Om nerdepop og zombier

Når jeg trenger litt nerdeterapi ender jeg ofte opp med Jonathan Coulter. Internetfenomenet lager utelukkende musikk under creative common-license. Dette fører til at han lever av mp3-salg, konserter og donasjoner, samt at youtube er full av artige musikkvideoer basert på låtene hans.

Har du allerede stjålet musikken hans, kan du kjøpe en dansende ape eller banan og ha på nettsiden din for å vise at du er kul. Mange gjør det.

Jeg tenkte jeg skulle introdusere dere for tre av mine Coulter-favoritter. Jeg har valgt tre musikkvideoer basert på World of Warcraft. Delvis fordi jeg er tørrlagt WOW-spiller, delvis fordi folk faktisk iscenesetter sangene i spillet og lager filmer av det. Det er en av de mer særegne måtene å lage musikkvideoer på.

Første sang ut:

<strong>re: Your brains

Teksten er formulert som en epost til Tom fra Bob. Bob er blitt en zombie sammen med mange kollegaer på kontoret. Tom har stengt seg inne. Bob forsøker å forhandle med Tom så han skal få spise hjernen hans. Ubetalelig.

Code Monkey:

Alle små nerders themesong. Ulykkelig kjærlighet for en liten kodeape.

Creepy doll

Horrorhistorie i popsang-format. Lettere ironisk og nusselig spooky.

Det var dagens bidrag fra meg. Enjoy.

10 kommentarer til “Om nerdepop og zombier”

 1. Au! Kjenner at nerdedommen (nerdheten? nerd… uhm) min fikk seg et skudd for baugen >< Har hverken hørt om Coulton eller sett machinima av denne fyren før *sukk* På den annen side, masse snadder å oppdage 😀 *kose seg*

  Tørrlagt WoW-spiller faktisk – kan man spørre hva du spilte? ^^

 2. hmm – Coulter er bra ja. Blir spennende å se hva som skjer med han fremover. Er ikke så mange som lager CC-musikk, så blir spennende å se om han blir en inspirasjon til andre eller en «cautionary tale».

  I machinima er det faktisk musikkindustrien som vanligvis skriker «du stjeler» og stenger ned den fabelaktige mash-up-kunsten. Spillselskapene har derimot forstått verdien av filmene.

  Nå er jeg usikker på om embedding koder fungerer i kommentarfeltet (burde jeg vite, egentlig) – men kjører på så får vi se hva som skjer.

  Level Up!
  Om det er nerdehumor du er ute etter (dog pre-Twitter)er denne bra. Liker at det er en musiker og en film artist som har laget dette sammen. Enda bedre om de aldri har møtt hverandre og er kun guildvenner – men det vet jeg ikke med sikkerhet.

  Og jeg tror kanskje du hadde likt World of Workcraft om du ikke allerede har sett den. Men denne er kun film – ingen CC-musikk.

  Men ellers må jeg innrømme at jeg liker machinima der de «låner» musikk også. Blant annet Baron Soosdons WoW machinima med Röyksopps Happy Up Here som jeg skrev om på spillpikene.no (oh no she didn’t!). Hehe, litt reklame må vi jo gi oss selv!

  Ser du har vært syk. Ønsker deg en riktig god bedring! Om du trenger underholdning som holder deg i ro – finner du mange gode nerdefilmer (les: machinima)her.

  Håper lenkene ikke har ødelagt hele tråden her. Beklager om jeg roter til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.