Dårlig oppførsel på nett slår tilbake på deg

Jeg liker å diskutere fildeling med datafolk, pirater, politikere og jurister. Da kan vi diskutere teknologisk utvikling, finansieringsmetoder, innovasjon, personvern og åndsverksloven uten å bite hodet av hverandre. Det øyeblikket planebransjen involveres, går gjerne debatten over i det absurde.

Det er ikke alltid sånn. Jeg vet at Mr. Jackson har hatt konstruktive diskusjoner med folk i FONO, jeg vet at det er masse oppegående, balanserte mennesker som ikke nødvendigvis er de som får sitte i debatter eller blir intervjuet på TV.

De siste dagene har en del platebransjefolk begynt å komme ut på Twitter, og jeg har observert flere fildelingsdebatter. Noen har vært bra, noen har vært trivielle, men de fleste har beveget seg innefor hva som er god «twitterkotyme».

Hva god twitterkotyme er, mine damer og herrer? Mye det samme som god bloggkotyme eller god kommentarfelt-kotyme: Ikke skriv noe utrolig frekt. Alle kan lese det og skiten du spyr ut kommer tilbake til deg.

Terje Pedersen fra Warner demonstrerte idag et riktig svennestykke i dårlig twitterskikk: Snever-Even Twitret følgende:

Skjermskudd, even

Pedersen responderte følgende:

Twitter fra Pedersen

Det kunne kanskje fungert som en snappy hersketeknikk i en muntlig debatt, men ikke på i et kjapt, skriftlig medium. Svaret spredde seg fort, siden Twitter fungerer som gressbrann, og et kjipt, lite gjennomtenkt svar ble både svært synlig og fikk mange reaksjoner. Morsomt å se at noe en person i høy stilling slenger ut til en 18-årig blogger får reaksjoner i bloggerens favør.

Thomas Moen og Even har også kommentert. Jeg synes det er et festlig eksempel på hvordan dårlig oppførsel på nett først og fremst skader den som oppfører seg dårlig, samt som et skoleeksempel på hvordan deler av platebransjen argumenterer i fildelingsdebatter.

16 kommentarer om “Dårlig oppførsel på nett slår tilbake på deg

 1. Det er skikkelig morsomt. Nå har platebransjen køddet med både kunder og musikere i alle år, men nå får de det rett i trynet.

  Kostelig.

  Jeg lurer på hva som foregikk oppe i hodet på fyren. He he he he he he

 2. Tilbaketråkk: Martin Bekkelund
 3. Dette er kostelig, et lystig øyeblikk i en ellers ganske mørk debatt. Ja, man lurer virkelig på hva som foregikk oppe i hodet på fyren. Alternativt mangelen på omløp.

  Et resultat av manglende web 2.0-erfaring og et øyeblikks harme.

 4. «manglende web 2.0-erfaring» er vel nettopp hva platebransjen lider av?
  Hadde de vært oppegående nok til å se hvilke muligheter det var i nedlasting av musikk ti år siden ville de nå tjent store penger på dette istedet for å bruke store summer på å motarbeide det markedet som oppsto fordi kundene deres ikke kunne finne en måte å kjøpe musikk på som passer inn i livene deres.
  Jeg gidder iallefall ikke kjøre til platebutikk of dra hjem kilosvis med plast bare fordi jeg vil ha et par sanger å lytte til, og jeg er 40!

 5. Jeg synes jo egentlig at priatkopiering er litt komplisert, jeg, i alle fall mer komplisert enn det mange pirater av og til framstiller det som. Ikke så lett å vite veldig sterkt hva jeg skal mene, liksom. Men hver gang platebransjens folk uttaler seg, blir jeg av en eller annen grunn veldig pro-pirat! 😉

 6. Jeg hadde nok vært mer sympatisk innstilt til ungdommen hvis det hadde dreid seg om noe annet enn Dave Matthews …

  Men Hr. Pedersens utspill er unektelig fascinerende i all sin stupiditet: «Hei verden, jeg er dum!»

 7. Tabbe, helt klart. Noen har ikke helt forstått implikasjonene ved å være tilgjengelig for alle hele tiden.

  Nå skal det sies at Pedersen har beklaget i blogginnlegget Even skrev, og at Even har publisert disse kommentarene i et eget innlegg. Slik sett har nok Pedersen lært – ganske kjapt og hardt.

  Ellers er vel dette ganske betegnende for hvordan «nerdene» oppfatter bransjefolk – de ligger litt etter, klarer ikke å tilpasse seg til nye medier, og når de først forsøker, så går de ofte litt på trynet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.