Twitter som direktejournalistikk

12 kommentarer om “Twitter som direktejournalistikk”

 1. Uansett: Eg blir berre fortvila over dette.

  Eg gjekk mot toget nedover Karl Johan, fordi eg skulle handle. Det krevde stor viljestyrke å ikkje la tårene trille. Det var innlysande korleis dette ville ende.

  Då eg dro heim var eg sikker på at det heile var over, for det hadde jo gått nesten ein time. Eg gjekk gjennom slottsparken og kom til Parkveien samtidig med toget.

  Eg klarte til slutt å krysse toget på eit stille punkt framfor eit banner. Dei små jentene som gjekk først var skrekkslagne. Det gjekk folk med barnevogner med små barn i i toget, det hadde eg aldri gjort.

  Det eg ikkje forstår er dette suget etter action, lysta til å kaste noko hardt, viljen til å lage så mykje bråk som mogeleg rundt seg.

  Eg er vel ei gamal kjerring, men eg har også aggresjon og frustrasjon i meg, eg kjenner kjensla. Men det er langt derfrå til å knuse salongen til Jan Thomas og alle MacDonaldsrestaurantane i byen.

  Då eg var aktivist var slagordet vårt å vere ein del av løysinga, ikkje ein del av problemet. Det har ikkje desse folka forstått. Knuse McDonalds på grunn av ein tulle-sms? Herregrud, så teit!

  Sorry at eg breiar meg i kommentarfeltet ditt, Virrvarr, eg måtte berre få det ut.

 2. Enig med deg i hvor spennende det er å følge Frontlinjer blant mange andre på Twitter. Det får meg virkelig engasjert, og jeg er så glad for at jeg snappet opp tipset fra deg!

  Selv om det er trist med den uroen og volden som har vært de siste dagene, er det selvfølgelig også interessant å kunne følge med.

  Jeg håper folk lærer noe av det som skjer..

  ~SerendipityCat~’s last blog post..Jeg har lest…. Bisettelsen (Lars Saabye Christensen)

 3. Det er ganske usakeleg, etter mi meining, korleis demonstrasjonane har utvikla seg. Alle har lov å meina, og alle har lov å uttrykkja meiningane sine. Likevel kan ein vel få gjort det på andre måtar enn å knusa McDonalds restaurantar!? Eg greier ikkje sjå kva hjelp det gir.
  Det eg tykkjer er verst er at dette går jo ut over fredelege folk som og, uheldigvis, bur midt oppi alt dette. Den vanlege nordmann som vil gå i gata med barnevognene sine…dette burde ikkje gå ut over dei!

  Vilja’s last blog post..I kamp med ein hai!

 4. Jeg synes det er sterkt å se disse bildene. Man kan jo mene hva man vil om framgangsmåtene til enekltpersoner, og selv er jeg ingen tilhenger av vold. Men jeg tror disse bildene sier mye om hvor viktig dette er for mange, mange mennesker, hvor mye fortvilelse, sinne og ikke minst følelse av avmakt som er blant det palestinske folk og andre som prøver å støtte dem. Og følelse av avmakt, det fører ofte til vold.

  Sunniva’s last blog post..Kjendiser mot homoekteskap

 5. Hm… jeg har egentlig ikke skjønt helt vitsen med twitter så langt, men dette gjorde meg nysgjerrig.

  Apropos voldelige ungdommer, her kan kommunen takke seg selv. Om de hadde prioritert ungdommer på østkanten og lagd bedre tilbud for dem de siste åra, så tror jeg neppe vi ville sett en like kraftig utblåsning som vi ser nå.

  For jeg tror dette handler like mye om fremmedgjøring fra samfunnet som aggresjon over krigen. Kids som føler seg velkommen i byen knuser ikke byen når de blir forbanna.

  Martine Votvik’s last blog post..Virkelighetens brutale poesi

 6. Nåja, nå er langt i fra alle demonstrantene bare ungdommer. Og ødelegging av McDonalds-restauranter kan være pga.:

  a) en symbolsk handling. McDonalds er jo et symbol på USA, som faktisk støtter Israel.
  b) en motstand på en SMS-skjedeaksjon som kunne fortelle at McDonalds faktisk skulle gi alle pengene de tjente lørdag 10.januar til Israel.

  Jeg er ikke noen tilhenger av vold, og den episoden med at noen demonstranter slo ned en mann som gikk med Israel-flagg er fæl, men jeg er faktisk glad for at verden ikke er så likegyldig som jeg trodde likevel.

  Kathleen’s last blog post..En tull

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.