Falne prinsesser

Da Dina Goldstein sine døtre ble revet med av Disneyprinsessebølgen, lagde kunstermammaen et motsvar: En fotoserie av eventyrprinsesser hvis historier ikke endte «happily ever after». Hun bruker figurer alle jenter på min alder har et forhold til og forteller nye historier ved hjelp av bilder. Noe av det artigste er hvor presist hun gjenskaper Disneyfigurene. I tillegg har hun også lagt ved et par Grimm-prinsesser, som Rapunzel.

Askepott:

cinderella

Jasmine:

jasmine

Rapunzel:

rapunzel

Snøhvit:

snowwhite1

25 kommentarer til “Falne prinsesser”

 1. Disse bildene skremte litt for de kunne vært så virkelige, i en eventyrprinsessenes skikkelse. Takk for denne posten, skal sjekke Dina Goldstein nærmere ut, for dette likte jeg.

 2. Kule bilder! Litt mer virkelighetsnært, liksom. Likte den med Jasmine. Grøsser ved tanken på å ende opp som Snehvit eller Rapunzel…

 3. Karolineek:

  Jess, har også fulgt Bitch-debatten. Jeg irriterer meg litt over en del av kritikken deres. Poenget er jo å putte figurene i helt andre, ikke så eventyraktige settinger. Å sutre over at noen av bildene ikke er helt politisk korrekt er å gå litt beyond utgangspunktet her: Å putte prinsesser -damer med svært begrensende roller – i lite prinsesseaktige positurer.

 4. virrvarr:

  Enig i det med å ta karakterene ut av kontekst! Samtidig synes jeg ikke en videreført debatt om bruk av stereotyper er sutrete, og det å gå utover utgangspunktet er vel noe av poenget med et slikt kunstprosjekt?!

 5. Oi! Elsker de!!
  De er sanne og viser samtid – også er mennesket ikke ensidig godt, foruten dårlige sider og egenskaper, også. Prinsessene, som vi tradisjonelt kjenner dem, kan være ganske uoppnåelige og perfekte.
  – grobunn for flink pike- syndrom?
  Disse illustrerer bedre at en prinsesse kan man finne hvor som helst …

 6. så et par av disse bildene i en anna blogg i går, men ikke noe om hvem som hadde tatt de eller noe. så fint med info! og definitivt fint med flere bilder. rapunzel, herregud så bra. og jasmine også. sterke.

 7. Jeg som elsker musicaler har alltid tenkt på hvordan det gikk med Eliza Doolittle etter at hun kom tilbake til professor Higgins i Victoriatidens England. Bildet av Snøhvit minner om det svaret jeg kom til: Hun kom til å ende som overarbeidet husmor, mens Higgins slappet av etter en lang dag borte med akademisk tenking.

  Derfor er også Chess så bra, siden den er realistisk og det ikke går bra til slutt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.