En fæl kvinnes bekjennelser

Jeg er en av disse fæle, norske kvinnene. Jeg er en sånn du får når kvinnekampen går for langt. Jeg kler meg som en ti år gammel gutt og har samme sveis som Tommy i Tommy og Tigern.

Jeg vasker opp mens mannen vasker klær, vi kliner på kjøkkenet mens han stryker skjorter og jeg leser tegneserier. Vi har sex når vi har lyst. Har ikke han lyst, har jeg det på egenhånd og omvendt. Vi tafser midt mellom skittentøy og uvaskede gryter hvis ingen av oss gidder å gjøre husarbeid først.

Jeg har skrevet bok der jeg oppfordrer til gruppesex. Jeg synes sekulariseringen av samfunnet er helt knall. Jo mindre kristne verdier, jo bedre.

Jeg synes damer kan nekte menn sex. Jeg synes menn kan nekte damer sex. Jeg tror Lysistrata er utdatert. De kulturene der kvinner læres opp til å tilfredstille menn fra de er små er gjerne de samme kulturene der kvinner ikke skal ha noen egen seksualitet. Jeg tror ikke vi får mer varme og kjærleik i samfunnet ved å gå bort i fra det.

Sorry, Hanne. Jeg har tenkt å fortsette å være en ateist. En feminist. En hedonist. En sånn fæl kvinne. Jeg skriver for Humanetisk Forbund. Jeg får Ottarbladet i posten. Jeg er en av dem som er i med å gjøre Norge til et av de mest gudsfiendtlige landene i verden. Jeg er skyldig i at kjønnskampen er blitt for hard.

Og Mr. Jackson? Han er enda verre. Han er svoren Beauvoir-entusiast og har lest mye mer Dawkins enn meg.
Jeg tror det som er problemet ditt, Hanne. Du har ikke skjønt at vi er allierte, Mr. Jackson og jeg. At vi jobber sammen for flere fæle kvinner, mer gudsfientlighet og mer ensomhet og kulde i samfunnet.

Du tror at du er på parti med den norske mannen. Du tror at Mr. Jackson er mer gira på noen litt mer spake og smørevillige. At all den kyssiningen og kosingen vår er en dekkoperasjon. Rosene og jordbærene bare spill for galleriet. Du har ikke skjønt at de bra norske mannfolka har en fetisj for fæle kvinner.

Etter å ha lest kommentarfeltene under innleggene Sissel Vedal og Undreverset har skrevet om utspillene dine, slår det meg at fanklubben din er et fåtall fæle menn, intet mer.

Fæle menn + Krf. Kos deg.


69 kommentarer til “En fæl kvinnes bekjennelser”

 1. Lindkvist:

  For å utdype litt nærmere hva jeg mente:
  Nei, jeg føler IKKE at Herland har redusert meg til et primitivt dyr. Og ingen andre menn ga uttrykk for det heller. Og siden Adresseavisen og Dagbladet har mange flere lesere enn Klassekampen, så føler jeg at jeg har flertallet bak meg.

 2. Lindkvist:

  “blir fornærmet over hennes uttalelser fordi hun reduserer han (og andre menn) til primitive dyr.”
  Takk for at du bringer nye momenter inn i debatten. Det er litt rart at jeg ikke har tenkt denne tanken selv, siden jeg ER mann … 😉

 3. Og hun snakker om at man må være venner mann og kvinne! Det er vi jo, vi fæle kvinner har de beste mennene og de er våre allierte, vår beste venn og de eller Mr. Lindkvist (he-he) blir fornærmet over hennes uttalelser fordi hun reduserer han (og andre menn) til primitive dyr.

 4. Astrid: Faller man ikke da? Eller sitter du på en stol mens du klapper?

  Lurer på hva som er best av stående applaus og sittende applaus med hender og føtter. (Evn.t. hoppende applaus med hender og føtter?)

 5. Nen:

  Et budskap har både en avsender og en mottaker. Det jo nettopp Herlands poeng at man ikke må generalisere på dette området. Når dette allikevel blir oppfattet forskjellig, så tolker jeg det dithen at det avhenger av mottakerens ståsted. En som kjenner noen som er lykkelig gift med en Thaikvinne vil oppfatte dette forskjellig fra en som jobber ved et krisesenter.

 6. Kjære Virrvarr:

  Tenk deg at du går på stranden en sommerdag, og så får du øye på en plankebit i sanden. Du går bort og løfter på den, og under den ligger der en stein som ser litt rar ut. Du tar den opp. Den er støvete, så du tørker av den på den ene siden. Da ser du at den reflekterer lyset på en spesiell måte. Du skynder deg å tørke av resten, og når du holder den opp mot solen ser du landskapet speile seg på en ny måte i flere plan og farger.

  Akkurat den følelsen sitter jeg igjen med etter å ha gravd litt dypere i bloggen din. Her finner jeg mye rart å undre meg over. Ting jeg ikke visste eksisterte. For eksempel bildene til Dina Goldstein. De er fascinerende og tankevekkende (ja, jeg ser også at de kan tolkes feministisk), og jeg hadde ikke funnet dem uten din hjelp. Jeg har også lest flere av historiene dine, og de gjør inntrykk.

  Tusen takk for en perle av en blogg!

 7. Kniv-Jo:

  Du skriver: “I mange av tilsvarene er det satt likhetstegn mellom det å være thaikvinne og sexslave. Det finnes tilfeller der det er riktig, men det blir feil å generalisere over en lav sko.”

  Men hvem er det som nærer opp under disse oppfatningene og generaliseringene, om ikke Hanne Herland? Jeg klør meg litt i hodet her.

 8. abre:

  Hun ble stilt til veggs flere ganger av personer som spurte om ikke det samme burde gjelde for menn som for kvinner, og det besvarte hun bekreftende på gjentatte ganger.

  Men; hun valgte bevisst å spissformulere seg og bruke en vinkling der fokus ble satt på endel negative sider ved den norske kvinnen, for som hun sa, i årevis har det hele tiden vært fokusert på alle feilene som mannen har, fra mer eller mindre militante feminister.

  I ettertid må man erkjenne at strategien var genial; svært mange menn kjente seg igjen, og fra kvinnehold falt det ikke akkurat i god jord, for å si det sånn …..

  Det ble en tankevekkende og livlig debatt, og jeg satt igjen med et inntrykk av at hun egentlig er et godt menneske som vil det beste for alle.

 9. Kniv-Jo:

  Er det dét hun etterlyser? I såfall sliter hun med å gjøre seg forstått.

  “Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier.”

  “Andre kulturer har tradisjoner der kvinner fra tidlig alder undervises om kjønnsforskjeller og oppmuntres til å imøtekomme mannens seksuelle behov.”

  “Jeg har stor forståelse for at mange norske menn heller velger feminine kvinner fra Russland, Thailand eller afrikanske land. Disse er i det minste opptatt av å ta seg godt ut, glade i å lage mat og dyktige til å tilfredsstille mannen seksuelt.”

  Hun snakker ikke om begge parter, bare om kvinnene. Og jeg synes dette ligner mer på underkastelse enn generøsitet.

 10. Sunniva: Jeg er enig i at et forhold der kun den ene parten gir og den andre tar imot ikke er noe å satse på. Det Hanne Herland etterlyser er mer generøsitet, fra begge parter, både kvinner og menn. Men dere hypermoderne kvinner er veldig opphengte i millimeter-rettferdighet, og det blir litt feil i et kjærlighetsforhold.

 11. Du får så absolutt sagt det! Kjente at jeg satt og heiet på deg mens jeg leste. Styrken din er at du får sagt dine meninger på en veldig engasjerende måte.

  Har kikket igjennom noen artikler om denne saken nå. Veit ikke helt om jeg skal le eller grine. Hadde hjulpet saken hennes om hun ikke motsa seg selv hele tiden – spess når hun først sier at kvinner gjør for lite husarbeid og er late, til å mene at kvinner er overarbeidet med hus og jobb. Ikke de beste argumenter jeg har hørt i en feministdebatt , nei.

 12. Nei, Kniv-Jo, jeg mener ikke at dette er gjennomsnittsmannen i Norge. De aller fleste menn jeg kjenner er åpne, tolerante, hyggelige, menneskevennlige borgere i den moderne verden, og har dermed ikke de meninger som dere påstår at de fleste menn i Norge er så enige om.

  Jeg pynter meg gjerne, for både jenter og gutter. Men hvis gutten vil at jeg skal varte ham opp, da må han svare med samme mynt, enkelt og greit. Og pynt kan være så mangt. Jeg er ei kjolejente. Eksen min syntes jeg var mest sexy i joggebukse. Så vet du det, det fins variasjoner.

 13. Sunniva: Du beskriver en mannstype som desverre finnes (Josef Fritzl …). Men dere kvinnesakskvinner har jo vært flinke til å til å fremstille dette som gjennomsnittsMANNEN. Det er kanskje derfor at asiatiske kvinner med selvrespekten i behold er så forbannet på dere.

  Jeg skal selvfølgelig ikke si hva HUN mener, men mitt inntrykk ut fra det som sto på trykk er at hun vil ha norske kvinner til å behage mannen i litt større grad ved å kle seg penere for ham, lage god mat og gi ham gode erotiske opplevelser. Mon tro hvorfor dette skaper et ramaskrik uten like ? Dere kvinner er nå blitt så sterke og frigjorte at dette bør dere kunne få til uten å føle dere undertrykte. (?)

 14. Knivjo: Hun trakasserer jo norske kvinner selv, ved å omtale dem som fæle, uattraktive og lignende. Jeg har dessverre ikke det samme bildet. Jeg ser ikke ned på mennesker som er sammen av GJENSIDIG kjærlighet, uansett nasjoanlitet. Det jeg derimot ikke liker er folk som henter seg en kone i utlandet fordi de er lettere å bestemme over. Hvis disse kjøpekonene blir behandlet så bra av sine menn, hvorfor er storparten av de som er på krisesenter i dag sånne såkalte kjøpekoner.

 15. Det som EGENTLIG er grunnen til at enkeltem menn må til Thailand.

  “Stygg, feit fyr som liker å sitte foran tv’en med ostepop en i den ene handa og pikken i den andre søker lydig (helst jomfru) jente uten særlige egne interesser for hyggelig samvær.(Dama mi gidda ikke mer, skjønneru) Du må like å gjøre husarbeid, holde kjeft, adlyde og gi meg det jeg trenger til enhver tid. Fint om du er relativt pen. Du trenger ikke å kunne norsk. All nødvendig opplæring vil bli gitt.”

 16. Hvis du har fulgt med i debattene, så har hun faktisk selv opplevd hvordan hennes asiatiske venner har blitt direkte trakassert av norske kvinner. I mange av tilsvarene er det satt likhetstegn mellom det å være thaikvinne og sexslave. Det finnes tilfeller der det er riktig, men det blir feil å generalisere over en lav sko.
  Hvorfor er det galt for en utenlandsk kvinne å lage mat hvis hun liker det? Samme med sex. Hvilken nedvurdering er det vi snakker om her ?

  I Adresseavisens debatt blir hun omtalt som “platinablondinen” av en barnevernspedagog fra Trondheim. Spesielt i Dagbladets debatt var der mange usaklige kommentarer ang. hennes utseende, fra frigjorte Norske kvinner.

 17. Kniv-Jo: Jeg synes det er like påfallende – for ikke å si paradoksalt – at Hanne Herland påstår at norske kvinner har et nedlatende syn på utenlandske kvinner som er gift med norske menn, for så å fremheve ferdigheter på matlagings- og sexfronten som deres positive bidrag. Snakk om nedvurdering.

  Dessuten er det ingen her som har nevnt Herlands utseende, bortsett fra en mann i en parentes midt blant mange saklige argumenter du heller burde hengt deg opp i.

  Og hei Virvarr, bra blogg!

 18. Den kvalmen enkelte av dere føler er egentlig et sunnhetstegn. Det er slik det føles å høre sannheten når man har levd med løgnen i flere tiår! Det påfallende og ironiske i denne saken er jo at de fleste damene som tar til motmæle mot HNH, henfaller til sleipe hersketeknikker som f.eks. å kritisere utseende hennes, og tillegge henne usympatiske meninger hun ikke har. Dermed bidrar også disse damene høyst ufrivillig til å bekrefte hennes utsagn om at norske kvinner begynner å bli ufyselig så det holder!

 19. Jan Olsen: Lol. Har du sett på norske menn på flyplasser i det siste? Eller gått på Scotsman i 2tida en ørdag? Ikke akkurat noen fruktkurver der i gården, for det meste brølende fleskenakker. Ække rart det ikke blir no på dem.

  Når det er sagt, som svoren tilhenger av “fæle” kvinner, så kunne en del av dere hatt godt av å tenke litt mindre og le litt mer. Men *det* er en annen diskusjon..;-)

 20. Takk! Jeg har prøvd å formulere missnøyen min med den dama helt siden hun dukket opp, og du har satt fingeren på det. Hun er utrolig.

 21. Jeg har snart snakket og skrevet meg tom på dette tema virrvarr, men er fortsatt veldig irritabel når jeg tenker på HNH og leser nye utspill i media. Jeg tror det har med at hun ikke bare presser et stereotyp bilde nedover ørene på oss kvinner, men også den mannlige delen av befolkningen OG de utenlandske kvinnene som disse mennene synes å foretrekke.
  Så setter hun frontene opp mot hverandre for så å si at hun ønsker “fred på jord”.

  Jeg har ikke sette verre kunnskapsløshet på lang, lang tid.

 22. Haha, den var god Konrad! 🙂

  Kjæresten min om Jan Olsen, og hans likesinnede:
  “de hører bare at ei dame synes de får for lite sex, selvfølgelig er de enige”

 23. Jeg skjønner at det må finnes store statistiske mørketall når “Jan Olsen” beskriver seg selv som talsmann for de fleste norske menn. Jeg kjenner _ingen_ menn (eller kvinner) som deler ditt menneskesyn, “Jan Olsen”.
  Og kan noen forklare meg hva folk mener med at likestillingen “går for langt”? Enten er man likestilt eller ikke, det er ikke noe for langt.

  At menn og kvinner har de samme rettighetene og burde få de samme mulighetene til å oppfylle sitt potensiale er for meg en grunnleggende menneskerettighet. Det er så naturlig for meg at jeg blir like overrasket hver gang noen skriver slike innlegg i aviser og på nettet som “Jan Olsen” og Hanne “cheer-leader” Herland.

 24. Jan Olsen:

  Tenk at du oppnevner deg som talsmann for de fleste norske menn. Fantastisk! For et ansvar. For en rolle! Har du spurt dem om lov? Gjør det og jeg tror du vil se at du står mer alene enn du tror.

  Huff!

 25. jeg starta dagen med å lese HNH sin kronikk på adressa.no og gikk deretter inn i en lokal depresjon med massiv selv-tvil og leting etter push-up-bh’n og den rosa barberhøvelen, samtidig som jeg googla tolv-retters-middag-oppskrifter og kasta to hyllemeter med feminist-litteratur i peisen.
  neppe.
  Religionsforsker-Barbie er en skummel dame. jeg lurer på om hun har en Ken som behandler henne som hun mener norske kvinner bør behandles?

  takk igjen for smarte og glimrende formuleringer på et tema det er lett å gå seg vill i. 😀

 26. Jeg har lest bloggen din i omtrent et år nå, og jeg må bare si at jeg beundrer deg så utrolig mye. Du klarer gang på gang og engasjere meg i saker jeg ikke engang visste eksisterte, og bloggen din er utrolig underholdende.

  Stå på, Ida!

 27. Jan Olsen skrev:
  Merkelig…sist jeg dro fra Paris til Norge syntes jeg det var motsatt: de norske jentene var hakket finere. Men det er bare min strengt personlige mening – mye fint å se begge steder 🙂

  Kan Jan forklare hvorfor kvinner ikke skulle ha like stor rett til å velge og stille krav til sine partnere som menn har? Er de ikke like mye verdt?

  Inger:
  Jeg snakker gjerne stygt om Nina Karin Monsen, men ikke en gang hun når HNH til knærne i reaksjonært vås.

 28. Jeg blir så inni h…. flau over å være mann når jeg leser alle de idiotiske innleggene som er skrevet blant annet på Dagbladets forum som svar på Hanne Nabintu Herlands nye kampsak. Og Jan Olsen må være et innlegg fra en rabulist, det kan nesten ikke være sant. Finnes det virkelig så mange dumme menn blant oss? Jeg trodde vel (eller håpet) at slike vrangforestillinger om kjønn var historie her i landet.

  Jeg kan ikke annet enn å synes veldig synd på disse mennene, hva slags forvaklet selvbilde er det egentlig de sliter med? De må ha selvtillitt på størrelse med et knappenålshode, antagelig er de redde for at penisen er for kort, eller sjev også. Her snakker vi heavy terapi, hvis det i det hele tatt er håp.

  Stå på alle tøffe, fæle kvinner!

 29. Jeg holder en knapp på at “Jan Olsen” prøver seg med litt humor-ironi her. Det sto klart for meg da han måtte “(…) si meg som talsmann for de fleste menn i Norge i dag”… Han kanskje bare glemte nok å sette litt blunking og smiling underveis for å gi de nødvendige signaler om det;)

  Men NYDELIGE svar på tiltale. Alle som måtte føle snev av fellesskap til HBHs holdninger blir nå nødt til å åpne øynene for en ny mulighet. For at de faktisk polemiserer med en befolkning av velstelte, fikse damer som er totalt uinteressert i menn med disse holdningene. OG som for øvrig har nok interessante menn å ta av.

 30. Jan Olsen. Du er en modig mann som våger å lufte slike meninger– den skal du ha. Men dessverre for deg og dine likesinnede har tiden gått fra dere. Moderne kvinner har tilgang på nok av mannebein uten dere,og kan velge bort dem som ønsker seg pyntedokker,ikke hele,levende mennesker. Dere akterutseilte kan kanskje skaffe dere styrke gjennom orgnisering? Hva med å lage en forening som heter “Nina Karin Monsens venner”?

 31. Haha, jeg er også en av disse fæle kvinnene som ikke lar noen forvente noe som helst av meg på bakgrunn av kjønnet mitt (eller andre ting med mindre de forventer det samme av seg selv). Og som oppfører meg akkurat som jeg vil uansett hvor ufeminint det kan oppfattes, jeg setter mine grenser etter hva jeg synes det er greit at folk gjør og ikke, uansett kjønn.

  Likevel har jeg aldri blitt dumpet, aldri hatt en ons som ikke har ført til at gutten ønsker mer, og generelt aldri følt at jeg har vært ufrivillig singel. Så jeg skjønner ikke helt hva jeg trenger denne åpenbaringen til Jan Olsen? Hadde jeg lidd noen nød hadde jeg kanskje vurdert å hoppe på et fly til Paris og fått åpnet øynene, men så lenge det eneste jeg ikke får er menn som deg (altså siste jeg hadde hatt lyst på) så ser jeg ikke helt poenget.

  Da holder jeg meg heller til fine mannen som sier en av de første tingene han falt for hos meg var at jeg så åpenbart ikke brydde meg om hvordan jeg så ut når jeg spiste 🙂

  De beste mennene foretrekker en dame de kan slappe av og være seg selv med tror jeg, og det er gjerne de som slapper av og er seg selv tilbake.

 32. Jan Olsen:

  Jeg skriver indirekte at skikkelige mannfolk takler selvstendige damer med selvstendig seksualitet. Det er helt greit for meg at du ikke er et sånt mannfolk. Your loss (c:

 33. Jan Olsen:

  Jeg elsker blomster. Kjoler. Langt hår. Å lage mat. Men du får meg til å ville klippe av meg håret og slå stekepanna i gulvet, til å la håret under armene gro og aldri mer gå i skjørt. For jeg er jente-jente og gutte-jente, og jeg er det for meg. Ikke deg. Og jeg er ikke velHOLDT, men velstelt. Og jeg ville aldri, aldri, aldri latt en mann som deg røre meg.

  Du mener kanskje at jeg ikke fortjener betegnelsen kvinne, men er du en god representant for den norske mannen er jeg glad jeg er bifil.

  Så de norske kvinnene er fæle? Sure? Kjeftende? Illeluktende? MANDIGE? Javel. Dere får lære dere å leve med det kvinner har levd med i århundrer. Vi er ikke mandige kvinner, vi er bare en ny generasjon kvinner, og vi er klare til å ta igjen. Endelig har vi blitt tøffe nok til å si det som det er: Menn som deg er svin, og du fortjener ikke en eneste av oss fæle kvinnene.

  Virrvarr, takk for at du er så fæl, så tøff, så sterk. Var alle så klarsynte som deg ville verden vært et bedre sted.

 34. Ida du kan å vise dem hvem som eier!

  Snakk om fæl. Trodde det skulle en smule innsikt til for å bli forsker? Dessuten trenger man vel ikke mye av det for å skjønne at religion har virket undertrykkende. Synes det også er helt hysterisk morsomt at hun drar fram at kvinner som kommer fra fattige kår mer enn gjerne vil gifte seg med norske menn. Selvfølgelig vil de det, det er høyhastighetstog ut av tredje verden-tilværelse og antagelig bedre enn en del andre alternativer.

  Alle slike sammenhenger er en utnyttelse av noens økonomiske situasjon uansett hvordan man ser på det. Prostitusjon også; der en kunde, ikke nødvendigvis bevisst, utnytter et annet menneskets nød.

  Og å komme her og kalle meg ufiks, den kan du dra lengre ut på landet med “Jan Olsen”.

  – Feminist og estetikk-bevisst javisst!

  Vel, kanskje kvinnekampen har gått for langt når man lar kvinner som hun der Herland uttale seg i offentligheten…

 35. For en gjeng med surrehoder og fornektere dere er !!! Jeg må si meg som talsmann for de fleste menn i Norge i dag at : Hanne Nabintu Herland har rett! Mere rett enn det hun selv er klar over. Norge består i dag av en gjeng med mandige sure, kravstore kvinner og dere er selve dokumentasjonen på dette med det som står i denne bloggen her. Jeg har ikke hørt på maken av pisspreik servert av de av mennene som skriver her. Ta flyet fra Paris til Norge og dere får dere en åpenbaring i køen til Norges flyet… fra vakre velholdte kvinner, til en gjeng med blankskurt, feite, kortklippede, sure, kjeftende,breikende kvinner som smeller og lager lyd. Dungeribokser og joggedrakter.. du skal jammen meg ha potens, utholdenhet og vilje til å klare det der …. Den norske kvinnen har mye å lære av sine utelandske venninder…. Heia Hanne Nabintu Herland ! Vi menn og de avdere som fortjener betegnelsen kvinne – vi hyller deg !

 36. Hjelp. Nå ser jeg at rettetasten i øya mine spilte meg et puss og jeg leste ‘seksualisering’ der det står ‘sekularisering’. *flau*

 37. Undre:

  Jeg tror vi er enige om seksualisering, egentlig. Jeg skriver seksualisering litt sleivete her. Jeg er mot et pietistisk syn på sex. Jeg er mot et patriarkalsk, pornofisert syn på sex. Jeg synes ikke det er et problem at folk vet mer om sex og snakker om sex, jeg synes fremstillingen av kvinners og menns seksualitet i massemedia er problematisk.

 38. Du tar bladet fra munnen. Deilig. Jeg er ikke enig med deg, og jeg er fantastisk uenig med Herland (orker ikke bruke fornavnet). Likevel, du rocker!

  Og en annen ting. Vi som kjenner norske menn, mange av dem, vet at de som støtter denne Herland er i dundrende mindretall.

 39. Enig med deg, Virrvarr. Jeg tror ikke HNH har noen anelse om hva vi menn liker.

  Selvutslettende, holder kjeft, står på pinne for mannen sin – det høres ikke ut som et kjæresteforhold. Det høres ut som hundehold.

 40. Jeg har vært direkte kvalm etter å ha lest alle støttekommentarer den godeste Hanne har fått rundt omkring. Jeg trodde det virkelig ikke, at så mange skulle støtte henne. Jeg hadde heller ikke trodd at så mange skulle kommentere til hennes fordel inne på blogger som hos Undre med flere. Jeg blir kvalm og deprimert.

  Jeg skjønner heller ikke hvor det kommer fra dette med den fæææle feminismen som gjør ALLE oss kvinner i Norge så harde manneaktige? For jeg kjenner ingen som vil at kvinner skal bli som menn. Men jeg kjenner mange, både kvinner og menn som vil at kvinner skal få like rettigheter og muligheter som menn. Hva er fælt med det mon tro?

  Vi fæle norske kvinner har heller ingen respekt for utenlandske kvinner som er gift med norske menn, blir vi fortalt. Vi ser ned på dem. Vi kaller dem importerte, og det sier litt om hva vi mener om disse kvinnene. For det er fremdeles vi norske kvinnene som er problemet her. Ikke de norske mennene.

  Ja, det finnes lykkelige koblinger mellom nordmenn og asiatiske damer, selvfølgelig. Jeg har selv slike forbindelser i nær familie. Men gjennom dette familiemedlemmet har jeg også fått innblikk i flere slike koblinger, og jeg har lært at mitt familiemedlem blir sett på som heldig, svært heldig blandt sine asiatiske medsøstre. For det finnes mange mange menn der ute som slettes ikke er grei med sine koner. Som har et godt tak på dem, er du ikke grei så er det rett ut av landet. Du har jo ikke fått oppholdstillatelse enda. Menn som faktisk gjør det, som hiver dem ut etter et par år, rett før oppholdtillatelsen er i boks, og henter en ny en. (Men nei, vi snakker fremdeles ikke om at norske menn importerer damer…vi snakker selvsagt ekte kjærlighet)

  Det finnes gubber som ikke lar kjærestene sine få lage den maten de er vant med, for æsj det lukter så rart.., som sperrer dem inne i huset, som lar dem ligge på gulvet, og har bikkja i senga.. bare slike at man skal kjenne plassen sin.

  Joda, det finnes mange sjarmtroll blandt de stakkars norske mennene. De stakkarene som drar til Asia for å ha seg meg småpiker.. stakkars på dem, siden de fæle norske frigide damene med allværsjakker og kortkort hår er så grusomme og usexy. Det er visst vår skyld alt sammen.

  Jeg blir så sint at jeg kjenner en indre usaklig trang til å spytte og frese. (Og labbe til kvinneHanne rett over kjeften. Men slikt skal man jo ikke si. Man skal diskutere saklig med mennesker med meninger man oppfatter som idiotiske..)

  Det er IKKE SYND på norske menn generelt, mer enn på norske kvinner generelt. Nå må noen ta seg sammen her. Og det er ikke den norske kvinnen. Hun har tatt seg sammen for lenge nå, hun har mye hun skulle ha gjort, feie over et par oppegående, sexy menn for eksempel. Som vet at de er verdt å feie over, og som ikke syter. Gud bedre meg. Det finnes ikke noe mer usexy enn syting.

 41. Jeg hører til dem som mener at evolusjonen nok har laget noen biologiske forskjeller mellom kvinner og menn, som bidrar til at det fortsatt er slik at kvinner er mer hjemme enn menn og at mennene velger de harde jobbene med mest lønn (dukke!). Etter hvert har disse biologiske forskjellene i de fleste (men ikke alle) samfunn blitt kulturelt institusjonalisert, slik at denne biologiske forskjellen (som også har en del unntak i naturen) er gått fra å være deskrptiv (det er sånn) til normativ (det skal være sånn). Veldig praktisk for det fysisk sterke kjønn at det er biologisk riktig at kvinner tar oppvasken og holder kjeft…

  Og det er den forskjellen HNB ikke ser: At selv om det er noen forskjeller mellom kjønnene, betyr ikke det at disse forskjellene skal dyrkes og gjødsles. Samfunnsorganiseringen må ta hensyn til dem, i stedet for å fornekte disse forskjellene slik noen hardcorefeminister nok gjør(dukke igjen!) Første punkt: likelønn mellom sykepleiere og ingeniører med like lang utdanning. Men det er ingen grunn til å gjøre slike, for en stor diffuse, forskjeller til rettesnor. Og det er ingen grunn til å skulle ta fra kvinner grunnleggende rettigheter til sin egen kropp.

  Forstår ikke HNB at i det samfunnet hun ønsker seg ville hun sannsynligvis måttet skjule Barbiefjeset sitt (klarte ikke la vær å kommentere det i denne sammenhengen) bak en burkha eller hijab…eller bak husets fire vegger mens mannen var ute på byen, før han kom hjem og kommanderte henne på ryggen?

 42. Fra http://www.bufetat.no/filestore/Bufetatno-dokument/Vold_og_krisetiltak/Ferdigrapportfra2007.pdf

  “Som nevnt tidligere i dette kapittelet har majoriteten av beboerne på krisesentrene innvandrerbakgrunn, 58 prosent i 2007 for alle sentrene.(s 15)”

  “Totalt overnattet beboerne på krisesentrene i 62 509 døgn gjennom 2007, et snitt på 28 døgn for hvert opphold. 16 Mannlige beboere bodde til sammen 243 døgn på krisesentrene. Beboerne bodde lenger på krisesentrene i 2007 enn tidligere år. En forklaring på økningen i oppholdenes varighet kan være at stadig flere innvandrerkvinner kommer til krisesentrene, og at det er vanskeligere for dem å finne alternativ bolig. Beboere med innvandrerbakgrunn i bodde i snitt på sentrene i flere døgn (34 døgn i 2007) enn beboere uten innvandrerbakgrunn (21 døgn i 2007). (s 16)”

  Minoritetskvinner i Norge er generelt ikke akkurat kjent for å være mer karrierebevisste og mindre “glade i” å tørke støv, ha sex og lage mat enn den norske majoriteten. Jeg bare sier.

  Det siste de menna som roper hallelujah over HNHs utspill trenger er HNH. Disse karene som klamrer seg til offerrollen og skylder på “fæle norske kvinner” er rett og slett bare ofre for sin egen utilstrekkelighet.

 43. Go Ida!

  Og jeg vil signere under på det andre sier over her at seksuell frigjøring er å bestemme over sin egen seksualitet. Ingen skal ha sex de ikke ønsker – enten det er med egen ektemann eller i gruppe. – Doh!, liksom.

  Derimot tror jeg vi har litt forskjellig definisjon av seksualisering av samfunnet, Ida. Seksualisering er noe annet enn åpenhet, kunnskap og aksept for seksualitet. Seksualisering er den uthulte og kommersielle versjonen seksualiteten er min mening. Den har mer med makt, overgrep og pengemaskineri å gjøre enn med seksualitet. Det er nok dessverre mange som føler press i forhold til å være seksuelt tilgjengelige på grunn av seksualisering. Sånn sett tenker jeg at man trenger å være tydelige på at folk skal kunne sette grenser for sin egen seksualitet og egen kropp.

 44. Go Virrvarr! Det er så fintfintfint når du på 0,2 klarer å formulere på superbe og fantastiske måter det som sitter fast inni hodet mitt og som aldri klarer å komme ut på riktig måte. 🙂
  Jeg ♥ fæle kvinner!

 45. Jeg hadde tenkt å gå på møte med Herland, men måtte jobbe, og når jeg i etterkant har satt meg mer inn i hva hun sier til vanlig og sa sist tirsdag er jeg egentlig ganske fornøyd med det. For et menneske.

  Vil gjerne understreke (slik jeg har prøvd overfor enkelte på Twitter i dag) at Trondheim KrF – og KrF generelt – ikke står inne for uttalelsene til Herland. Hun ble invitert for å provosere, og noen var jo helt klart interesserte i å høre på, idet 200 mennesker møtte opp. Sist folkemøte jeg var på i Trondheim KrF var vi vel en 20-30 stykker, tenker jeg.

  At folk ikke sto opp og motsa henne velger jeg – som kjenner de menneskene som arrangerte møtet – ikke å ta som samtykke, men som anerkjennelse av at mennesker som Herland nytter det kanskje ikke å krangle med. Burde de ha invitert henne? Jeg tror kanskje ikke det. Men det er en annen diskusjon.

 46. Martine Votvik og Caroline:

  Og Jenter som kommer har et kapittel om hvordan ha gruppesex – hvis du vil ha gruppesex. Seksuell frigjøring er også å la være å ha noen partner, seksuell frigjøring er å la være å ha samleie, seksuell frigjøring er å være monogam, seksuell frigjøring er å ha den sexen du vil ha.

  Men jeg har skrevet om gruppesex i boka. Jeg tror å snakke om noe er å «oppfordre» til det i Hanne Nabitu Herland-land.

  HNH oppfordrer jenter til å ha sex selv om de ikke skulle ha lyst. Jeg synes det er et mye større problem å snakke om hva folk «må» enn hva folk kan finne på i senga (c:

 47. Kjempebra, Virrvarr! 😀 Koste meg da jeg leste denne.

  Jeg er ikke for gruppesex, men jeg er for at folk kan få ha den sexen de ønsker så lenge de alle samtykker, og ingen behøver gjøre noe de ikke liker.

  Det kan ikke bli for mye likestilling. Da er det jo ikke likestilling, lenger.

 48. Knall innlegg Virrvarr!

  caroline –

  Hvis du sier at gruppesex er helt på viddene for “deg” så er det nok bare idioter som kunne finne på å klage på det. Seksuell frigjøring handler jo om å få lov til å definere og eie sin “egen” seksualitet.

 49. Caroline:

  Vennligst ta gudsdissinga med en klype salt. Jeg er ateist på min hals, men jeg tar Hanne Nabitu Herland sine ord om gudsfiendtlig og gjør dem til mine egne her for ironiens skyld. Det er jo clearly meg hun tenker på ^_^

 50. De som er fæle utenpå dvs. åpner opp for livskreftene i seg, er de som har et hjerte av gull. Ta det til deg. Jo mer perfekt den ytre fasaden er, jo mer tvilsomt er innholdet. Jeg har noen erfringer med dette.

 51. Jeg vet ikke hva jeg skal si jeg. Er ikke enig med deg, er ikke enig med Hanne. Jeg er kristen og i dagens samfunn blir man sett ned på når man er kristen. Man blir sett på som idioter. Hvordan kan man tro på en Gud? For meg blir det naturlig å si “Hvordan kan man ikke tro på en Gud?”. Jeg har gjennomgått mye, hørt hvor idiotisk jeg er, hvor langt jeg kunne nådd i livet som “ikke-kristen”. Men når jeg sier at gruppesex og de andre ting du viser til i innlegget ditt er helt på viddene galt for meg så er nok de fleste i mot meg. Og ser på meg som manipulert. Og, faktisk, jeg er ikke helt for disse feministene. Likestilling er greit, men av og til tar det av. Enormt. Ikke at jeg har så mye jeg skulle sagt i dagens samfunn 🙂

 52. Feminist-identitetskrise…

  Jeg må innrømme at jeg fikk en skikkelig feminist-identitetskrise etter å lest noen av uttalelsene til godeste Hanne Nabintu Herland i Dagbladets nettmøte.
  Nå orket jeg ikke å lese alt, men etter hva jeg leste så føler jeg at jeg må hive min i…

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: