Den tannløse haien sulten

Etter at jeg ble erklært for gal for den vanlige oralkirurgen, hjalp Internet (her representert ved Iversen) meg å finne en ny og bedre en med spesialkompetanse på redde, små dyr.

For fire dager siden gav de meg bedøvelse og beroligende intravenøst, sendte meg på pakketur til la-la-land og når jeg våknet opp halvannen time senere var jeg tre visdomstenner fattigere.

Kall meg gjerne naiv, men jeg hadde trodd at det var to måter å gå gjennom en kjeveoperasjon på: Én hvor du fikk lokalbedøvelse og stålsatte deg mens de hakket opp tannen og tok den ut og én hvor du fikk narkose og våknet opp nyoperert.

Problemet mitt var at selv om jeg var veldig nervøs for den vanlige varianten var jeg også skeptisk til dette narkose-slange-gjennom-nesen-ikke-puste-selv opplegget. Jeg var ikke klar over at anestesileger kan dope deg til du er komfortabelt sløv uten at det var noe narkose involvert.

Og det må jeg bare ha sagt: Du får mye bra, lovlige drøgs for litt over 2000 kr. Tanntrekkingen var over før du fikk sagt «I am the Walrus».

Dette er fire dager siden nå og jeg har ruslet rundt og sett ut som Gudfaren, den eldre og byttet ut alle kostholdsprinsipper med idéen om at god mat er mat som kan slurpes via sugerør.

Gudfaren, den eldre

Jeg har aldri spist så mye vaniljesaus, sjokoladepudding, posesuppe, proteinpulver, potetmos, smeltet iskrem og tofu most i blender før, jeg knasker en spennende blanding av paralgin, morfin og antibiotika og skyller munnen med corsodyl og gin. Uansett hvor mye jeg spiser, får jeg aldri i meg nok til å bli skikkelig mett og går nå under indianernavnet «den tannløse haien sulten».

På toppen av det hele har jeg fått to markante blåmerker på hvert oppsvulmede kinn, så Mr. Jackson den yngre og Mr. Jackson den eldre bytter på å føle seg som voldsmistenkte når de følger meg ut av huset.

Det beste med hele opplevelsen var at oralkirurgen fikk ut den ene visdomstannen min nesten hel, og at jeg fikk se den snodige, forvridde jekselen med Kaptein Krok-røtter på nært hold. Jeg sitter nå med tre muterte monstertenner som aldri fikk se dagens lys og som ikke hadde noen funksjon.

This is not intelligent design, folkens. Hvis noen har lest en kreasjonistforklaring på visdomstenner, vil jeg gjerne lese den. Jeg har ikke fantasi nok til å finne opp en gudegitt funksjon for faenskapet.

I tilfelle du lurte på hva jeg har brukt de siste dagene på, lizzom.


16 kommentarer til “Den tannløse haien sulten”

 1. Visdomstennene er nok plassert der som en test. En prøvelse for enkelte utvalgte sjeler. Tenker jeg. Hvorfor noen velges ut og ikke andre? Herrens veier er uransakelige, vettu. Men jeg vil anta at nevnte herre (?) syns du besto testen med glans. 🙂

 2. Jeg har alltid tippa på at visdomstenner er en reserve beregna på mer tannløse tannlegeløse tilstander.

  Jeg vil gjette på at dersom jeg hadde råtna vekk et par andre jeksler, noe som hadde skjedd uten kjærlig brutal tannlegedrilling, hadde visdomstennene passa mye bedre inn i min nå overfylte kjeft.

 3. Jeg fjernet mine da jeg var rundt atten, og det er en opplevelse jeg har friskt i minnet ennå. Tannlegen som foretok operasjonen var egentlig pensjonert, så uendelig gammel ut, skalv svakt og jeg var stygt redd for at han skulle dø mens det hele foregikk. Dette på tross av at jeg hadde blitt forsikret om at han var den beste på feltet som var å finne i byen. Det slår meg forresten at bortoperering av visdomstenner muligens er et noe snevert felt.

  Jeg gikk for lokalbedøvelsevarianten. Hva kan jeg si, jeg er litt pervers. Bedøvelsen gikk helt ned i ganen på meg, så jeg følte det litt som om noen hadde stappet noe tjukt og langt ned i halsen min, som jeg ikke fikk hostet opp. Og hvis noen nå sitter inne med noen skitne vitser angående oralsex, kan dere holde dem for dere selv.

  Det jeg husker aller best var egentlig bankingen og knekkingen, som ga gjenklang langt inn i skallen på meg. Og smaken av mitt eget blod. Alt i alt var det en fullstendig singulær opplevelse.

  Går ut i fra at det er greit at jeg sier dette nå, siden operasjonen er overstått. Man vil jo ikke skremme noen.

 4. Trodde det bare var jeg som hadde vært gjennom slike opplevelser. Min opplevelse var forøvrig på tannlegehøyskolen som “offer” for studentene. Holdt på å miste feil tann en gang, men ble kvitt 3 visdomstenner til slutt. I følge venner? forsvant det også litt visdom samtidig. Har du merket noe til det?

 5. Spis most banan – jeg blir i allefall ufattelig mett av bananer.
  Dessuten er det mange gode næringsdrikker å få kjøpt på apoteket 😉

 6. Jeg har visdomstenner, men aldri hatt noe problem med dem, og håper inderlig jeg ikke får det heller.

  Kanskje jeg også er et steg foran i evulosjonen 😉

 7. Høres bra ut! Kan du sende meg en epost om hvor mye du måtte punge ut med? Er på jakt etter en effektiv måte å fjerne mine visdomstenner på nå, og det å ta alle fire på en gang, virker ganske ok…

 8. Fascinerende. Selv har jeg bare fått to visdomstenner, og tannlegen min påstår at jeg ikke kommer til å få flere. “Det er evolusjonen, vet du. Du ligger litt foran”, sa hun – en forklaring jeg fint kunne leve med. Senere har jeg lest at noen ikke får visdomstenner i det hele tatt … Jeg lurer derfor veldig på hvordan kreasjonistene forklarer at noen av oss faktisk ikke får fullt sett med visdomstenner. Guds straffedom? Jeg er nok ikke troende, nei.

 9. Jeg har en kreasjonistvenninne som har mange kreasjonist-dvder av en veldig, VELDIG ihuga kreasjonistfyr, og hun sier at han i en av sine leksjoner forklarer at det egentlig var meningen at mennesket skulle leve like lenge som de gjorde i begynnelsen av bibelen, du vet sånn, mange hundre år, og at hodeskallen vår utviklet seg mye mer enn den gjør i løpet av vår normale levetid, og at det da skulle bli plass til visdomstenner baki der.

  ..bare sånn siden du lurte xD

  Han fyren heter forresten Kent Hovind, om du skulle lure. Han har så og si forklaringer på alt, det er ganske interessant. Selv om noen av dem er vel søkte. Hehe

 10. Iadokka: Jeg gjordet det på Colosseum-klinikken på majorstua. Jeg fikk ikke med meg noe lys og lyd, jeg var avslappet, i himmelen og husker ingenting annet enn ett nålestikk i håndbaken på begynnelsen. Og jeg satt jo der halvannen time (c:

 11. Jeg kvitta meg med mine visdomstenner på “vanlig” måte. Innbiller meg at det kanskje er litt enklere når de er helt framme…
  Men det er ikke å anbefalle…hvis man kan beholde visdomstennene sine, så tror jeg kanskje at jeg heller ville gjort det.
  Akkurat min munn er visst for liten. Jeg hadde ikke plass til tolvårjekslene, fikk regulering og når visdomstennene dukka opp alt for tidlig, ble jeg litt redd for at de skulle dytte alt tilbake dit det kom fra, sånn at alt slitet med reguleringa var forgjeves. Så jeg fikk dem trukket så fort som mulig.
  De er virkelig rare å se på…

  Men blåmerker fikk jeg ikke…
  Innser nå at dette er en solskinnshistorie…

 12. Føler med deg, Virrvarr. For en dust han første fyren var da! At det går an, der hadde dere prata med’n på forhånd og så tar han ingen hensyn.

  Den metoden du endte opp med hørtes utrolig mye bedre ut! Skulle ønske det var noe sånt jeg hadde fått den gang jeg fjerna tre av mine visdomstenner. Jeg har ikke vært hos tannlegen etterpå og det er sikkert 10 år siden nå… jeg vet.. dumt… men jeg er redd.

  Husker også kulene og blåmerkene, hehe, tror ikke mannen min syntes det var så gøy å gå ute med meg. 😉

 13. Har aldri fjernet en visdomstann, mange venner av meg som har gjort det. Og etter å ha hørt deres røverhistorier ber jeg til oven om å få slippe dette.. Men har vært i narkose selv hos tannlegen, men det var kun for et par hull.. Sånn er det med ordentlig tannlegeskrekk!

 14. Takk for påminnelsen om hva vi kan ha i vente! Måtte dagene være fremgangsrike, og takk for en fantastisk natthistorie 🙂

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: