Vårsanger

Våren får meg til å svette under jakka og fryse når jeg tar den av. Det er helt greit, jeg har sol i fjeset og himmelen er knallblå og høyt oppe. Bakken er fersk og fuktig. Det gror. I går var alle krokusene og liljene grønne spyd som stakk opp av beddene. Idag blomstrer det langs veien. Blindern er et stort, varmt kattedyr jeg kan krype inntil.

Jeg treffer igjen en professor jeg ikke har sett på lenge og får to digre klemmer. Noen sier at Blindern er stort, kaldt og upersonlig, men jeg kan rusle inn på kontoret to år etter at jeg ble for syk til å gå her og fremdeles få kos.

April er en måned for avgjørelser. Innen 15. må jeg ha funnet ut hva jeg skal gjøre til høsten. Det rare er at jeg ikke skal ta avgjørelsen på basis av «hva jeg har lyst til», men hva jeg tror jeg har helse til å få til. Det er et introvert perspektiv. Jeg går rundt og kjenner på hvordan jeg har det, prøver å lage et realistisk overslag.

Jeg har god tid. Jeg hadde planlagt å dø i 2010. Jeg har en gammel todoliste med alle tingene som skulle være i orden før jeg kunne slutte å leve. Den tells ikke mer. Den er bare dokumentasjon på hvor langt nede jeg har vært. Nå skal jeg bli en gammel dame, og har tid til både romanskriving, plutselige poesipauser, lange dager med farveblyanter, mastergrad og tusen ting jeg ikke har kommet på at jeg har lyst til å gjøre ennå.

Jeg har hodet fullt av musikk selv når jeg ikke har mp3-spilleren på øret, og vårsolen får alt til å minne om scener fra Hair. Og jeg har ikke langt hår som blåser i vinden en gang.

Jeg sprudler over av våren. Du må se et par Hair-klipp for å skjønne energinivået mitt:

Godt jeg skriver istedenfor å danse.


10 kommentarer til “Vårsanger”

  1. Du får komme og se Hair på Chateau Neuf i august da! Jeg er så heldig å være en del av skuespillerensemblet, og det passer bare perfekt som oppladning til våren og sommeren!

  2. Den bestemmelsen er jeg heldigvis ferdig med. Jeg greide å snu det fra nederlag til seier. Mine 8 års utdannelse ble bare et lønnsgrunnlag, min yrkeserfaring ble en belastning. Så jeg fant ut at jeg ville bli akkurat det jeg ville innen bestemte rammer. Nå har jeg en fantastisk jobb jeg omtrent ikke visste fantes engang. Mulighetene finnes! Lykke til!

  3. Har samme bestemmelse å ta som deg innen 15. april, basert på grunnlaget om hva helsa tåler. Interessant! Si hva det blir da 🙂 Her vurderes det og pønskes det.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: