Strippekurs, puleprat og bursdagsfeiring

Jeg er litt rar. Når Ladyfest spør meg om jeg vil sitte i debatt om seksuell frigjøring, tenker jeg meg nøye om.

Jeg lukker øynene, grubler, ser gjennom kalenderen, ser for meg å stå foran en forsamling med mikrofon og skulle være bestemt. Jeg liker å snakke i forsamlinger. Jeg liker mikrofoner. Jeg liker oppmerksomhet. Jeg liker å være bestemt. Jeg tør å sitte i debatter, derfor tenker jeg meg om. Jeg tar et rasjonelt valg. Jeg tenker, vurderer og sier ja.

Når det kommer opp en diskusjon om det feministiske strippekurset de skal ha på Ladyfest, derimot. Da er jeg ikke så flink til å tenke. Greit, de som skal holde kurset sier det er pole dance kurs, trening med en strippestang, ikke stripping. Noen hyler. Noen er veldig for.

Og jeg. Jeg går tilbake til røttene mine. Til studiesirkel i marxisme fra jeg var fjorten, that is. Mao sa: «Hvis du vil vite hvordan en pære smaker, må du ta en bit.» (Chairman Obvious.) «Jeg skal på strippekurs, jeg!» sier jeg bare. Og melder meg på uten å tenke. Jeg er ingen danser. Jeg er knapt en habil hinker. Jeg tar ikke noe rasjonelt valg – jeg bare hopper utti det. Velvel. Jeg skal gjennomføre og det skal blogges.

Det viser seg at begge deler skjer 12. mars. Altså på bursdagen min. Dette er dermed egentlig en bursdagsinvitasjon: Hvis du har lyst til å se meg forsøke å svinge meg rundt en pinne i for lite klær, har lyst til å høre meg prate om puling i plenum eller rett og slett har lyst til å gi meg en klem og si gratulerer med dagen: Kom på Mono torsdag 12. mars kl. 18. 30, eller enda bedre: Meld deg på poledancingkurs i søsterlig solidaritet (sic!), så kan vi svinge oss sammen ^_^

13 kommentarer til “Strippekurs, puleprat og bursdagsfeiring”

 1. Men jeg skjønner fremdeles ikke hvordan det skal være frigjørende «å komme i kontakt med sine feminine sider»?

  Jeg syns uansett du er tøff som tester det, men har du den ironiske distansen i behold? 😉

 2. Ingvild:
  Jeg har meldt meg på fordi jeg er dritskeptisk, men ikke føler for å kritisere noe jeg ikke har prøvd, derav pærereferansen. Jeg aner ikke noe om konspetet utover bildet mitt av hva poledancing er i hodet mitt. Vet ikke om det kom sååå tydelig frem av innlegget (c: Mer enn ironisk distanse, mao.

 3. Hah. Stripping kunne jo nesten vært litt gøy. Det å se deg prate og være bestemt er alltid gøy. Så kanskje jeg kommer.

 4. Meh, pole dancing… Jeg liker å klatre og turne på ting, så rent teknisk utenfor konteksten kan det godt apelere til meg.

  Utover det rent tekniske gir hele greia meg frysninger, det så jævlig søkt.

  Håper du har det gøy i alle fall.

 5. Hvor melder jeg meg paa?!! Jeg er inspirert etter aa ha sett et helt fantastisk strippenummer der stripperen broet tyngdekraften ved hjelp av stang og muskelkraft! Jeg vil laere pole dancing!

 6. Jeg skal ikke en gang ramse opp hvor mange morsomme sammenhenger jeg var i ferd med å bruke pære-argumentasjonen på nå.
  Uansett, det skal bli interessant å lese om det fra din side.

 7. Really? REALLY? Skal du pole dance? Så utrolig gøy. Alltid hatt lyst til å snurre oppned på stang xD For mange strippemovies.. Jeg vil henge med om jeg har pæng 😛

 8. Det er mulig jeg svinger innom bare for å høre en «samtale om poledancing i et feministisk perspektiv». Det bør bli interessant.

 9. Jeg er ikke så sikker på om man må smake på alle pærene, sjøl. Viss pæra er full av råtne flekker og praktisk talt flyter, kan du regne med at den ikke er spiselig 😛 Jeg hører forkjemperne argumentere for poledancing på samme måte som andre argumenterer for Dobbel-D-silikoninnlegg: «Det er bare for min/din egen skyld!» og jeg trur bare ikke på det … Men det skal bli interessant å se hva du får ut av det uansett 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.