Historier om hatvold – til glede for nye lesere

21 kommentarer om “Historier om hatvold – til glede for nye lesere”

 1. Jeg undrer meg om dersom jeg hadde gjort andre valg da jeg var yngre, om jeg hadde kommet inn i feile gjenger og blitt sosialisert inn i en trangsynt, harry, voldelig guttegjeng – kunne noensinne ha utført hatvold mot en gruppe?

  Jeg har blitt invitert med på å banke nazister, men takket nei.
  Det nærmeste jeg har vært å bryte pasifist-løftet mitt var da en venninne av meg ble voldtatt, og hun nektet å anmelde. Da var jeg på nippet å ta loven i egne hender og samle en gjeng for å få han banket.
  Kan slike typer vold forsvares?

  Uansett. Jeg både tror og håper at holdningene endrer seg over tid. Men som du skrev i forrige innlegg, de fleste problemene i fittstim er fortsatt problemer. Hvor mye vil holdningene til homofile endre seg de neste 10 årene?

  Sigurd’s last blog post..47% Merk deg dette tallet

 2. Fy flate, jeg trodde ikke det var mulig, faktisk. I min omgangskrets finnes det nesten flere homofile/lesber (samt enkelte som ikke kan eller vil plasseres i noen simpel kjønn- eller legningsbås), men de er alle sammen godt voksne og trygge i sin verden, så dette problemet trodde jeg faktisk ikke eksisterte. Jeg trodde nesten det var litt status for unge jenter å kline med jenter, men det er kanskje bare når det er «på liksom», på fester og sånt?

  Men jeg burde ikke forundres. Mennesker blir utrolig kreative når det gjelder måter å plage hverandre på…

  Trips & Tics’s last blog post..Pål svarer på dyre-MEME

 3. Rart. Jeg sitter på jobb og avbrøt jobbinga med å sjekke bloggen din. Jobben min idag består i å se gjennom et tv-program fabelaktiv har laget som skal gå på NRK etterhvert. Serien heter «Rødt, hvitt og skrått» og handler om homofiles historie i Norge. Episoden jeg sitter med i dag handler om nøyaktig det du skriver om. Jeg har akkurat hørt Erik Åsheim og veldig mange andre fortelle tilsvarende historier som det du nevner.

  Det var bare et (om kanskje ikke morsomt) sammentreff, og jeg kan ikke unngå annledningen til litt skamløs reklame av serien «Rødt, Hvitt og Skrått» (arbeidstittel «Homo») som kommer på NRK1 over påske.

  Sigrid’s last blog post..Welcome to the dollhouse

 4. Wow. Det er jo ikke lenge siden engang, og dere er jenter. Ikke det at det er noe mer ok å plage gutter som er homofile, men jeg vil tro at det er mer utbredt. Uansett helt utrolig at noen kan være så tvers gjennom idiot at de i det hele tatt kan mene noe sånt, som at homofile menn er frastøtende. De skulle vært fengslet hele gjengen, det er det som er grusomt, ikke blasfemi og hat for religioner og livssyn.

  ..Jeg hater å svare tilbake på andre blogger, men måtte bare akkurat nå.

  Ida, du er fantastisk. Tusen takk for alle de gode rådene, jeg har faktisk på følelsen av at det kan hjelpe. Spesielt det med gode vaner, jeg skal øve på det du sier. I tillegg har jeg faktisk tenkt å begynne å trene litt før jeg legger meg, pluss at jeg selvfølgelig skal slukke alt av pc og tv før. Jeg får heller begynne å lese mer igjen, det er jo egentlig minst like koselig. Men ja, du vil ikke skrive det du skrev her nå som et eget blogginnlegg? Tror mange kan ha nytte av det, og du har jo egentlig nok materiale til et helt innlegg bare her. Flinke damen, tusen takk skal du ha.

  Jannekake’s last blog post..Hvorfor er noen ord verre enn andre?

 5. Forkastelig at det skulle være så vanskelig å være homofil i 2001. Ting har heldigvis forandret seg, men det er vel fortsatt ikke bare lett, det er jo naivt å tro. Jeg er 18 nå, og for et år siden kom en av mine barndomsvenninner ut. Jeg er ufattelig stolt av henne, og folk respekterer henne virkelig, det skulle jo bare mangle. Det var til sammenlikning mye lettere for henne, hun kan kysse kjæresten sin på skolen og facebooke bildene om hun vil, det eneste hun får er positive reaksjoner. Heldigvis!

  Meter’n’s last blog post..Det man bare ikke gjør…

 6. Sterke saker! Men jeg har troa på et den nye loven har mer effekt enn det du gir uttrykk for her. At loven ble vedtatt viser at homofili juridisk sett aksepteres på lik linje med hetrofile. Signalene denne loven sender ut tror jeg kan være med på å bedre innstillingen til større deler av befolkningen.

  Vero’s last blog post..Jeg savner deg Pappa

 7. Ein gut eg kjenner spurte ein venn om dei kunne vere kjærestar då dei gjekk i fjerde. Han likte denne nye vennen så godt, har ei stolt lesbisk tante, og dette var det naturlegaste i verda for han. No, fem år seinare, blir han herja med for dette i klassa. Det er ei tøff verd for alle utanom A4.

  Alt godt’s last blog post..Finst det noko deiligare….

 8. Her på den lille plassen jeg bor har jeg heldigvis aldri opplevd homofobi gjennom vold. Men jeg vet at nesten alle gutter jeg kjenner har en homofob i seg. Det synes jeg er veldig trist. Jeg har også opplevd at jenter har vært litt ukomfortable rundt meg når jeg har sakt at jeg ikke vet om jeg er hetero eller bifil. Jeg vil helst ikke kategorisere meg, fordi jeg mener at kjærlighet handler om personer og ikke kjønn.

  Men som sakt har jeg aldri vært vitne til, eller hørt om, vold mot homofile her.

  Sandra banan’s last blog post..Testing, testing 2

 9. herregud, det er så sykt. men samtidig, jeg kommer fra en liten kystby. jeg visste ikke om noen homofile da jeg vokste opp, ingen var ute av skapet i ungdomsårene mine, som er i samme tidsepokoe som dine, og bare dét sier jo litt om hvilke holdninger til homofile som var gjeldende. men ting ser bedre ut nå. LLH (som jeg hele tida foveksler med LHL) har visst til og med fått etabelert et ungdomslag der. framskritt er fint 🙂

  vaarloek’s last blog post..til Mannen i disse krisetider

 10. Jøss, dette høres jo helt vilt ut og er veldig trist. Samtidig så føler jeg at jeg må komme med et lite forsvar for østfold-byenes toleranse her. Da jeg bodde i Fredrikstad og gikk på vgs (på slutten av 90-tallet) så kjente jeg en god del personer som var homofile, bifile eller lesbiske og som aldri fikk noe mer pes pga det enn at kanskje noen så litt rart på dem. Den typen vold du beskriver er helt ukjent for meg. Men på en annen side så kjenner jeg en god del folk som har blitt slått ned i Fredrikstad uten noen som helst annen grunn enn at de tilfeldigvis stod ved siden av noen som ville bråke.

  Og særlig Sarpsborg er jo kjent som en by hvor man kan bli slått ned uten å ha gjort noe spesielt i det hele tatt, så kanskje noe av årsaken til dine erfaringer der har mye å gjøre med en type voldskultur og ikke nødvendigvis har noe med at mange vil banke homofile?

  Rullerusk’s last blog post..Den andre nasjonaldagen

 11. Rullerusk:

  Jeg tror at det kan ha noe med å gjøre at dette fant sted i Greåker/Skjeberg-områder, forsteder med mye brunsvidde, politiske meninger eller ikke noe politisk engasjement i det hele tatt. Folk jeg traff i sentrum av Fredrikstad og i NU-sammenheng senere var veldig tolerante og allrighte.

 12. Nå kjenner jeg jo til hvordan det er i Østfold, og er enig med deg at hatvold ikke er noe som bare foregår i storbyen.
  I Oslo har jeg ikke lagt merke til noe ubehagelig, med unntak av de gangene man hører om fem homoer som har blitt slått ned av én heterobølle utenfor random homobar o.l.

  Men den forfølgelsen jeg opplevde i Sarpsborg/Fredrikstad hadde jeg aldri i verden trodd skulle skje da jeg oppdaget min egen queerness i en alder av 11.
  Jeg tror at selv om man opplever ubekveme ting så er det viktig å ikke gjemme seg bort, men heller fortsette å vise hvem man er.
  Derfor har jeg alltid vært litt skeptisk til homobarer. Nettopp fordi jeg føler at ingen burde gjemme seg bort for å være den de er.

  Vi kan mase på politikerne så mye vi vil om at de må lovpålegge folk til å akseptere oss, men jeg tror heller vi vinner mest på å være der ute blandt folk og vise hvor mange det faktisk er av oss. Ser man et homofilt par kysse hver dag, ja da blir det tilslutt ikke så jævlig merkelig å se.
  Men inntil den dagen kommer hvor folk tør dette, skal jeg fortsette å være panser og kysse så mange smågutter jeg kan finne foran alle som gidder å se på.

  Luc’s last blog post..Forever Unchained

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.