Skeptikerskolen: Ønskekvist, stråling og vannårer

13 kommentarer om “Skeptikerskolen: Ønskekvist, stråling og vannårer”

 1. Åå, jeg kan levende forestille meg forventningen til lille Virrvarr med y-kvisten. Når jeg tenker meg om, var det heller ikke mange som problematiserte dette fenomenet omkring meg da jeg var liten, men så var jeg heller aldri ute i empiriske undersøkelser selv. En slags vedtatt sannhet var det nok likevel. Nesten så jeg skulle ønske jeg hadde gått så langt at jeg hadde fått svaret «noen er bare følsomme nok, og det er det», så kanskje jeg hadde fått i gang hjernevinningene på et tidligere stadium. Men du nevner mobiler helt til slutt. Sidestiller du dette? Jeg tenker at det ihvertfall for meg er totalt ulagisk at vann skulle sende/stråle ut noe som helst av stor betydning, men fra mobilene sendes det visst noe (signaler?) som kan måles i sar-verdier. Som omhyggelig måles og oppgis for hver modell, og som produsentene tar alvorlig sel om kanskje ikke så mange kunder gjør det. Ennå?

 2. Det er nok ikke produsentene som tar disse verdiene så alvorlig, men heller press fra akkurat de samme kretsene som før var redd vannstråler og diverse.

  Ingen seriøs forskning har så langt greid å finne at elektromagnetisk stråling på noe nær disse nivåene er farlige. Enten de kommer fra mobiltelefoner eller høyspentledninger.

  En rekke useriøse forskere, for ikke å snakke om «forskere» finner nå og da noe – som ved kontroll viser seg å ikke stemme.

  Svært sterke elektromagnetisk stråling ser det ut til at kan ha skadeeffekt.

  Tilsvarende eksperiment som det med boksene er gjort med mennesker som hevder at de blir syke av mobiltelefoner (etc.) De er ikke i stand til å identifisere telefoner som er på vs. skrudd av.

 3. Min teori når det gjelder mobiltelefoner og el-allergi er at det er den nye forklaringsmodellen for en rekke diffuse plager som tidligere ble forklart med f.eks jordstråling. Jeg har til gode å se noe reell forskning som viser at mobiltelefoner er farlige å ha i huset.

  Hm, det kunne blitt et eget innlegg, merker jeg.

 4. Interessant post. Det hadde aldri falt meg inn at det eksisterte noko slikt som Norsk Kvistgjengarforening, og eg kjenner at eg nesten får litt dårleg samvit av å bli begeistra over at dei fins.

 5. Hehe, dette kjenner jeg til! Mormor har pinner og steiner under senga si, og den på gjesterommet sitt, fordi det er «vannårer» under huset. Jeg har alltid stusset på dette. Argumentet for at de fins, er at folk, blant andre jeg alltid blir syk av å sove der. Sannelig rart at folk fortsatt blir syke, enda det ligger en sånn krystall under senga nå…

 6. Vannårer, ja. Plagde livet av familien til bestevenninna mi. De la metallplater under sengene.

  Rart ingen av oss prøvde å finne ut hva en «vannåre» egentlig var. Vi visste jo stort sett hvordan jordlagene så ut, og det var ikke noe særlig med bekker nedi der.
  På en måte var det logisk: De greiene der var frakoblet vanlig kunnskap. De var noe annet, en parallell verden.

 7. Men jordstråling finnes da vitterlig! Den er ikke veldig langt unna det i fysikken idealiserte sort legeme med samme temperatur som jordkloden, og befinner seg da i all hovedsak i det infrarøde spekter. Vi bor kort og godt på en stråleovn.
  Ekte fysikk ligger universer unna ønskepinne-det-er-sikkert-noe-der-ute fysikk (og vær så vennlig å hold de skitne labbene deres unna kvantefysikken), men det er et problem at språket de snakker til forveksling kan virke likt.

 8. Utrolig hvor langt mennesker er kommet bort fra naturen, «ønske kvist» å testing, desverre er det slik at flertallet av befolkningen i de nodiske land er full av «blokkeringer» og er langt borte fra sin 6.sans, den er for de fleste helt død på grunn av den nye livsstil.

  Ønsker ikke å ta en debatt, jeg har sett og jeg ser det er nok for meg og mennesker bli bra, mennesker får hjelp i mange ulike sammenhenger. Verden er den samme som for mange tusen år siden men vi mennesker har tuklet det til for oss selv, desverre!

  Norden er den del av verden mennesker er mest fysisk og psykisk syke og vi blir bare mer og mere syke! Hvorfor ? svaret ligger i historien i fortiden vår, desverre er denne viktige delen uinntresann for de aller fleste nye forskere noe vi «smertelig» får føle å kjenne i årene som kommer, desverre!

  1. Beklager å nevne det Harry, men vi i Norden er langt fra de sykeste i verden. Det er nok bare en vrangforestilling alternativmedisinere ønsker å formidle. Se på statistikk fra India, Sør-Amerika, og Sør-Asia så vil du se. Nå er det virkelig på tide at «de alternative» åpner øynene!

 9. Jordstråling:
  Jeg er uenig at dette er tull. Jeg er en person som har brukt søke
  pinner i flere år og har hjulpet mange mennesker til et bedre liv.
  Det finnes f.eks minst 3 forskjellige strålemønstre. Disse viser seg i et mønster som er gitt. et av disse mønstre går på den psykososiale delen i kroppen vår, et mønster som skaper traumer,
  urolige barn og som gjør mye ugang for mange mennesker.
  Ved å sperre for disse årene blir alt så veldig mye roligere og det
  oppstår en svært gunstig situasjon, Dette bekreftes av en nøyaktig
  logg over 120 bygg som jeg har skjermet. Den kan fremvises om ønskelig. Konklusjon: dette er et tema som hjelper svært mange mennesker, det er ikke tull.
  Hilsen Bengt Roer tlf 958 79 828

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s