Hvorfor du bør «lese» The Arrival

10 kommentarer om “Hvorfor du bør «lese» The Arrival”

 1. 😀 Den ser helt fantastisk ut og jeg fikk kjempelyst til å lese den.

  Men apropos oversettelser. Jeg prøvde å lese bildesekvensen med mannen med hatten fra høyre til venstre og det gav ikke helt den samme følelsen som venstre til høyre. Selv om venstre til høyre lesning har vunnet godt frem i verden er det fremdeles ganske mange mennesker som ville fått en litt mer hakkete forståelse av mannens fortvilelse enn det vi får.

  Utenom det finnes det antageligvis en hel del symboler som også vil bli tolket anderledes i forskjellige kulturer. Jeg får nazi-assosiasjoner av lappet med krysset på jakka hans. For andre gir det kanskje andre tanker først.

  Men den ser jo helt utrolig fantastisk ut 8D Jeg elsker vakre bildefortellinger.

  Martine Votvik’s last blog post..Julekonfekt

 2. Her var jeg klar til å skrive en kommentar om at det fins mange bøker om fremmedhet fra 60- og 70-tallet, som f.eks. bøkene til V. S. Naipaul (fantastiske bøker), men så ble jeg «bergtatt» av bildene. Hmmm, skal vi se: Play.com, hvor er du….

  Temaet er brennaktuelt for alle, uansett hvor fremmed man føler seg i denne verden.

  Geir’s last blog post..Afrika i bilder

 3. Det et sjelden en eller noen få enkelte tegninger (unnskyld, dette er kunst.) treffer meg rett i fleisen og hjertet samtidig. Jeg har alltid hatt stor medfølelse med mennesker som av ulike grunner er tvunget til å flytte fra sitt hjem, sin trygghet. Sjelden blir de møtt med åpne armer. Denne står herved på ønskelista!

  Sunniva’s last blog post..tagging

 4. Det er godt flere oppdager denne boken. Beste tegnede roman jeg «leste» i 2008.

  Boken trenger kanskje litt kunsthistorisk og menneskehistorisk baggasje for fullt utbytte- du bør kanskje kjenne igjen Ellis island og formspråket som likner svært på illustrasjonene i gamle fremtidsvisjonsmagasiner… Eller kanskje ikke, historien er jo svært god i seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s