Jeg tror på gratis luksus

Igår stod jeg med tonn på tonn silke, fløyel, blonder og myke bomullstoffer mellom fingrene. Mr. Jacksons magiske tante har jobbet med kostymer i årevis og samlet tekstiler, klær og syutstyr nok til å lage en revy, et historisk drama og en moteoppvisning i løpet av få timer. Best av alt? Jeg fikk lov til å forsyne meg.

Du skjønner – jeg er ikke så glad i butikker. Jeg liker ikke å kjøpe smykker. Jeg liker ikke å traske klesforettninger. Derimot elsker jeg hauger av brukte perlekjeder jeg kan klippe opp og putte i esker og massevis av gamle plagg man kan prøve. Jeg liker gjenstander med fortellinger.

Jeg liker tomme parfymeflasker, bulkete pudderdåser, underkjoler i silke med en liten rødvinsflekk på maven, jeg liker gamle skatter som kan få nytt liv. Det er så mange ting som finnes allerede, som ligger gjemt i skap, som ingen har vist omsorg.

I løpet av året som gikk har jeg opparbeidet meg en diger samling perler av ymse kvalitet, basert på smykker folk ikke vil ha mer. Jeg har sittet med avbitertang og lirket ut de fineste anhengende, skiftet kjeder, reparert låser og satt sammen helt ny pynt. Nå har jeg ruset meg på fine, gamle klær og får med meg en symaskin med hjem. Mer dop.

Det er mulig det kommer en del bildeserier av alt det rare jeg har fått. Vips, så er Revolusjonært Roteloft en brukt-mote-blogg.


8 kommentarer til “Jeg tror på gratis luksus”

  1. Viljar: Nei, det er ikke en sånn butikk! Jeg er så sjalu på Trondheim! Kanskje vi burde lage en her i Oslo? Jeg har jo kjelleren så full av ræl at jeg nesten kan starte en i min egen oppgang 😀

  2. Gjenbruk!
    Snakker om sånt, finnes det en gratisbutikk i Oslo? (Av typen uforpliktende byttemarked som holder jevnlig åpen i en eller annen lagerhall, slik vi så gjennom eksempelet “Gratisbutikken” på Svartlamon.)

    Har selv ei dame som er gal etter å perle og drive med slikt, og det er utrolig gøy!

    viljar’s last blog post..Kvinnenes kroppsidealer er helt ute av verden.

  3. Åh, så gøy 🙂 Jeg elsker å handle brukt. Det finnes så mye fint hvis man leter, og det er så billig. I tillegg er det jo miljøvennlig.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: