Folkeaksjon for ytringsfrihet på nett

Amnesty Norge har en stor nettkampanje på gang i disse dager, på et tema som angår alle typer bloggere: Ytringsfrihet på nett. Kampanjen deres består av to typer aksjoner: En underskriftskampanje på å få frigitt fire aktivister som sitter fengslet for å ha spredd informasjon over nett, og en syneliggjøringskampanje for yttringsfrihet på nett generelt.

Nettsensur og personvern er hete politiske temaer om dagen som spenner seg fra IFPIs ønske om at Telenor skal sperre Pirate Bay for norske nettbrukere til det kommende datalagringsdirektivet. Temaet har tidligere vært diskutert på den sonitusarrangerte fellesbloggen Ytring, og nå inviterer Amnesty til en bloggkampanje alá Blog Action Day:

Håpet er at 12. mars vil flest mulig bloggere skrive om ytringsfrihet og Internett i en eller annen form. Om det er en oppfordring til å delta på underskriftskampanjen eller en skikkelig synsetekst om nettsensur er opp til hver enkelt skribent. Poenget er at flest mulig deltar.

Amnesty har laget bannere som folk kan legge i sidebaren på bloggen sin for å vise at de deltar i kampanjen. Prisverdig tiltak, men jeg synes bannerene er for store, i tillegg til at de er flashfiler, ikke bilder.

Siden jeg har lyst til å delta i kampanjen, har jeg laget mitt eget banner. Har du lyst til å bruke mitt banner, finner du det til nedlastning her.

Jeg utfordrer Esquil, Minneapolise, Alter Ego, Bjørn Stærk, Abre, Binka og alle andre til slenge seg med. Planlegg for bloggaksjon 12. mars (c:


16 svar til “Folkeaksjon for ytringsfrihet på nett”

 1. […] Å se opp på stjernene gir meg ro og lykkefølelse. Alt er tomt, åpent. Jeg er fri! Kanskje er det noe der ute, noe som er større enn meg. Rettferdigheten, kanskje? Den flyr rundt som en rød ballong og er like stille som skribentene i Nord-Korea. De får ikke lov til å si hva de egentlig mener om systemet, de blir de pågrepet og satt i fengsel og familiene deres har ikke sett dem på årevis, de får ikke vite hvor de er, ingen kan finne dem. Tenk hvis ingen kunne finne deg. Tenk hvis jeg var Truong Quoc Huy. Og Truong Quoc Huy var meg. Eller deg? […]

 2. Internasjonal dag for ytringsfrihet…

  I dag er det den internasjonale aksjonsdagen for ytringsfrihet på nett.

  Ytringsfrihet har vært debattert mye på bloggene. Det vil si, ytringsfriheten i Norge. Vi har skrevet om at vi må ta vare på den. At vi må være prinsipielle og konsekv…

 3. Jeg saa ikke denne foer i dag, men skal jammen meg gruble litt – forhaapentligvis med tastaturet under fingrene:)

 4. Takk for bra innlegg og oppfordring om at mange blogger om ytringsfrihet 12. mars. Internett er blitt et enormt viktig verktøy i vårt arbeid for menneskerettighetene – og dermed er det viktig for oss å sette fokus på de mange som risikerer fengsel og tortur for tastetrykk på internett. Sjekk bloggen vår for mer informasjon eller send oss en e-post på blogg[a]amnesty.no.

 5. Utruleg bra insj! Internett og blogginga særskildt gjev det muleg for enormt mange menneske å spreie og få ta i informasjon. Å sikre ytringsfridomen på nett er derfor særskilt viktig.

  I ei tid der plateføretak saksøker internettleverandører av di dei ikkje vil sensurere veven for brukarane, er dette utruleg relevant.

  Sjekk Dagbladet for meir info om den saka: http://www.dagbladet.no/2009/03/03/kultur/fildeling/the_pirate_bay/tekno/telenor/5125187/

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..