Om å bli forsket på

Det er så mye jeg ikke visste om forskning. Som at du får kaffe og kake mens det pågår, at du blir tatt opp på bånd og rundspurt av noen som har lest bloggen din grundig.

Jeg regner med at flere har fått den sjarmerende henvendelsen fra UIO-stipendiaten som forsker på forskjellen mellom hvordan kinesisk ungdom og norsk ungdom fremstiller seg selv på Internett. Hvis du føler deg ung nok til å gå for ungdom – still opp på intervju.

Jeg tenkte det kom til å ta ca. en time, men brått hadde vi det så knallfint at vi diskuterte kinesisk sensur og Tao Te Chin og glemte alt om bloggen. Noe av det beste var følelsen av å måtte forsvare, forklare og utdype alle bevisste og ubevisste valg på bloggen – fra taglinen «litteraturbedreviter, feminist, kommunist og forfatterspire med konstant skrivekløe» til skillet mellom det offentlige og det private.

Stikkord: Fiksjonalisering, selvbiografi i bevegelse og blogginnlegg som sjanger. På noen timer hadde jeg lært mer om Kina enn jeg har gjort på timers nyhetlesning og planlagt flere metabloggingstekster enn jeg har godt av.

Dette er bare et kjapt innlegg for å si at «Hey, dama er knall, prosjektet er bra og du bør stille opp om du får en eposthenvendelse!» Aww, forskning. Det redder verden, og du får kake på kjøpet.


6 kommentarer til “Om å bli forsket på”

  1. Kaketrikset, som jeg har begynt å kalle det. Jeg vet ikke helt hva det er, men det virker til at det er slik det gjøres. Jeg gjorde. Hjemmebakt brownies med flere kalorier enn du orker å tenke på, bakt samme dag som intervjuene, om morgenen før jobb. Jeg tror det henger sammen med at man slapper av når man får noe godt å spise og drikke, og når man slapper av er det lettere å snakke 🙂

    Margrethe’s last blog post..Den skammelige pillen

  2. For en presis sammendrag! Også jeg hadde lært mer om norske bloggkulture enn jeg kunne forvente. Jeg var så fornøyd med å høre på hvordan du forsvarte,forklarte og utdypte valgene dine. Det var veldig spennede. Tusen takk!

    Monica, å være skeptisk er bra… Du kan sjekke det ut selvstendig. 🙂

  3. Monica:

    Mulig jeg skriver litt sånn «våsete», men damen var veldig seriøs og grundig – vi bare sporet av da jeg vi klaffet godt sosialt.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: