Skeptikerskolen: Pasient søker psykolog

Kjære fremtidige, privatpraktiserende psykolog.

Om noen små måneder går den gamle psykologen min ut i barselspermisjon. De siste månedene jeg går hos henne skal jeg bruke på å lete etter deg. Jeg er blitt utstyrt med en liste over alle psykologer i Oslo kommune med kommunal avtale og en oppskrift på hva slags frierbrev du ønsker deg fra meg.

Prosessen virker som en blanding av kontaktanonnse, organisasjonsarbeid og å sende inn brev til forlag: Jeg må formulere meg godt, vise motivasjon og engasjement, søke hos svært mange og forvente mange avslag. Aller helst skal jeg ringe deg opp og ta initiativ til ekstra kontakt, gjøre meg intressant, vise at jeg kommer til å møte opp, at jeg er verdt å satse på.

Nå er det fint for deg at jeg er en utadvent, skrivefør person. Søknader? Pff. Det tryller jeg ut av ermet. Telefonsamtaler med fremmede sentralborddamer? Bring them on. Jeg er ikke liten og tufs, jeg er brølende bipolar. Lizzom. Problemet er hvordan jeg skal vite at du er noe å satse på.

Jeg har tilbragt ettermiddagen med å finlese listen med navn, legesentre og stillingsprosent. Du skjønner sikkert at om bare 20% av praksisen din har kommunal avtale, får du ikke noe pent brev fra meg. Jeg vil ha tiden din, og jeg vil ha den på frikort.

Siden jeg ikke er noe glad i Freud, får du ikke brev om det står Norsk psykoanalytisk institutt ved siden av navnet ditt, heller. Som psykiateren på sykehuset sa til meg en gang: «Du kan jo søke deg til hva slags psykolog du vil, Ida, men en psykoanalytiker? Heh. Du vil jo gjerne bli frisk

Nå har jeg sittet og gått gjennom listen et par ganger. Først så jeg på adresser. Det hadde vært fint om du hadde kontor innenfor gangavstand, synes du ikke? Og om ikke jeg kan rusle til deg på en halvtime, hadde det jo vært fint om ikke kontoret ditt var på Hauketo? No hard feelings.

Etter å ha strøket ut alle psykoanalytikerne, alle som bodde i gokk og alle som ikke hadde full kommunal avtale, telte jeg opp: 102 navn. Et respektabelt utgangspunkt for å søke.

Likevel tenkte jeg at det var smart å sjekke listen min opp mot mitt store orakel: Google. Greit nok at jeg skal bli mindre sprø, men det er jo fint å sjekke at du ikke er gal, du også? Mange av navnene på listen tilhørte ulike legesentre og helseforetak.

Magefølelsen min sa at det var smart å sjekke hva slags foretak før jeg ringte og spurte.Driver senteret ditt først og fremst med kroniske smertepasienter, er du ikke så intressert i bipolare berter. Greit å ha avklart, ikke sant?

Å sjekke om de ulike legesentrene fikk listen over psykologer til å krympe ytterligere. Kjekt at Psykosomatisk Institutt har fire ledige psykologer med kommunal avtale, men jeg har jo ikke noen mystiske, somatiske symptomer som må utredes. Jeg har en diagnose og en rikholdig journal, ikke plutselige magekramper.

Disse nevropsykologene ser jo seriøse og saklige ut, men jeg er ikke løsemiddelskadet eller har kognitiv svikt etter slag mot hodet. Selvfølgelig hadde jeg digget en fullstendig utredning av hjernebarken, men det er jo ikke min indre nerd som skal tilfredstilles i terapien.

Så begynner ting å bli frustrerende. Terapeutene Majorstua, tenker jeg. Det høres jo bra ut? 100% kommunal avtale, rett ved siden av der jeg bor. Ja, bortsett fra at de driver med blomstermedisin, Reiki-healing, kopping og rosenmetoden ved siden av psykoterapien, da.

Beklager, Amalia Carli, men det frister ikke med en psykolog som i tillegg er håndspålegger og blomstervann-entusiast. Dessuten tar jeg ikke noen med så stygge nettsider seriøst. Hyggelig at Oslo kommune vil finansiere deler av vårt potensielle, alternative eventyr, men jeg er for trangsynt. Jeg sier hjerne, du sier astrallegeme osv.

Legekontoret Terapautikum ligger også rett ved meg, og har psykologpraksis. I tillegg til spesialfelt i antroposofisk medisin, i følge nettsidene. Etter at helseurytmisten på skolen foreslo at jeg skulle danse L for å minske panikkangsten har ikke antroposofenes innfalsvinkel til psykologien overbevist meg helt. Vips, der forsvant den potensielle psykologen av listen.

På Grorud Nærsenter kan jeg både få psykologhjelp, aromaterapi og vokset tissen på ett og samme velværesenter. Nesten like fristende som den kjekke karen som både var gynekolog, psykiater og homeopat, i tillegg til å sammarbeide tett med en rekke ortopeder. Jeg stryker og stryker.

Så er det Kilden Helse, da. På arket mitt står det at psykologen deres har 100% kommunal avtale og holder til i Nydalen. Det står imidlertid ikke at logoen til senteret er et tarotkort, at ved siden av å ha psykolog og allmennlege, har de livsstilscoacher og kreftbehandling med vitamin B17 (OMSTRIDT!), vil massere meg med kopper og selge meg sitt egenproduserte kosttilskudd.

Mulig jeg er fordommsfull. Mulig at psykologen deres er en toppers dame og har lite med resten av skrullingsenteret å gjøre, men jeg liker ikke tanken på å gå til behanding på samme senter hvor de tar 900 kr i timen for å fortelle deg hvordan du kan få et bedre liv.

Kjære fremtidige psykolog. Du ønsker deg en motivert pasient som ønsker å ta tak i problemer i sitt eget liv. Da vil jeg gjerne kunne ønske meg et par ting fra deg. Kontaktannonsen min ser slik ut:

Psykolog søkes. Må ha kontor sentralt i Oslo og ha kommunal avtale. Psykoanalytikere og tankefelt-entusiaster trenger ikke søke. Du må ha et avklart forhold til Snåsamannen, Bachs blomstermedisin, Rudolf Steiner og andre former for jalla. Jeg forbeholder meg retten til å slå opp med deg hvis du har annonse ute på alternativ.no.

Du må gjerne stille meg vanskelige spørsmål. Jeg vil ha noen å hyle til, noen som er krass og direkte og som ikke blir triste og satt ut om jeg er krass og direkte, samtidig som du kan snakke pent til meg de dagene jeg ikke tåler motvind eller støy. Jeg har gått i kognitiv terapi og vært fornøyd med det, men jeg er åpen for forslag. Det viktigste er at jeg kan bli trygg på deg. BM: Itt’no sludder.

Sånn. Da fikk jeg skreket litt til deg før jeg begynner å skrive de ordentlige søknadene mine.
Håper du vil ha meg likevel.

Mvh
Virrvarr

56 kommentarer til “Skeptikerskolen: Pasient søker psykolog”

 1. Mm, jeg skulle ønske du hadde frustet over dette litt tidligere, så hadde jeg, som trofast lurke-leser, kanskje også vært årvåken nok til å utsette mine spesialisthenvisninger for sunn forkants-googling. Jeg har blitt svindlet av én (som, heisann Brønnøysundsregisteret, tilsynelatende gikk konkurs et halvt år før min utredning fant sted) – og nå nylig akseptert et møte med et annet antatt utdannet individ, før jeg i et våkent øyeblikk etter å ha sagt «jaok» googlet navnet til vedkommende og oppdaget en fersk bokutgivelse om svadahelbredelse. Ghnnn.

 2. Karina:

  Først: Velkommen ut av skapet som lurkeleser! Hei på deg!
  Så: Der satte du meg på en ny idé, nemlig sjekke dem jeg søker på i brønnøysundsregisteret. Smart. Og scary at den listen du fikk ikke var bedre oppdatert. Det må jo være kjempebusiness å være på en sånn liste uten å ha en skikkelig praksis. Seriøst, de folka som sitter og leter etter folk som snyter NAV for en tusenlapp burde heller sitte og renske sånne lister i helsevesenet for antikviteter og snurrepripperier.

 3. Hvor fikk du tak i den listen med stillingsprosent og slikt? Evt hvordan utarbeidet du den?

 4. Urrrghhhh … opplevde for et par-tre-fire-fem år siden at vår vettue fastlege ble erstatta et år med en skikkelig alternativ blomsterole.

  Det va’kke no’ morro.

  På den andre sida, det må jo finnes noen rasjonelle psykologer som er lei av alle de alternative pasientene som presses på dem?

  Kanskje du kunne lage ei nettside som kobler slike pasienter og leger/psykologer/fysioterapeuter til hverandre?

 5. Veldig bra skrevet! Er i lignende situasjon selv hvor jeg er «ute på markedet» og leter etter en privatpraktiserende psykolog. Ganske morsomt dette med at man må vise seg motivert og slikt. Holder det ikke at man er deprimert og har angst, liksom? Og ja, angst, skummelt å ringe i telefonen for å snakke med fremmede mennesker. Forklare seg, bevise seg. Bevise at man er syk nok? Eller syk på den rette måten slik at vedkommende psykolog vil finne det interessant å behandle deg. Hvilke andre sykdommer må man gjøre slikt med? «Jeg har TRE tette blodårer og jeg røyker + spiser usundt. Kan du være så snill å operere meg?»

  Her jeg bor har jeg 3-4 privatpraktiserende med 100% finansiering. Ikke store utvalget med andre ord… Finner knapt noe mer enn bostedsadresse på dem når jeg googler dem, så det aner meg at det ikke bare er pasienten (meg) som må igjennom et «intervju», men også behandleren. Tro hva de vil skrive i journalen om jeg lekser opp med noen saftige spørsmål på første telefonsamtale? Vanskelig, paranoid, lite samarbeidsvillig? Fin start…

  Lykke til i jakten! Håper du finner en som passer ypperlig. Del gjerne videre tips, er nyttig 🙂

  PS. Beklager den noe anonyme signaturen i dag. Har kommentert før, men på dette temaet er jeg ikke klar for å være offentlig…

 6. Huffda! Å lete etter en brukbar psykolog er sikkert ikke enkelt. Mitt eget inntrykk av sorten er at de fleste av dem er enten håpløst skrullete, og fortellingene dine om blomstervann og tarotkort forandrer ikke akkurat min tro på at alle psykologer trenger hjelp.

  Men lykke til; det må da finnes en eller to som avviker fra den begredelige standarden?

 7. Egentlig burde alle psykologer ha én og samme superpsykolog. Et menneske som kunne fortelle eventuelle pasienter hvilken psykolog som var pefekt for nettopp deg. En person som selv hadde psykologisert psykologene. «Er du interessert i rosenrot og åndeutdrivelse? Da er Alf psykologen for deg.» «Trenger du litt velfortjent kjeft og en kopp kaffe? Da er Inger Liv psykologen for deg.»

  Nå merker jeg at denne supersykologen egentlig blir som en psykolog-hallik. Bare uten hele den betale for sex-greia.

 8. Det finnes tydligvis mye halvreligiøst og spekulativt der ute. Du sier du var tilfreds med kognitiv terapi.Jeg fant en bruker på nettet som skriver om denne terapien.
  Hun skriver at terapien foregår som en medmenneskelig samtale hvor DU hele tiden er i fokus og styrer det som foregår. Brukeren har ansvaret og må gjøre jobben,og innerst inne er det bare brukeren selv som vet hva som trenges. Terapeutens oppgave er å være et speil som brukeren kan se seg selv igjennom,oppdage uheldige mønstre og komme over i mer konstruktive spor. Dette høres fornuftig ut for meg. Kan du ikke rett og slett lete etter en psykolog som driver med kognitiv terapi?

 9. Inger:

  Joda, det er jo delvis det jeg gjør. Problemet er å skulle finne ut hvem av dem som driver med hva basert på listen over navn og legesentre. Siden de færreste av dem har noe skikkelig kontaktinformasjon på nett, må jeg ringe rundt og spørre hva det er de gjør på.

 10. Trist at det skal være sånn. At alternativbabbelet skal være så utbredt at det rett og slett er vanskelig å finne noen som baserer behandlingen sin på ting det faktisk finnes belegg for å hevde at faktisk VIRKER.

  Ikke at det er noen trøst, men vi hadde tilsvarende problem med å finne en jordmor som -ikke- er av den oppfatning at tarotkort, homeopatiske piller, nåler i ørene og halvreligiøse tulleritualer er vesentlig for en fødsel.

 11. En liten tilleggskommentar:
  Det jeg syntes var så kjempefint med kognitiv terapi var selve rollebyttet. Terapeuten skal ikke gjøre brukeren frisk. Det er brukeren som er det aktive subjektet, og som skal bruke terapeuten som et redskap til å gjøre seg selv frisk.
  Kanskje noen som besøker denne bloggen kan gi opplysninger om slike terapeuter? På sikt kunne det kanskje lages en interessegruppe som har som mål å få utdannet flere av dem?

 12. Mine psykologvenner har blitt tipsa om søknaden, men er nok dessverre geografisk inkompatible med deg – Trøndelag og Bergen. Jalla-folka finst også overalt dessverre. Lykke til med jakten.

 13. Kognitiv terapi reddet meg, det burde vært obligatorisk. Jeg har en fot innenfor hos en kjempedyktig mann her i byen, så jeg snubler innom sekretæren en gang i året bare for å forsikre meg om at jeg fortsatt er velkommen om jeg skulle trenge det. Pr i dag er det en ventetid på 13 måneder, for å få vurderingssamtale. Hurra.

 14. Jeg syntes det var vanskelig å tro det da jeg hørte om den praktiserende psykologen i Asker-området som baserer seg på vrangforestillingen The Secret! Ikke driver han bevisste forsøk på å lure pasienter heller, all den tid han skal være så dypt forankret i «tankegodset» selv, at han gjorde et helhjertet forsøk på å skaffe seg drømmehuset på en av Norges mest eksklusive strandtomter ved hjelp av intens påkalling av positive strømninger fra universet:D. Og da universet trengte hjelp, ble den barnløse gamle huseieren oppvartet med deilige middager og fagre løfter om godt stell i fremtiden. Den barnløse gamle mannen hadde imidlertid ikke tro på fremgangsmåten, så psykologen flyttet ikke inn til fjordutsikten. Han maner vel fortsatt frem de positive tankene, sånn at det kan skje når gamlingen dør …

  Så jeg har igrunnen sluttet å se på yrkesgruppen psykologer som noe annet enn litt tilfeldig interesserte som formes av alle muligheter og autoritet de får etter utdannelsen. Noen garanti for selvinnsikt og perspektiver følger det ihvertfall ikke med dem. Har derimot hatt veldig flaks med en behandler med tittelen «klinisk sosionom» i mange år.

 15. Du kan få lister over kognitive terapeuter ved å henvende deg til http://www.kognitiv.no. Det er ikke min erfaring at de listene legene har er oppdaterte eller komplette.

  Jeg antar at http://www.atferd.no muligens også kan levere lister.

  Ellers har du helt rett. Det er veldig mye rart der ute. Man skulle tro profesjonsstudiet i psykologi vaksinerte mot å gjøre alternativt frisk, men det virker ikke sånn, nei.

 16. en skal være frisk for å være syk. jeg er også på jakt etter en snakke-person. med mange av de samme kriteriene som er lista opp her. og jeg blir matt bare ved tanken…..

 17. Om det er snakk om barselspermisjon så kan du regne med at det skal mye til å komme inn så kjapt at den ikke er over i det du får plass uansett.

  Siden det er en kortere periode det er snakk hadde jeg tenkt å forslå noe helt annet for en periode. På Ullevål hadde man noe som het Dagavdelingen. Det var veldig kult på flere måter, ikke minst var det bygd mer på forskning enn synsing om hva som funker. Les mer her:

  http://www.dagbehandlingsnettverk.no/

  Men nå ser jeg at den er lagt ned – men det er kommet noe annet i stedet som kanskje også kan være likeså bra?

  http://www.dagbehandlingsnettverk.no/us/home.htm

 18. Jeg skjønner at du ønsker å holde deg oppdatert på hva den fremtidige psykologen din holder på med, og jeg ser i utgangspunktet ikke noe galt i dette. Men et sted går grensen?

  Jeg tenker at mennesker er komplekse, og bare fordi en mann drikker blomstervann og har hard SM-sex med kona om kvelden og har en elskerinne som liker å ta ham bakfra med en kombo av strapon og pony-play, betyr ikke at han ikke har en utdannelse i kognitiv terapi, kan være saklig i timene med deg, og til og med hjelpe deg på en god måte.

  Jeg tror dette med å lete etter psykologer er nettopp slik som du beskriver ovenfor – det er som å lete etter den perfekte partner. Alle som har vært i et forhold eller tre vet at de fleste partnere har irriterende sider som du skulle ønske var annerledes, men det betyr ikke at man ikke kan få et godt og fantastisk samliv av den grunn.

  Så ja – jeg skjønner hvor du kommer fra. Jeg skjønner at du vil være sikker, og finne super-psykologen. Safe deg. Undersøke. Ikke snuble i en haug av alternativt dritt du ikke så. Ingen fallgruver. Men det er mulig at du er i overkant skeptisk?

  Psykologer kan være noen drittsekker og surrehuer privat – de kan dyrke bonsai-trær og be til Gud og være ensome crazy-cat-ladies og digge Sverige sitt innslag i Eurovision i år, men det betyr ikke at de ikke er flinke i jobben sin.

  Alt jeg sier er at mennesker er sammensatte – og at selv om noen har flere interesser – betyr ikke dette at ingen av dem kan skille mellom de ulike delene av seg selv og tilpasse behandlingsopplegget etter hva pasienten trenger.

 19. Virrvarr,

  jeg minnes Leif Kennair og mine debattinnlegg i Morgenbladet nylig:

  http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070928/ODEBATT/709280021/0/DEBATT

  Leif og jeg ble kjent ved en salig krangel om vitenskapelighet i Facebook-gruppa for psykologer, så enkelte fikk en støkk da de så vi kunne være perlevenner i Morgenbladet. Men det han og jeg er uenige om er nokså akademisk og har få praktiske konsekvenser.

  Vi får fortatt en god del pepper fra våre egne rekker i og med at vi er såpass arrogante at vi mener at den samlede, systematiserte erfaringen fra tusenvis av psykologer kan være bedre indikasjon på hva som virker enn magefølelsen og erfaringen til en enkelt terapeut.

 20. N.N.,

  jeg tror du har misforstått fullstendig hva Virrvarr skriver.

  Virrvarr gir ingen grunn til å tro at hun har noe mot psykologer som gjør rare ting, inkludert psykologer som driver med S&M eller bonsai eller har dårlig musikksmak.

  Men verken S&M, bonsai, dårlig musikksmak eller noe av det andre du nevner har noen betydning for hvilken metode terapeuten velger.

  Psykologi er en vitenskap, og psykologer burde være forpliktet til å ha et positivt bevisst forhold til det å bruke metoder som har vitenskapelig støtte.

  Virrvarr er ikke på noen måte for streng når hun avviser psykologer som åpenbart er villig til å bruke metoder som ikke har vitenskapelig støtte.

  Skillet mellom snørr og bart ligger ikke i fritidsinteressene til psykologen. Det burde komme veldig tydelig fram i det hun skriver.

 21. Jeg skjønner ikke helt dette jeg. Er ikke psykologstudiet sånn ca det vanskeligste å komme inn på av alle? Hvordan kan det være så mange jallafolk og alternativinger som praktiserer da? Blir de avskolert og havner på ville veier etter studiene?

  Dette er en verden jeg ikke kjenner til – i min bok er de fleste psykologer både smarte og oppegående mennesker.

 22. I min bok også (jeg er selv psykolog og har ikke den store troen på alternative greier). Jeg tror ikke det er så mange blomstervannpsykologer som det kan virke som her. Men det er virkelig sant det er få psykologer som har god informasjon om seg selv på nett, der bør de praktiserende psykologene skjerpe seg. Tror noe av grunnen til at de ikke gjør det er at uansett hva de skriver om seg selv så er det jo kjemien med pasientene/klientene det kommer an på, og den går ikke an å presentere eller forutsi på den måten. De fleste psykologer kan i allefall noe kognitiv terapi, men nesten alle karakteriserer seg selv som «eklektiske», dvs at de bruker strategier fra ulike terapiretninger ettersom hva de mener passer for den enkelte pasient. Når det gjelder terapimetoder som har vitenskapelig støtte så har dette vært en stor debatt innenfor psykologi de siste årene. Det er nemlig ikke lett å måle og sammenligne ulike terapiformer og det har også vært hevdet at det ikke finnes evidens for at evidensbasert praksis virker bedre enn annen terapi.

 23. Hei igjen. Jeg har selv jobbet mange år i psykiatrien, som lege og ikke psykolog, og syns psykologen din har et ansvar for å hjelpe deg videre (ikke DPS, men det har du sikkert skjønt). Kan du ikke utfordre henne på om hun kan overføre deg til noen hun kjenner og stoler på? Det virker som du har vært fornøyd med henne, og etter min mening bør du kunne forvente at hun ikke bare overlater deg til deg selv uten videre.

 24. Har heldigvis ikke hatt det prooblemet, ble sendt til kommunal via helsestasjonen når jeg var 16.
  Og hadde tilbud om psykologisk hjelp etter fylte 18, etter forslag fra den daværende psykolog.
  Så heldigvis slapp jeg å søke rundt.
  Visste ikke at det fantes så mange jallapsykologer.
  Skal du ikke ha en godkjent utdannelse, for å kall deg selv psykolog?
  merkelig!

 25. Ok, så har jeg ikke helt orket å lese alle kommentarene før denne, men jeg har en utrolig sympatisk psykolog med, hva jeg har fått med meg som 100% avtale, midt i majorstukrysset, som tok meg inn en uke etter at jeg ringte henne med min situasjon (ingen brev nødvendig). Har ikke oppdaget noe humbug så langt, og om du ønsker, kan jeg på oppfordring oppgi navn og tlf-nummer.

  1. Kunne du ha gitt meg dette nr? Jeg skal selv søke etter psykologer, trenger spesielt noen som er flinke innen traume. Jeg har bedt om hjelp siden jeg var liten av, men har aldri fått noe særlig. Bare sporadisk hjelp her og der, hvilket er helt unyttig ettersom det ikke har noen oppfølging. Bullshit, med andre ord.

 26. Flott innlegg – og veldig gjenkjennelig. Den første psykologen jeg dro til valgte jeg i blinde, og jeg ble ganske misfornøyd. Etter å ha vært hos studentpraktikantpsykolog ved Studenthelsetjenesten fikk jeg en anbefaling om en psykiater, men jeg ble så usikker når han til stadighet så ut til å duppe av når jeg fortalte noe, selv om han påstod at han undersøkte de «underliggende temaer». Til slutt var jeg veldig nervøs for at han skulle synes jeg var masete, og følte at han ikke tok meg på alvor, så jeg slo opp.

  Hadde satt enormt stor pris på om du kunne dele denne stadig nedslankede liste med andre som har samme kriterier som deg. Jeg er veldig keen på å prøve kognitiv terapi selv, og er veldig skeptisk til koppmassasje og alskens.

 27. Beate: Dagavdelingen på Ullevål er fortrinnsvis (og kanskje ekslusivt?) for personer med personlighetsproblematikk, jfr. navnet «Avdeling for personlighetspsykiatri» (http://www.ulleval.no/modules/module_123/news_template_avdeling.asp?iCategoryId=557)

  …Trodde jeg, inntil jeg undersøkte litt nærmere:

  «Hvem passer behandlingen for?
  Behandlingen er myntet på personer med langvarige angst- og depressive lidelser der annen behandling ikke har ført til godt nok resultat, og til personer som har store problemer med selvfølelse og selvfølelsesregulering, og i forholdet til andre mennesker («personlighetsforstyrrelse»).»
  (http://www.dagbehandlingsnettverk.no/)

  Et kriterium er dog at annen behandling ikke har ført til godt nok resultat, og at en ønsker et mye mer intensivt opplegg, som da innebærer at man klarer å møte opp (gjerne tidlig om morgenen).

  (Grunnen til mitt engasjement er at jeg skal til vurdering på denne avdelingen, men utsetter det og utsetter det fordi damen som skal vurdere meg har fremstått som svært usympatisk i våre telefonsamtaler. Ond sirkel ftw.)

 28. Kjempebra innlegg. Men om du skal gjøre som meg, og sette inn annonsen din i Psykologforeningens tidsskrift, så blir denne dyr, altså…
  Har du ikke tenkt å sende dette innlegget til f.eks. Psykisk helse, Virrvarr? Du burde jo vært falt spaltist der.

 29. Isobel: Tusen takk for tilbudet! Jeg har funnet en psykolog nå som jeg skal til prøvetime hos, men jeg vil veldig gjerne ha telefonnummeret til din også, i tilfelle ulfille. Og jeg er glad for at det kan funke.

  Fordi – yay! Jeg fikk psykologkontakt til slutt, og dette er hvordan jeg ungikk å skrive mange brev. Jeg vet ikke om det funker for flere enn meg, men det er litt gøy, lell:

  1. Jeg satset på at rasismen ville stå meg bi, og at dem med ytenlandske navn som var vanskelige å uttale ville ha mindre kø.

  2. Jeg fant de folka med ytenlandske navn på LinkedIn og sjekket utdannelse og steder de har jobbet før.

  3. Jeg fant en knalldame som har vært sjef for ungdomsavdelingen på Ullevål, samt har bipolaritet som et av spesialområdene sine.

  4. Jeg ringte henne, og hun hadde masse ledig. Nå skal vi ha prøvetime og se om vi klaffer.

 30. Egentlig, selv om du skriver veldig morsomt om temaet, så blir jeg så utrolig skremt og lei meg av at det er pasientene selv som må søke rundt på denne måten for å få den hjelpen som trengs.

  Det var bare det.

  Ellers: Hurra for at du har funnet ei! Håper dere passer 🙂

 31. Rolf Lindgren: «Boken bør kun leses av folk som allerede er frelst for tankefeltterapi, ellers vil den kunne skade metodens anseelse i helsevesenet for lang tid fremover.» Den bokanmeldelsen hadde fullestendig gått i glemmeboka. Uldal er visst til og med verre enn meg når det gjelder synet på psykiatrien. Det er jo en trøst. Og tidsskriftet til Legefor. er kanskje ikke 100 % blottet for humor likevel. Så feil kan man ta.

 32. Ikke for å være bedrevitende eller noe, men ei skikkelig jordnær venninne av meg har prøvd dette:

  Plukk en fersk liljekonvall, lukt på den og legg den under hodeputa over natten. Puta må være av dun fra gås og ha sort silketrekk. Det første du gjør når du våkner neste morgen, er å stå opp og hive den bak deg over venstre skulder mens du tenker på noe fint.

  Da blir alt fikset! 🙂

 33. Hei!
  Det hender at jeg titter på bloggen din som jeg fant ved et uhell for noen måneder siden når jeg trenger å vite at ikke hele verden er gått av skaftet og raver rundt som en blanding av Nina Karin Monsen og Snåsamannen.
  Det er med andre ord noe dypt absurd ved tanken på at du søker etter psykolog. Men jeg stryker av meg hatten i dyp respekt over en fremgangsmåte som ville skremt vannet av meg om jeg hadde vært vedkommende hvis jobb det ble å undersøke hjernen som hadde funnet meg.
  Lykke til til dere begge.

 34. Kyrre,

  også fornuftige mennesker trenger psykolog av og til. Man trenger ikke være gal for å ha bruk for dét.

  Rolf Marvin Bøe Lindgrens siste blogginnlegg: Noen erfaringer med «Newton Elektronikk-koffert»

 35. Tilbakeping: Psykolog - Inspirasjon Online

 36. Det er lenge siden jeg begynte å tenke at psykologformidling var noe noen burde drive med, og jeg tror jeg tenker det fremdeles. (Tror ikke jeg har kommentert her før forresten. Hei.)

 37. Har du sjekket ut psykologtjenesten? Privat kontorfellesskap midt i Oslo sentrum uten sjanse for å møte reiki-healing o.l 🙂 Du trenger ikke sende søknad, bare ta en tlf og bestille time, hvilket du kan få på dagen.

  Mvh, Rebekka Egeland.

 38. Herregud – å finne en psykolog skulle jo vise seg å være litt av en utfordring! Takk for god artikkel og mye bra info i kommentarene. Har funnet mer nyttig her enn noe annet sted.

  Jeg visste at psykologifaget er håpløst på tverrfaglighet, så det er kanskje mye å forvente at psykologer skal vite noe om markedsføring og kommunikasjon – men det får være grenser.

  Det er sjelden man ikke finner NOE nyttig i google i forhold til et etablert felt som psykologi jo er (bortsett fra én psykolog som tydeligvis har lagt inn litt ressurser på søkemotoroptimalisering).

  Det virker rett og slett som om det er null interesse blant psykologer for at folk skal kunne finne de! Fantastisk..

 39. Tilbakeping: Sosiale medier gjør god helse tilgjengelig | Vrangest Kommunikasjon

 40. Hvis det er noen som har en psykolog me kommunal avtale å anbefale, så hadde dette vært veldig fint. Jeg trenger det virkelig, og det er ekstremt slitsomt å gå igjennom denne listen med psykologer, når man ikke engang vet om de er noe særlig gode innenfor det området man ønsker å ta tak i. Jeg trenger en psykolog som spesialiserer seg innen traumer, men det virker umulig å finne noen som faktisk sier dette konkret.

 41. Hei!

  Takk for en givende artikkel! Jeg går profejonsstudiet i psykologi, og kan trøste med at det er svært få av mine medstudenter som er opptatt av snåsamannen og andre former for alternativ behandling. Tror det er noe som først og fremst hører til hos generasjonen over (de som er mellom 40 og 60).. Ellers har jeg hørt rykter om at en web for psykologformidling er under utvikling. Og kommer det ikke snart, så skal jeg lage det selv!

  Hilsen Vidar

 42. Gammel tråd, men stadig aktuelt tema. Deler gjerne mine positive erfaringer fra psykologjakt i hovedstaden:

  -Krise i livet, ringe legevakt, få samtaler der, så henvisning videre. Google og undersøke det jeg kunne om psykologene på listen, velge ut ca 20 basert på det jeg fant, ringe rundt og legge igjen beskjed, få svar fra nesten alle, tilbud fra fire stykker, «audition» hos to av de fire, velge en med hell og lykke. Alt dette på ca to uker. Fantastisk! Noen ganger er det ikke verre enn som så.

  Linda

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.