Kom på årets bloggfestival!

52 kommentarer om “Kom på årets bloggfestival!”

 1. Eit ordskifte der de kan drita ut Bernt Hagtvedt? Inviter fyren til eit ordskifte om kva som helst anna enn politisk historie.

  Elles synst eg Jeph Jacques er kul, han skriv netteikneserien Questionable Content, og er rimeleg aktiv på Twitter. M.a. fekk teikneseriefigurane hans eigne Twitter-kontoar.

 2. Ja, tegneserieblogging er et kult tema.

  Og noe om åndsverk og rettigheter og hva er lov og ikke lov. Hvordan gå fram når du vil ha bilder til å illustrere blogginnlegga dine? Hva om du vil lage poster for å vise fram kule ting andre har laga? Og hva om du vil legge ut portfolie/publisere egne bilder – hva er lurt da?

 3. Jeg fikk en overdose ideer når jeg leste dette, så jeg kommer tilbake med mer sikkert, hvis ingen andre nevner det.

  Men kanskje foredrag om nett-identiet, privat vs. offentlig.

 4. Jeg gleder meg som bortskjemt unge til bloggcamp, og håper folk vil få åpnet øyene og skjønne at en blogg kan brukes til mer enn som et offentlig klesskap der man kan vise fram tøyet sitt.

  Men er enig i at det burde være noen foredrag som går på sosiale medier, og gjerne noe om det Thomas kaller linkløv (som ingen ser ut til å skjønne, og i hvertfall ikke opprettholde).

 5. (Jeg tar notater, jeg. Flotte forslag. Fortsett, fortsett!)

  Styltegeek: Det med universell tilgjengelighet skal jeg få sjekket. Det jeg derimot vet er at vi forsøker å holde ting så grønt som mulig – bussfrakting, oppladbarhet, lite søppel osv. Jeg burde kanskje nevnt det i hovedinnlegget. Jeg synes det er kult.

 6. Kan du poste notatene dine etterhvert, Virrvarr?

  (æsj, jeg er altfor mye på twitter, for jeg lette febrilsk etter den derre reply-pila 😀 )

 7. jeg gleder meg kjempemasse til blogcamp, og tror dette kan bli en virkelig stor hitt! Gleder meg veldig til å se det endelig resultatet, og møte veldig mange mennesker som har de samme interessene som meg selv!

  Lykke til! og håper vi sees der!

 8. Hvis du hadde fått Buster med på et eller annet for oss fotobloggere, ville det vært strålende! 😀

  Og kanskje noe for nynorskbloggene, kanskje?

 9. Hva med en slags bloggpost konkurranse ala BloggIdol eller årets post innenfor forskjellige temaer?

  Årets Post: Folk kan nominere egne eller andres poster som de har likt ekstra godt, en jury plukker ut de beste innenfor hver kategori som går videre til kåring på bloggcamp.

  BloggIdol: Temaer blir utlyst, folk sender inn bidrag, en jury velger ut noen fra hvert tema, legger dem ut anonymt, vi kan stemme frem til bloggcamp, vinnerne annonseres på campen.

 10. I forlengelsen av det Kristin sier: noe om å blogge anonymt versus med kjent identitet/fullt navn, det hadde vært en interessant diskusjon. Hva vinner/taper man på det ene eller det andre?

  (Og dammit, jeg har jo planlagt hyttetur den helgen, hmmm…)

 11. Så flott med grønn profil, skål for det! Inkluderer det veggismat, tro? Jeg krysser fingra! Tror nok at jeg klarer å komme dit sjøl om det ikke er hjulvennlig, men jeg orker så mye mer på hjul, også er det sikkert noen andre hjulbeinte bloggere der ute også.

  Jeg fortsetter på temaønskelista: Reklame på blogg, skjult og synlig, fordeler og ulemper. Liveblogging. Bloggehistorie. Memer.

 12. Jeg tror mange kunne hatt nytte av et skrivekurs, meg selv inkludert. Merker at når jeg en sjelden gang blogger så er det skrivinga jeg sliter mest med. Å få tankene fra hjernen via tastaturet og til skjermen på en forståelig, interessant og artig måte.

  Og gjerne noe om å finne sin skrivestil.

