Skeptikerskolen: Å spå rumpa til folk

Rumpologi er fantasisk. Det er kunsten å analysere folk sin personlighet, helse og fremtid med utgangspunkt i formen, fasongen og teksturen på rumpa deres. Kom igjen. Alle ler. Alle skjønner at det er absurd å få en «erfaren rumpekjenner» til å tafse deg bak og fortelle deg hva du burde gjøre med livet ditt.

Alle skjønner at personlighetsanalyse på bakgrunn av eple eller pæreformet stump er fjernt. Rumpa di endrer seg etterhvert som du trener, blir eldre, går opp i vekt, går ned i vekt, og hvordan den ser ut og avslører lite annet enn dette – alder, kostholdsvaner og anntall timer på nedlagt i treningstudio.

Samtidig er rumpologi nesten en så god parodi av eksisterende spådomsformer og personlighetsanalyse basert på utseende at du nesten skulle tro at behandlingsformen var lansert av Foreningen Skepsis som et banesår til alle som spår i hender, teblader og ulike typer kortstokker. Sammenhengen mellom linjer i hånden og personligheten din er like liten som den mellom kviser på rumpa og personligheten din.

Da jeg var fjortis var damebladene fulle av artikler der du kunne analysere personligheten din på basis av nesestørrelse, anstiktsform og øynenes plassering. Og rumpeanalysen havner rett inn i samme kategori – de har til og med hatt en artikkel om hva slags personlighet folk med firkantrumpe har på klikk.no, under helsedelen deres. Riktignok viser de også til artikkelen om rumpologi på The Sceptic’s Dictionary, men likevel (c;

Personlig klarer jeg ikke lese artikler som tar for seg kroppstyper koblet opp til personlighetstyper uten å ta med alle undersøkelsene fra gamle dager der stort hode = veldig smart og hvit hud = overlegen alle andre typer pigmenter…

Uansett. Det er mer enn du tror mellom himmel og jord, og folk som gjør karriere på å klype folk i rumpa er et av fenomenene jeg ikke hadde trodd på før jeg fikk så det.


15 kommentarer til “Skeptikerskolen: Å spå rumpa til folk”

 1. Det virkelig tragikomiske er vel at det finnes folk som virkelig tror på denslags? Og det gjør det helt sikkert, selv om jeg ser manger flere tarot-lesere og hånd-spåere rundt om i byen enn rumpologer. Har vel noe med at det er mye enklere å legge fram noen kort eller titte i hånden til folk enn det er å be dem ta av buksa og føle på rumpa deres?

  Den Skeptics Dictionary artikkelen var riktig fin, forresten. Hvis jeg noensinne blir lei av programvaredesign skal jeg sette opp en internettbusiness og bli rik…

  Marina’s last blog post..Read my lips…

 2. Jeg er en som tror det er mye mellom himmel og jord, men lese rumpen til folk begynner å grense til det absurde på en utrolig humoristisk måte.

  Tenke seg til om jeg vil dra opp skjørtet og ned med trusen for å finne noe ut om min personlighet. Det eneste som kan riskere å komme ut er min faktisk hvite stump og den trenger å trenes litt. Kanskje til og med noen celluitter vil man se. Men trenger jeg ingen rumpelog for å fortelle meg.

  Tror jeg nøyer med med speilet på veggen.

 3. Fantastisk. Men det er jo nesten som mamma sa for en times tid siden, da ei småsøt jente med stort mellomrom mellom tennene sang på Norske Talenter. “Du ser det på henne ut hun er flink, det ligger i de der tenna” eller noe sånt. Joda, Kurt er flink han, og Madonna har vel et talent hun også. Men å si at alle med mellomrom mellom tennene er flinke til å synge, er som å si at alle med firkanrumpe er naive. (Eller hva det er som står på klikk.no, jeg har helt ærlig ikke lest det.)

  Jannekake’s last blog post..Hvorfor er noen ord verre enn andre?

 4. Rumpologi er storartet. En skrekkblandet takk for påminnelsen om den. (Vi grøsser ved tanken på hva den gale mullah kan komme opp med når han har oppdaget også dette.)

  Det beste vi kom opp med (uoriginalt) i den varianten nok var alternativbehandlingen “omfaloskopi”.

  Det skal sies at redaksjonsmøtet da hadde vart omtrent en kasse og en helflaske. Selv med Arnfinns størrelse går det utover tenkeevnen.

 5. Eg bøyer meg i støvet (med rumpa i veret) for at du har funne denne godbiten. Eg hadde faktisk ikkje høyrd om den, men no har eg altså eit nytt prosjekt.

  Frenologi var byrja å verte litt tamt, og folk reagerar ikkje like mykje lenger når eg fordeler arbeidsoppgåver basert på skalleform ;-P

  Mad Mullah Hastur’s last blog post..Velkomen herr Holm

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: