Jomfruhinnen? Den finnes ikke

24 kommentarer om “Jomfruhinnen? Den finnes ikke”

 1. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, både over språket vårt(skom kaller damedeler for «skamben», «jomfruhinne» og andre misvisende ting), over synet på kvinnekroppen, og om mine egne og andres vrangforestillinger rundt kvinnelige fenomener. For ikke å snakke om manglende eller rett og slett bare feil undervisning i skolen(eller noen andre steder). Har nettopp blirr ferdig med boka di, og synes jeg har lært mer av den enn jeg noensinne har lært av foreldre eller skole. Takk!:)

 2. Jeg har landet på at jeg synes det er helt på sin plass å bli kvitt hele «jomfruhinne»-ordet. Det er faktisk bedre å kalle en spade for en spade og en skjedekrans er et mye bedre ord enn «jomfruhinne» fordi det bedre beskriver hva det er vi snakker om her.

  Seksualopplysning ftw!

 3. Jeg skal ikke påstå at jeg er definisjonen på normal her, jeg har overhodet ikke peiling på hvordan det står/stod til med andre, men med meg så kunne man se forskjell på før og etter første samleie. Jeg var en nokså aktiv benytter av håndspeil og kunne tydelig se på meg selv at jeg hadde en hudfold der. Jeg blødde, men det var ikke fordi jeg ikke var våt eller fordi penetreringen var for harhendt. Jeg var heller ikke spesielt anspent.

  Såå, det er ikke alt som er slik du påstår at det er. Ikke for det, å knekke myter er jo en bra ting, men man bør kanskje passe seg for å skape nye i samme slengen.

 4. Takk Virrvarr! Hvorfor lærer vi ikke dette så skolen?

  Anna: Nå skrev heller ikke Virrarr at ingen jomfruer blør. Hun skrev at under halvparten av alle jomfruer blør ved første samleie, og det på grunn av et rift. Forøvrig kan du også begynne å blø under samleie selv om du er aldri så lite jomfru.

 5. Interessant, som det meste annet du skriver.

  Imidlertid synes jeg dette var litt vel bastant lesning.

  Min første gang forløp seg en gang jeg var både våt og opphisset. De første sekundene var penetrering vanskelig, før han til slutt «fikk den inn», det skjedde helt plutselig. Da begynte jeg å blø. Ikke i strie strømmer, men slik at jeg burde hatt et truseinnlegg i etterkant.

  Rift og småblødning pga tørrhet har jeg hatt senere, men aldri har noe liknet den første gangen, hverken mht blod eller hvordan det føltes der og da og etterpå. Dagen etter var jeg også meget øm.

  Det var definitivt noe som brast. Om det var en hinne eller en krans blir for meg poteito, potato.

  For meg er ikke dette noe stort tema, alle kvinner er ulike og jeg antar de dette er vikitgst for er de som per def. MÅ være jomfru når de gifter seg. Fair enough.

 6. Wow, dette var nytt for meg. Når jeg var liten fikk jeg høre at jenter ikke burde gå i spagat, for da kunne jomfruhinna briste…akkurat som om det var noe vi trengte? Jeg er bare 34, men føler at jeg vokste opp på 50-tallet når jeg leser dette her. Takk!! Må vi kalle det for noe i det hele tatt? Jeg har alltid hata det ordet uansett.

 7. Hmm, jeg blødde litt under/etter første samleie, men jeg tror det kom av tranghet+tykkelse og dårlig tålmodighet. Det var jævlig fønni i grunnen 🙂 Som vi sleit for å få kommet i gang 🙂 Lo godt den kvelden, men det svei litt etterpå….

 8. Haha! Dette minner meg om da jeg var omtrent 11 år gammel og jeg og to andre jenter satt bak en diger stein på stranden med bikinibuksene nede og famlet og lette etter våre sagnomsuste jomfruhinner! Vi fant ikke hva vi lette etter, men jeg synes å huske at åpningen var nokså trang som man kan forvente på den alderen. Mulig det er her noen av mytene kommer fra; i de «gode, gamle dager» var det jo ikke ukjent at jenter ble giftet bort svært unge, og da var vel mer av denne hudfolden eller kransen intakt og sannsynligheten for å blø under første samleie var større.
  Likevel forstår jeg det sånn at i alle kulturer hvor blod på bryllupslakenet er viktig er det også godt kjent at svigerforeldre ikke kan se forskjellen på jomfruhinneblod og blod fra et kutt på fingeren, eller engang menneskeblod og kyllingblod. Mennesker er flinke til å finne løsninger på allslags problemer, selv om problemet er utrolig dumt og løsningen enda dummere.

 9. «blautringen» ?
  -trodde lenge at hjerteklaffer så helt annerledes ut enn de er også.., men ikke så mange myter rundt dem kanskje;s

 10. Det er dette jeg liker ved bloggen din, Ida. Du tar opp temaer svært få vil sitte i søkelyset, og opplyser oss andre jenter. Fantastisk innlegg, du er rett og slett tøff.

 11. Takk for denne. Noen fakta var velkjente, noen litt mindre kjente, mens nr. 7 var rystende og egentlig helt utrolig. (Men alle treffene jeg fant som forklarer hva jomfruhinnerekonstruksjon faktisk er, er enig med den RFSU-pamfletten, så da må det vel være sant.)

  Så til ordbruk.

  Det går vel an å si «hymen»?

  Det har (så vidt meg bekjent) ingen uheldige konnotasjoner. Dessuten er det et ord som er kjent fra før, noe som er en stor fordel hvis man vil få folk til å begynne å bruke det. (Eller begynne å bruke det på nytt.)

 12. Hmm, hymen er jo et ord som er sterkt knyttet til ekteskapsinngåelse, det kommer fra den greske guden Hymenaios som i følge tradisjonen måtte være til stede ved alle bryllup. Derav å smi i Hymens lenker.

  Vi trenger vel strengt tatt ikke kalle det noe som helst om det egentlig ikke er der. Good riddance med hele den der kjipe jomfrudommen altså…

 13. Jeg synes det er flott å lese innleggene her,for jeg tenker at når mennesker har et så avslappet og naturlig forhold til sitt seksualliv, så er de også frie sjelelig.
  Det er ikke for ingen ting at mange religioner konsentrerer nesten all oppmerksomhet om seksuallivet. Det å skulle gjøre noe med at mange mennesker lever i ydmykende fattigdom,kalles politikk,og det har religionene ikke noe med. Ved å få kontroll over seksuallivet,får de også kontroll over resten av personligheten. Dermed kan de forskjellige lederne i gudens sted får tilfredsstilt sin maktglede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s