Sexism strikes back

Jeg kom forsent til årets nyttårsselskap. Da fant Mr. Jackson og jeg til vår ergrelse ut at festens to eneste kvinnelige deltagere tilberedte koldtbordet for samtlige, resterende mannlige gjester. Etter at vi hadde satt til livs kald skinke, salat og røkelaks kom det frem at den ene kokka var forferdelig forkjølet. «Men jeg kaster jo ikke opp mer, så jeg kunne dra!»

Fjorårets kjipeste influensa og omgangsyke har to dagers inkubasjonstid, i følge Internetten. I dag morges kom den. Det eneste som gleder meg litt mens jeg gjør unevnelige ting på do, er at hun sannsynligvis smittet alle de andre som burde hjulpet til med maten, også. Sexism strikes back.

, , ,

16 kommentarer til “Sexism strikes back”

 1. Festmat er mannfolkarbeide!

  Og er du sjaber, ligg unna kjøkknet! Dette handler om respekt for sine venner og bekjente.

 2. Vil bare nevne at hos oss er det som regel pappa som lager mat. Særlig til fest. Da er det gutta som ber oss forlate kjøkkenet fordi vi er i veien. Han og to av kameratene hans stod for all maten i en eller annen konfirmasjon i fjor. Og de lagde mat i femtiårslaget til en venninne av mamma. Samtidig er faren min livredd for å bli sett på som noe annet enn mandig og macho, så jeg vet ikke helt.. Det går opp i opp, eller no.

  God bedring! 🙂

  Christina’s last blog post..2009 blir bare superbra assa!!1

 3. Oh yeah! I see, you are to the Manor born, sick or not! No? Why not? If I am a nut, you are about the same I presume? As every year Im afraid.

  Sigrun’s last blog post..Midt-Østen

 4. Mennenes mødre kan vi sikkert takke, samtidig er mennene voksne nok skulle vi tro til å tenke seg om selv, det samme med kvinnene som spretter opp til kjøkkentjeneste før man har fått sukk for seg.

  Jeg hjelper jo gjerne til, men i sammenhenger som dette så prøver jeg å holde litt igjen og tvinger meg til å tenke: La meg nå se litt hva som skjer hvis jeg ikke gjør noe.

  Å falle inn i egne kjønnsroller dreier seg ikke bare om kunnskap, at vi gjerne gjør det som ventes av oss fordi vi kan de tingene så godt, men også om latskap, det er så greit hvis han bærer den kofferten for meg.

  Så, vente vente og gjøre gjøre.
  (Og neida, det betyr ikke at vi ikke kan flørte..)

  fr.martinsen’s last blog post..Prøysen er solgt

 5. Enig med Delirium her, men kjølhaling er kanskje litt for snilt? Tror jeg foretrekker den tradisjonelle norske metoden, å skjære remmer av rygghuden og salte rikelig…

 6. Jeg er visst første mann som tørr kommentere denne posten…

  1. Jeg blir og skal være flau på mannens vegne.

  og

  2. Jeg tror vi i stor grad kan takke mennenes mødre.

  Hvorfor? Se det kan vi ta en debatt på, Men jeg henviser til begrepet Catch 22.

  Geir’s last blog post..Afrika i bilder

 7. I selskapet jeg var, var det mennene som lagde maten og hjalp til med festklargjøring og rydding. Ikke ble vi sjuke heller.

  Og vi totalt tre damene som kom før midnatt var særs unyttige.

  marthe’s last blog post..Bæsj

 8. Ah – jeg fikk den av nevøen min. Snille nevøen som deler med tante (møkkaunge spør du meg).

  Jeg fikk en gang kjipeste omgangssyken av dame som ikke nevnte at ungen hennes hadde omgangssyke før hun kom og skar salatingredienser på jentefest. Jeg spøy til jeg trodde invollene mine skulle komme ut av halsen.

  Folk som ikke har vett til å holde seg hjemme når de er smittefarlige har jeg noen ganger lyst til å kjølhale i alle fall bittelitt.

  God bedring!

  Delirium’s last blog post..God morgen og farvel

 9. har vært borti lignende situasjon, der jeg var jenta som måtte fikse. Smitta samtlige med halsbetennelse i det minste.
  God Bedring!

  Hedda’s last blog post..2009… ?

 10. Hahahaha. Syk som fortjent. Det eneste jeg skal si til mennenes forsvar er at det er ganske mange damer som jager dem ut fra kjøkkenet, fordi a. de blir stresset av å ha mange folk der inne, b. menn kan jo ikke noe allikevel og vil bare gå i veien c. de vil ha ting gjort på akkurat sin måte og da er det mindre jobb å gjøre det selv enn å forklare tilfeldig mannebein hvordan jobben skal gjøres. Men mannfolkene burde i det minste tilbudt seg, synes jeg…

  annetten’s last blog post..Well, then

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: