Men feber er fantastisk!

Jeg ligger på sofaen og er ikke til stede. Jeg er ikke kvalm mer. Jeg har ikke en liten geitekilling i magen som stanger og vil ut. Jeg er bare isende het og gloende kald, og jeg vet det er krig inni meg. Ingen snørr. Ingen hoste. Bare knitrende, brennende feber. Jada. Jeg har febernedsettende. Jada, jeg vet at jeg kan ta en pille og bli rolig og normalt temperert i løpet av tyve minutter. Jeg kan helle vann i panodilform på bålet innvendig.

Det er bare at hjernen har det så godt når kroppen slåss. Jeg flyter over meg selv, jeg nyter å ligge på en mental luftmadrass på en skummende bølgetopp, intenst solbrent. Feber er rusen jeg ikke inviterte. Den tar over kroppen min og kullseiler meg og hjernen min. Jeg, som er livredd berg og dal-baner. Jeg, som ikke drikker alkohol. Jeg, som synes at det er action å kjøre heis.

Jeg ligger der og ser taket svømme over meg, kjenner sofaen bølge under meg og slurper iskald brus ved ujevne mellomrom. Det er så skjønt å løsne fra sitt gode skinn. Noen ganger er jeg nummen. Noen ganger er jeg iskald. Noen ganger løper det en skogsbrann under genseren min. Noen ganger vrir mønsteret på veggen seg og gamle lyder dukker opp på feil sted. Det er helt greit. Jeg kan disse hallisgreiene. Kom og ta meg, feberfantasier. Jeg er så forelsket i dere. Det er så lenge siden jeg har vært bitende febersyk.

Jeg har lyttet til Sherelock Holmes og virkerlig løpt ned mørke, klissvåte Londongater. Jeg har forsvunnet inn i fiolinsoloene. Jeg har ligget og fnist og tegnet små dyr med rare neser. Hadde jeg ikke vært så antipsykoanalyse, skulle jeg skrevet automatskrift og utforsket mitt underbevisste.

(Ja, jeg har skrevet automatskrift før. Jeg skrev «ananas», «pule» og «bussholdeplass», samt en masse uleselig kluss. Der har du sjelen min, vettu. Hypnose er så fint.) Akkurat nå har jeg nok å teste om jeg får plassert haken på brystet hvert femte minutt og se på små neonflekker danse i taket. Jeg tuller ikke, feber er fantastisk!


10 kommentarer til “Men feber er fantastisk!”

 1. Dine evner når det gjelder å bruke ord er meget bra, og underholdende.

  Hold deg unna febernedsettende – om du har tid og kan, og våger – og skriv, skriv, skriv. Så lenge du er ung er det en relativt ufarlig rus, – så nyt den siden du kan.

  Men ellers føyer jeg meg til koret:
  God bedring!

  tonita’s last blog post..Nytt år, nytt forsøk – utfordret av Goodwill

 2. Har ikke hatt feber på mange år, kanskje like bra, men jeg savner også litt den følelsen. Jeg skreiv et sånt fantastisk dikt, en liten horrorhistorie i vers på snurrige rim som levde sitt eget liv, men som likevel harmoniserte med helheten også når jeg leste det etterpå. Vil skrive mer sånn.

  Martine Votvik’s last blog post..Julekonfekt

 3. Hehe.. du vet… det som ikke tar livet av deg, gjør deg bare sterkere.. viss du klarer å stå imot en feber, uten å faktisk ta piller og febernedsettende, så blir imunforsvaret ditt mye sterkere=)

  God bedring=)

  Bianca’s last blog post..Prince og Alice in chains

 4. Jeg pleier aa se fyrverkeri naar jeg har hoey feber. Slike hjul som man spikrer opp et sted og som snurrer fort rundt og spytter ild. Ubehaglig!

  Hyggelig at du kan ha det fint med feberen din, men likefullt:
  GOD BEDRING!

 5. Feberfantasier er morsomt – nå har jeg ikke opplevd det selv, men jeg har sett andre som har hatt det og det er ganske underholdende..

  Og så ønsker jeg deg god bedring, Virrvarr.

  Samtidig som jeg bøyer meg i støvet for at du klarer å skrive så bra når du er syk.

  trebarnogenhund’s last blog post..A time will come

 6. Feberfantasier er undervurderte, men jeg har ikke hatt for mye av det i voksen alder. :/ Måtte sette på Feber av CC Cowboys da jeg leste her. 😛

 7. Nei, jeg vet ikke helt…
  Har heldigvis ikke hatt så mye feberfantasier etter jeg ble “voksen”, men de jeg hadde som lita var fæle greier. En ubeskrivelig angst, som jeg ikke savner 🙂

  Eugenie’s last blog post..366 dager siden sist

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: