Dypvannsfisk på byen

Tor er en dypvannsfisk. Ikke en sånn koselig, liten sprell med glatte skjell. Ånei. Han er en av dem som er så stygge når du ser dem i dagslys at du hopper bakover. Derfor treffer du ikke Tor der solen skinner. Han smyger seg langs bunnen av dansegulvet, langs veggene på utestedet. Og likevel – Tor er ingen blyg, liten fisk. Han er en jeger. De lange, skarpe tennene hans har en funksjon.

En funksjon de ikke får oppfylt med mindre folk kommer nærme uten å legge merke til gapet før det er for sent. For å lokke til seg byttet sitt, har Tor en dekkoperasjon – en skinnende, liten lykt på en stang. Han danser den foran nesen på berusede småfisk til de har fulgt den lenge nok til at han er alene med dem. Gå mot lyset. Bli mat.

Jeg hadde et uheldig sammenstøt med Tor i går. Jeg var på Elsker og svingte meg i en tett forsamling farverike fjoller, faghags og fruentimmere. Kort sagt hadde jeg stor moro. Plutselig får jeg knallsterkt lommelyktlys i fjeset og fryser fullstendig.

Min eneste annen erfaring med maglight midt i synet, har vært narkotester politiet i Fredrikstad har kjørt på konserter og store fester med mange ungdommer. De sa «Du har veldig små pupiller!» til samtlige i lokalet den gangen. «Huh, jammen rart. Du har jo rettet en lommelykt rett i synet på oss.»

Uansett, jeg tror lommelyktlyset betyr et eller annet formelt. Når mannen som tydeligvis befinner seg bak det skarpe lyset griper meg hardt i overarmen og haler meg opp, følger jeg lydig etter. Inntil han græbber meg et mer privat sted, that is.

Ildsint forsøker jeg å jage ham unna, men han vil ikke slippe taket. Det viser seg at mannen bak lommelyktlyset er schvær, svettestinkende og kledd i skai. Jeg friker på ham. «HOMOUTESTED! IKKE TAFSE PÅ DAMENE! VEKK!»

Ute på røykeplassen kommer lommelykten overraskende på oss igjen. Denne gangen ser vi ansiktet på mannen. Han skjeler så øynene nesten går i kryss. Han følger etter meg rundt og griper fatt i meg så fort han kommer nærme nok. Når jeg prøver å rive meg løs, lyser han meg bare i ansiktet igjen og håper at jeg skal bli like velvillig med som første gangen han gjorde det. Enden på visen blir at jeg kaster meg inn i en drosje.

Hjemme igjen er jeg dels rasende og dels sykelig fascinert. Å lyse på folk for å både få oppmerksomheten deres, samtidig som du ikke får oppmerksomhet selv, men får muligheten til å forsyne seg, minnet meg for mye om…ja. Han er en dypvannsfisk og jeg kaller ham Tor:

Skummel fisk

Tatt av charminbayurr

26 kommentarer til “Dypvannsfisk på byen”

 1. For en oppførsel! Jobbet han som vakt der, eller var han en av disse tullingene som innbiller seg at de få damene på Elsker er ute etter et mannfolk og har forvillet seg inn på feil sted, slik at han kan redde dem og få seg nyp?

  De gangene jeg har vært på Elsker eller London, har jeg alltid blitt forsøkt sjekket opp av stygge heteromenn som ikke vil ta en nei for en nei. En lesbe som sier nei er egentlig en ufrelst heterodame som egentlig vil si ja, for hun venter bare på å bli frelst. D’oh.

  Ithil’s last blog post..[Jazzhender utenfor Stortinget]

 2. Jeg blir så sinna på sånne folk. Det utrolige er at mine ekleste opplevelser på byen har vært på homsesteder… Som i sommer, da en kar tok bowlinggrep på meg på London!
  Jeg klarte å stortre frem noe sånt som «øøøh… det er ikke noe for deg der nede altså, jeg er ikke i drag!», og er fortsatt irritert på meg selv for at jeg ikke skjelte ham ut totalt.

  Heidi Fleiss’s last blog post..The Spirit

 3. Var hjemme hos en venninne i går og kom inn på temaet, viste seg at av oss 7 jentene som var der var det kun én som ikke hadde opplevd å ha blitt kladdet på på private steder av noen hun ikke kjente, ubedt og uønsket. Opplevde en lignende situasjon senest forrige helg da en venninne av meg ble kløpet i rumpa på byen. I tillegg til å være ekstremt respektløst, er det et slag i trynet som skriker «jeg er sterkere enn deg, jeg kan gjøre hva jeg vil». det gjør meg like forbanna hver gang jeg hører folk bagatellisere slike situasjoner. «det er jo bare en spøk» eller «han var full» unnskylder ikke et slik angrep på en annens persons integritet og bestemmelsesrett over egen kropp. Takk for at du skriver om det!

 4. Folk som oppfører seg på den måten mangler en grunnleggende evne til å empatisere. Jeg blir varm av harme hver gang noen gjør slikt. Hva får dem til å tro at å tvinge seg på noen er i orden? Dessuten vil det jo på det utestedet være ekstra lite sannsynlig at den heldige damen som tafses på av en slik karakter er interessert.
  Ellers var det et herlig språklig bilde du kom opp med!

  Ønskesofia’s last blog post..I got ready for the struggle

 5. Skikkelig skremmelt! Man vet aldri hva slike folk kan finne paa.Det gaar mange tikkende bomber der ute… Og de ser ut som hr. hvemsomhelst; du kan ikke kjenne dem igjen i dagslys!

 6. Fæl fyr.

  Dog…det hadde vært interessant å være flue på veggen oppe i hodet hans da han pønsket ut den (for seg) aldeles glimrende ideen med lommelykta. Hvilke argumentasjonsrekker forgikk der liksom?

  Synline’s last blog post..Hus treng folk

 7. Det er skrekkelig fasinerende hva folk for seg til å regne som gode rettferdige ideer. Han hadde vært fabelaktig som studie i et lukket asyl men løs på gaten er han bare skummel på en sånn provosenrende måte.

  katla’s last blog post..lagt til ny link

 8. Ew, ekkelt.
  Var det derfor vi ikke så noe til deg?
  Hm.. Var ingen dypvannsfisk når vi danset til Carola, gitt..
  Kanskje han hadde lokket en liten lesbe inn i gapet sitt?
  *grøss*

  Luc’s last blog post..En ny start

 9. Hmm, jeg prøvde å få kontakt med folk forrige helg ved å stikke en diger plastpapegøye opp i trynet deres og rope «Aak aak», men forskjellen her er vel at jeg i utgangspunktet var ute etter morsomme samtaler.

  Et av resultatene er at jeg har en avtale om å spise kake neste uke 🙂

  Så dumme mannfolk burde lære av meg, kjenne sin besøkstid, respektere intimgrenser, og være interessert i mennesket først, så får eventuell kake være en bonus…

  Martine Votvik’s last blog post..Virkelighetens brutale poesi

 10. Hm. Det er ikke bare lesbiske jenter som sliter med sånne. Jenter generelt blir antastet og dopa ned og det som verre er. Æsj. Jeg ble forsøkt dopa ned på ett utested for «vanlige folk» en gang. Jeg fikk plassert en øl i hånda. Hadde jeg vært fullere enn jeg var, hadde jeg kanskje ikke lagt merke til bunnfallet i ølglasset. Jeg tenkte med meg selv at «øl har vel ikke bunnfall?» så jeg leverte glasset til bartenderen, og pekte på mannen som gav øllen til meg. Hun vinket etter vaktene og fyren ble kjørt til politihuset. Snakkes aldri, ækle, hæslige mann.

  Marianne’s last blog post..nå.

 11. Wow. Jeg kjenner Tor junior. En gutt man skvetter bakover av å se i dagslys. En gutt som aldri kommer til å få et stabilt forhold, så han kommer til å ende opp som dette. Tor junior er kun sytten år, men allerede det ondeste mennesket jeg kjenner. Det eneste mennesket jeg kjenner som noen gang kunne gjort noe slikt.
  For en forferdelig opplevelse, Virrvarr. Jeg kan ikke en gang tenke meg hvor sinna jeg hadde vært hadde jeg blitt utsatt for noe slikt. Av og til er man glad man bor et sted der alle kjenner alle og har et rykte å ta vare på. Dessverre finnes det de få som allerede har et rykte. Slike som Tor Junior.

  CingT’s last blog post..T-skjorter med trykk

 12. For et treffende bilde! For oss biologifriker har nemlig dyphavsmaruklens /hanner/ et av dyrelivets mer både skremmende, fascinerende og ikke minst ekle levestrategier: De knøttsmå grisegutta er spesialutviklet til, når de nå en gang finner en slik billedskjønn hunn, å bite seg fast i siden på henne og der faktisk /gro fast/. De parasitterer på hunnen (som er mange gasnger større enn dem), og deres eneste hensikt med videre eksistens er befruktning av eggene. Hun tar seg av alt med næringsopptak og annet kjedelig husarbeide. Godt du fikk ristet ham av deg.

 13. «Dette er fordelen med å være heterofil mann altså. Man slipper å bli angrepe av sånne.»

  Øh, da har du ikke prøvd å henge med homsekompiser på f.eks. London hvor sjekkemetodene til de over 40 består av en hånd på låret og en tunge i øret før du får tatt en kjeft av ølen..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.