  Så at tilgjengelighet også var nevnt. Noe jeg tror mange bloggere tenker for lite på er blinde og døve. Vi legge ved videoer med lyd og bilde uten å tenke på at vi kanskje har blinde eller døve lesere som ikke får med seg enten lyd eller bilde. Jeg kom til å tenke på dette når jeg var innom Feministing her en dag og så at en leser der klaget på at det ikke var vedlagt transkript under videoen. Da innså jeg at jeg aldri har sett noe slikt hos norske bloggere.

 13. Takk for rettings, Rigmor! Skjønt Rettland jo høres morsomt ut, det. Dette høres kjekt ut, og jeg har i hvert fall lyst til å komme! Har til og med en søster i Kristiansand så kanskje ungene kan være hos tante – eller tenker dere unge-vennlig?

 14. Jeg tente veldig på ideen til Thlom om skrivekurs. Hvordan lage en god blogpost. Men også, hvordan lage gode videoblogger. Kurs i redigering og tyyp triks for å lage bra videoblogger.

 15. Støtter Hjorthens forslag om noe rundt grenseverdier for ytringsfrihet, og hvordan forholde seg til lov og rett. Gjerne med et innblikk i både personvern, opphavsrett og fordeler/ulemper med anonymitet på nettet.

 16. Bloggcamp blir nok veldig bra. Håper jeg kommer meg dit 🙂

  Liker forresten disse forslagene:
  2. Grunnkurs i html/css
  3. Fotokurs, redigering og lisensiering
  4. Videoblogging

  🙂

 17. Hm. Jeg kan gjerne bidra med kurs/foredrag ang. html/css / WP-themes etc. – men da må jeg få vite om det er interessant ganske kjapt, for man må jo forberede seg. Og det er virkelig ikke SÅ lenge til.

  Dessuten har man et par andre festivaler og dill man skal mekke stasj til før den tid.

  Virrvarr: gidder du gi meg en tilbakemelding på privaten om det er interesse for noe på arrangørsiden?

 18. Wow, Knallbra initiativ!

  Støtter mange av forslagene, men sånn i farta er det veldig interessant med debatt ang. anonymitet og privatliv. Hvor mye kan man egentlig legge ut under fullt navn? I hvilken grad er det egentlig lurt å gå ut med fullt navn i det hele tatt?

  Det finnes mange mer ‘radikale’ bloggere i Sverige, f.eks. Johanna Sjödin, som hadde vært interessant å hatt med i en slik diskusjon.

 19. Jeg vil høre på en Automattician! Folk som Matt Mullenweg, Jane Wells, Ryan Boren og Donncha Caoimh har en lang historie med å reise rundt i verden og snakke på WordCamps. BloggCamp ser jo ut til å bli noe av det samme, bare mindre låst til én leverandør? Spør dem 🙂

  Gisle Hannemyr om Creative Commons Norge!

 20. Altså, jeg troor at jeg kan stille opp jeg også i forhold til å lage et eget WordPress-tema.

  Jeg kunne tenkt meg å f.eks. vise live hvordan man kan benytte seg av et såkalt Theme Framework/ Parent Theme og lage et Dattertema; – fordi det er slik vi temaforfattere vil at brukerne våre skal gjøre i henhold til redigering og slik.

 21. Og så kunne jeg tenkt meg en web-tilgjengelighet for nybegynnere:

  – Skrive gode lenker og titler (som også blir til lenker)
  – Velge/ evt. lage et godt tema, med god leselighet
  – Eksterne lenker i nytt vindu-dilemmaet
  – Skrive for mennesker, ikke maskiner

  Dette er også en ting jeg kan, hvis jeg har mulighet til å komme.

 22. Jeg føler meg beæret over å stå på listen over foredragsholdere du kunne tenke deg å høre på.

  Selvsagt stiller jeg opp, både som deltaker og ikke minst foredragsholder, dersom Thomas ønsker det.

 23. Herlig med så mange bra innspill allerede. Og Martin Bekkelund.. Er veldig interessert i at du holder et foredrag. 🙂

  Fortsett å komme med bra innspill 🙂

 24. Kristin: Bloggdesigns-Peter Andre har voldsom flyskrekk, og – ikke ta dette feil – det blir fryktelig langt å kjøre tur-retur Tromsø-Kristiansand for en helg.. Vi snakker om drøye 4000 km..

  Spør Sindre. Han vet nok mer om pengeblogging enn meg, og dessuten bor han i Bergen – som jo bare er et litt halvlangt steinkast unna.

  Men hadde det ikke vært for flyskrekken hadde jeg sikkert kommet. Skal på flyskrekk-kurs til høsten, så kanskje neste år?

  Lykke til.

 25. Peter Andre Jensen:

  Dette er helt åff tåpic: Men det må være veldig upraktisk med flyskrekk når man bor så langt nord. Nå fikk jeg utrolig mye sympati for deg. Poor kitten.

 26. virrvarr: joda, «noe» upraktisk med flyskrekk. må jo kjøre på alt jeg skal. da blir det fort veldig langt når man bor langt mot nord.

  men skal på kurs mot flyskrekk til høsten. målet er å tørre en tur til new york med tid og stunder.

 27. Høres ut som et fint opplegg, men dette om «universell tilgjengelighet» gjelder vel neppe for oss som bor i Los Angeles? Selv uten flyskrekk blir det en sabla lang reise.

  Jeg liker idéen om fotokurs, men det er vel fordi fotografi og denslags er hobbyen min? Jeg tror mange kunne ha nytte av å lære endel om både redigering og lisensiering (og det er slett ikke fordi jeg fra tid til annen finner fotografiene mine på nettsider som ikke har så mye som spurt om lov til å bruke dem; neida!), for ikke å si endel om det å ta bilder. Selv med moderne kameraer er det ikke helt automatisk!

 28. Jeg oppdaget Bloggverden for 2-3 måneder siden. Dette viste seg å være en vakker og menneskelig verden. Innbyggerne i Bloggverden ser ut til å ha forstått at livsverdier ligger i livet selv, og de har derfor evne til å «se det store i det små». Som symbol på dette tenker jeg på henne som hadde fått et selvsådd løvetannfrø i ei blomsterpotte, og som ikke hadde hjerte til å fjerne den. Godt tur og godt utbytte!!

 29. Workshop om sammensatte tekster. Ikke bare videoblogging, men «bilde-lyd-tekst»-blogging. Da er det jo også viktig å ha med noe om hvilke bilder fra nett det er lov å bruke og ikke, hvilke sanger osv. Jeg tror bloggere generelt gjør mye småulovlig ved å hente bilder fra nettet.

  Artweaver/Photoshop på 1-2-3 hadde også vært en fin ting.

 30. Egentlig så heier jeg littegrann på at det ikke blir så mange foredragsholdere. Påenmåte.
  For det er så koslig å bare snakke med folk, og det får man jo ikke tid til hvis man skal sitte stille i en sal og høre på interessante innlegg som krever full kons.

  (På den annen side så har jeg meg selv mistenkt for å være på «hurrasommerferieutogfeire»-hyttetur, så take no notice..)

  Fint intiativ, iallefall:D

 31. Jeg kunne særlig tenke meg disse to verkstedene

  Hvordan lage et wordpress-template?
  Grunnkurs i html/css

  (selv om det egentlig er blogspot-tema jeg ønsker å bygge videre på)

  Kunne forsåvidt også tenke meg foto, men det er vel begrenset med tid man får, utfra den røffe skissa til program jeg så på sida til bloggcamp.

 32. Eg har kryssa av på facebook-greia at eg ikkje kjem, då dette er midt i Avil-må-turnere-i-DK delen av sommaren. Men ai, Kr. sand er kort veg frå DK, og dersom nokon inviterer meg til å snakke om noko, så er det mogleg at eg blir NØDT til å komme!

 33. «Ja det er en helg» betyr jo gjerne at Bharfot ikke kan komme, særlig hvis det er i en annen by. Slik også nå, det er jobbehelgen min. Men hyggelig at du tenkte på meg, og dette blir sikkert flott, lykke til!

 34. Jeg tenkte kanskje folk kunne ha lapper med bloggaddresse/ nick så det er lettere å oppdrive kjentfolk.

  Kanskje Avil kan snakke om «blogg som bokpromotering», evt. kan jo du gjøre det Virrvarr 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.