Åpent brev til kroppen

21 kommentarer om “Åpent brev til kroppen”

 1. «…
  the weirdest thing about it is
  I spend so much time hating it
  and yet it never says a bad thing about me»

  Egentlig tatt fra sangen Not Perfect av Tim Minchin, men akkurat disse linjene kom jeg i tanke på nå. Håper både du og kroppen får litt mer fred mer hverandre.

 2. «kroppen min og meg».
  det ville vært overskriften for mitt eget nesten likelydende brev til min egen kropp. det er kroppen mi som har vondt i seg. ikke meg. det er kroppen min som skriker etter oppmerksomhet fra meg. ikke heg som skriker etter å la noen gi kroppen min oppmerksomhet.

  igjen et godt formulert og velskrevet innlegg fra VirrVarr. og enda en grunn til at denne bloggen burde være pensum for alle som studerer til noe som gjør at de må forholde seg til mennesker på det personlige og menneskelige planet.

  keep ’em coming! 😀

 3. Du skriver så fint 🙂 om kropp og psyke og politiske temaer og tanker og alt og ingenting. fikk jenter som kommer i posten for en uke siden. er veldig fin den også 🙂

  har lest bloggen din en stund nå uten å kommentere så mye, så ville bare ha sagt:

  du skriver så fint 🙂

 4. Du skal ikke være for sikker på at kroppen din og du har så mye til felles. Min kropp for eksempel vil gjerne har et sunt og balansert kosthold, legge seg tidlig, drikke mindre og gjøre ting som generelt er kjedelige. Jeg derimot tar gjerne en whisky i tide og utide, foretrekker sjokolade fremfor grovbrød, liker å være lenge oppe og foretrekker rødt kjøtt og usunt fett og lite akrivitet. Hemmeligheten er vel å finne kompromisser som begge kan være fornøyde med. Vi er vel ikke akkurat verdens beste venner, kroppen min og jeg, men vi kommer overens…

 5. Jeg heier på et samarbeid! Etter hvert vil dere kanskje kunne kose dere sammen med felles godtepose, uten at noen av dere blir sure på hverandre? Kroppen min og jeg er nesten litt for gode venner. Det blir litt for ofte lett enstemmig for sofa og sjokolade 😀

 6. så bra brev!

  du verkar som eit tøft, flott, intelligent og vakkert menneske. det er underleg, om enn velkjent, korleis ein likevel kan mislike seg sjølv så sterkt.

  takk for at du skriv så flott!

 7. Ikke gi opp, Marianne! Ta kroppen din med inn i skogene der alle kropper er rare og skeive, og fulle av romper som disser, og dans med dem!

  Flott skrevet, Ida! Ta kroppen inn i varmen du, og be om tilgivelse, og lev et fullere liv med den kroppen du har, det hele mennesket du er.

  Lykke til deg og kroppen!

 8. Fint skrevet om et viktig tema. Den nifse følelsen av å være feil enten man er 38 eller 42. Så fint at du vil bli venn med kroppen. Da har du kommet langt. Lykke til.

 9. «Nå, i størrelse 44, er vi ganske store, det stemmer det» – for noe tøys å fortelle kroppen sin! 44 er ikke mer feit enn 36. Det er bare den dumme hjernen som er ute igjen. 44 er akkurat passe stort, akkurat passe bra og akkurat passe deilig og akkurat passe flott.

 10. Det er snodig med et sånt samarbeid som «kroppen og meg», det lar seg liksom ikke bryte uansett hvor mye man prøver … Den ene funker ikke uten den andre og den andre funker ikke uten den ene. Det er i grunn også litt for kjipt å ende dem begge, så da er det bedre å bli venner.

  Jeg foreslår en piknik i skogen på et sted ganske langt borte fra folk. Ta med deg mannen din og kroppen hans også. Fredspipe er et godt supplement og med den kan dere bare være kropper en liten stund. Det er fint.
  Husk hvitt flagg (les teppe) også, eller så kan kroppen bli litt skadet igjen og det kan gjøre fredsprosessen litt tverr.

 11. Nydelig skrevet!

  Får meg til å tenke på :

  Liten jeg?
  Å langt i fra,
  Jeg er akkurat passe stor
  Fyller meg helt fra øverst til nederst,
  på langs og på tvers
  Er du større enn deg selv kanskje?

  Jeg var alltid så liten, så da jeg var barn og ungdom gikk jeg alltid gjennom diktet til Inger Hagerup når jeg ble usikker i min egen kropp.. Trekker det frem innimellom fremdeles 🙂

  Det er jo mulig med en vri:

  Stor jeg?
  Å langt i fra,
  Jeg er akkurat passe!
  osv…

  Igjen, takk for nydelig brev! Fikk en ny forståelse for det hele.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.