Unnskyld, men jeg må sveve litt

Av og til må jeg danse rundt i stua. Jeg skiter i at jeg ikke er fem år – det er morsomt å snurre rundt med armene ut til siden. Det er morsomt å hoppe opp og ned.

Når jeg ikke er redd for irrasjonelle ting, når jeg ikke slåss mot indre vindmøller, når stormen stilner inni meg er jeg veldig lett å glede. Jeg blir så glad at jeg letter fra bakken. Ikke mye, ikke noe flyving og flaksing, bare fem små centimeter mellom føttene mine og asfalten. Unnskyld, men jeg må bare sveve litt.

Hukommelsen er broen mellom fortiden og her og nå, og noen ganger når jeg svever, sklir minner av andre ganger jeg har svevd gjennom gatene inn mellom daglige gjøremål. Jeg er fjorten, det er sommer og sent på natten. Jeg har kysset noen. Jeg har drukket noe i smug. Jeg har et hav av fridager foran meg. Luften er tung av hegg og syrin og jeg svever opp tomme sykkelstier og ned tussmørke skogsveier.

Jeg er en av dem som lagrer alt. Jeg husker ikke bare det stygge noen sa til meg i fjerdeklasse, jeg husker hvor vi satt, hva jeg hadde på meg, hva jeg følte, hvor jeg løp, jeg husker alle gangene jeg gulpet fornærmelsen senere og alle detaljene rundt det. Heldigvis husker jeg alle de fantastiske øyeblikkene, også.

Ikke bare de store, jeg husker den gangen jeg stod i regnet og var glad fordi det surklet i skoene. Jeg husker den morgenen Mr. Jackson og jeg skulket skolen fordi vi måtte gå tur i nysnøen. Jeg har med meg alt det fine og alt det triste hvor enn jeg går. Bagasjen min er like bipolar som meg. Den er lett-tung-lett-tung-lett. Idag er den helium.

Unnskyld, men jeg må sveve litt. Unnskyld, men jeg må skrive usammenhengende blogginnlegg om hvor blid jeg er. Jeg bruser over idag.

,

14 kommentarer til “Unnskyld, men jeg må sveve litt”

  1. Kan du komme til Bergen en tur og sveve her også? Her er det så regntungt og trist for tiden at litt sveveglede hadde vært glimrende! Pluss at det hadde gitt meg en unnskyldning/påskudd/dytt i ryggen til å rydde i leiligheten… 😀

    PoPSiCLe’s last blog post..Virrvarr har konkurranse!

  2. Jeg har sniklest på bloggen din et par måneders tid, og etter dette sveve-innlegget ditt må jeg bare så sagt:

    Jeg liker deg! Du skriver så levende og ER så levende, at jeg får gåsehud av å lese bloggen din.

    Jeg synes mennesker generelt svever for lite. Du inspirerte meg nå til å sveve litt mer. 🙂

  3. Koselig melding. Denne friheten er jo noe alle kjenner seg igjen i og som alle ønsker seg tror jeg.:)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: