de leserne som vil ha sosialpornografi og de som er seriøst interessert i temaene dine.

  Rullerusk’s last blog post..Julekalender : Luke 17

 13. Ha ha ah 🙂 Skjebnens lekre ironi 😀

  Det er jo helt tydelig at du både har et betydelig talent for formidling gjennom tekst, når du kobler dette med intens jobbing med håndverket som ikke akkurat har gjort deg til en dårligere skribent så er det vel ikke så rart at folk har en tendens til å finne bloggen din sympatisk.

  Martine Votvik’s last blog post..Jeg har grublet på kvinneligheten.

 14. Jeg synes ikke du skal være så engstelig, Virrvarr. Hvis jeg leser deg rett (og korriger gjerne!!!) så virker det som om du er litt nervøs for hva som skal skje nå. Hva kan toppe alt det du har fått til hittil, liksom.

  Men vet du hva? Å lese bloggen din er litt som å følge et liv i bevegelse. Og jeg tror ikke det er slik at du trenger å være redd for at folk (=lesere) ikke skal være like glad i deg (og bloggen) selv om du opplever at livet går litt din vei også.

  Det er lov til å gjøre det bra, Virrvarr. Jeg er sikker på at mange virkelig gleder seg over det du får til.

  Vi er jo her, ikke sant? Både når det går bra og når det går dårlig for deg, så leser vi og er her inne – og det er lov for alle å ha suksessdager og “hjernen føles som grøt”-dager.

  Jeg er bare så glad for at du lar leserne få del i ulike fasetter av livet ditt.

  Sender over en klem til deg!

  Victoria

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: