Bloggen har fått make-over!

Mr. Jackson er en knupp. Han har jobbet med et nytt design til bloggen i lengre tid, og i natt oppdaterte han Roteloftet. Da jeg gikk og la meg satt han og bannet over IE6, IE7 og spesielt over hvordan de to forestående IE-utgavene dør når du installerer IE8 i tillegg. Stakkars Mr. Jackson har nemlig en egen evne til å få nettsidene til å fungere knirkefritt i alle nettlesere. Problemet er at prosessen mot knirkefritt er alt annet enn artig. Jeg sovnet til jevnlige forbannelser av Microsoft og våknet til en nyoppusset blogg.

Nå er det ikke bare designet som er endret her. Mr. Jackson har studert statistikken over lengre tid og funnet ut hvilke funksjoner på gamlebloggen som ble lite brukt, hva som gjorde at bloggen tok lang tid å laste osv. Han kommer til å skrive et eget innlegg der han går i detalj om hvordan han har tenkt og hva han har gjort.

Det mest synlige for deg som leser er likevel at sidebaren er annerledes. Du skjønner, lenkelisten var blitt så lang at nesten ingen brukte den til annet enn å finne seg selv på den. Derfor har vi flyttet lenkelisten ut av sidebaren og inn på en egen lenkeside, og erstattet den med noen få elementer vi håper kommer til å bli mer besøkt. Idéen er også at jeg nå kan oppdatere lenkelisten min uten å sprenge designet noe særlig. Det er alltid kjipt å vente med å legge inn noe fordi det blir litt for langt.

Vi har lagt inn en «Virrvarr anbefaler»-liste, som er mitt egen Sonitusstrøm, bare at den inkluderer alle typer innhold, ikke bare norske blogginnlegg. For at nye lesere skal finne gammelt gull fra arkivet, har vi også fått opp en liste over gode, gamle favorittinnlegg. Om du vet om et innlegg jeg har skrevet du gjerne vil se på denne listen, er det bare å si fra ^_^

Sist, men ikke minst: Jeg har selvfølgelig illustrert bloggen min selv, og temaet denne gangen er såpebobler og hai-kaniner. Jeg brukte lang tid på å finne et godt Haisommerbilde å modellere kaninen på, så jeg blir veldig sår om ingen tar referansen (c:

Såh – kommentarer, tilbakemeldinger og spørsmål? Vil du ha noe like fint, kan du besøke Mr. Jackson sin profesjonelle nettside
og lage en avtale. Bortsett fra tegningene, er det han som har gjort all jobben.


45 kommentarer til “Bloggen har fått make-over!”

 1. Til Mr. Jackson

  Tøft med e-postabonnement på kommentartrådane. Det som hadde vore hakket tøffare, utan at eg eigentleg veit om det er teknisk mogleg, er e-postabo på einskilde undertrådar på kommentarsida.

  Tingen er at Virrvarr får veldig, veldig mange kommentarar, og då vert det veldig, veldig mykje e-post av typen “flott innlegg!” om eg vil fylgja med på den diskusjonen som verkeleg interesserte meg, eller om eg stilte eit spørsmål som eg lurte på om nokon svarte på (denne kommentaren, t.d.), e.l.

  Elles ser det ut som det berre er mogleg med åtte undernivå på desse undertrådane. Ein djup og lang diskusjon vil kanskje trenga fleire.

  • M-m. WordPress har en grense på 10 i utgangspunktet, jeg kan i alle fall skru den opp til det. Mulig det finnes måter å utvide til ~uendelig, men i så fall vil vi nok ha en autoskjul-funksjon ála reddit.com.

   Jeg kan se om jeg finner abonnering på bare én tråd der ute, om flere spør kan jeg kanskje sette meg ned og skrive det selv.

 2. Gratulerer med ny side!

  Ville bare si at lenkelista her er noe av det mest nyttige jeg finner paa nettet! Du foelger med saa mye paa hva som skjer, og det er masse blogger jeg har funnet igjennom denne. Det er sikkert bra aa ha den paa ei egen side.

 3. Gratulerer med det nye designet – det er rett og slett vanvittig imponerende!

 4. Schnüdelig snasent nytt design! Godt å lese i. Har sitti og lest arkiv lenge, og bare oppdaga/synsa om en liten ting eller to:

  * Illustrasjoner og YouTube-klipp er borte. Dvs. i innlegg med illustrasjon står det “tekst tekst tekst” – og så skjønner man at det skal komme en illustrasjon – men i stedet står det [navn på illustrasjon]. Samme med filmklipp – de kommer bare opp som [Youtube-URL].

  * Sidebaren er litt.. brei? Eller? Tenker når den er nesten like brei som selve teksten, men det er kanskje smak & behag & vane.

  Men, søren – FINT! 🙂 Nytt og nydelig, estetisk bra. Jo, en ting til: når man blar i arkivet (elsker den funksjonen, forøvrig, med lenke til forrige og neste innlegg) blir navnene på lenkene ofte forskjøvet/flytta på, særlig når de er litt lange. Gjør jo ingen ting sånn rent praktisk sett, bare estetisk. Je.

  • Hyggelig at du liker designen. 😉

   Youtube-klippene vet jeg om, må bare finne ut hvilken plugin det var som la til de opprinnelig, så vi kan aktivere den igjen og la den gjøre magien sin. (Evn.t. skrive en ny, men det blir jo litt slit)

   Hvor mangler bilder? Det burde være enklere å fikse.

   • Bladde litt fram og tilbake i arkivet, husker ikke i farta akkurat hvor, men i hvert fall innlegget om Manga-mensen og innleggene en god del før og etter mangler bilder. Bruker nyeste versjonen av Firefox hvis det skulle ha noe å si. 🙂

   • Hm. Det bildet var visst hotlinket fra Facebook, så da spørs det hvor mye vi kan gjøre uten å grave det fram igjen. Teite Virre som ikke laster opp skikkelig.

 5. Ååå! Veldig bra! 😀

  Forresten, utrolig sjarmerende navn på firmaet til Mr. Jackson – Snill Design. Det fikk meg til å smile 🙂

 6. Mr Jackson er dyktig, ingen tvil om annet! Kan du spørre ham om det er lurt for meg også å rydde opp i gamle innlegg på bloggen? Tar de f eks opp mye plass og senker hastigheten ? (Nå skal jeg finne hans proffe nettside, og se om jeg kan lære noe.)

  • Svarer bare her, jeg. 😉

   Ikke fjern gamle innlegg! Du vet aldri når noen har lenket til det ett eller annet sted eller finner det i et søk og blir glad. Det du heller bør gjøre er å finne måter å gjøre det enklere å finne de _gode_ innleggene, f.eks. gjennom en “anbefalte innlegg” sånn som vi nå har på virrvarr.net.

   (Siden blir ellers ikke tregere av mange innlegg i arkivet, men kan bli litt tregere av mye i sidebaren)

   Tenker ellers to-tre ting om bloggen din, sånn på stående fot (er dårlig til å lese blogger, så har ikke sett på den før). Det er ganske vanlige problemer hos blogger, så de sprer seg fordi alle gjør det ;).

   1. Du har 171 ulike tags listet i sidebaren, de fleste med bare ett eller to innlegg. Det hadde vært mye mer nyttig med 4-7 kategorier som var mer konsekvente. Nå kan jeg klikke på “skole” på et innlegg om skole og ikke finne noe annet enn innlegget jeg akkuratt leste, det gjør taggene litt mindre nyttige. (Virrvarr lider av det samme, men vi prøver å rette på det med å ha “anbefalte kategorier” på arkiv-siden)

   2. Litt usikker på hvordan blogspot funker her, men jeg synes det hadde vært enklere om kommentarfeltet dukket opp direkte under innlegget i stedet for på en egen side. Når det er på en egen side så får jeg ikke lest innlegget jeg svarer på mens jeg skriver svaret uten å hoppe mellom sider. Mulig det finnes en innstilling for det et sted. Kanskje en blogspotbruker kan hoppe inn her og peke og fortelle?

   3. Du lider litt av sidebarsyken som er vanlig hos blogger, som vil si at sidebaren er så lang (faktisk lengre enn resten av forsiden hos deg) at ingen leser den annen enn for å scanne etter det de “vet er der” (f.eks. siste kommentarer, som ikke er der, eller å finne seg selv i lenkelisten). Less is more. Det er mye bedre å ha ganske få, men viktige ting, i sidebaren og heller lenke til alle de andre tingene der det passer seg. Folk får dessuten mye mer linklove av at du skriver om og direkte anbefaler innlegg fra dem enn av at du har dem i en milelang bloggroll. 😉

   1. og 3. henger litt sammen, seff.

   Ellers liker jeg at den er ren og pen, uten for mye dill – men om mulig ville jeg sett etter et theme med litt mer åpen plass. Synes også headeren tar litt mye plass i høyden, og tror det ville være bedre å beskjære innlegget så det passet i bredden. (I dag tar headeren halvparten av førsteskjermen på en vanlig 1024×768-skjerm, og dytter dermed mer interessante ting ned slik at man må skrolle for å finne dem).

   Det står dessverre ikke så mye på min proffe side, men kan anbefale f.eks. useit.com som en god side med mye interessant om hvordan folk tenker og gjør når de besøker en nettside og hva man må gjøre for å lede dem rett vei. Ta f.eks. en titt på hans lange tekst om å skrive for web: http://www.useit.com/papers/webwriting/

   • jeg hopper inn og mener litt jeg 😉
    Blogspot har noen klare svakheter, kommentarfeltet er den mest påtrengende. Det finnes tre alternativ, og ett av de har kommentarfeltet under teksten lignende wordpress. Desverre fungerer dette alternativet spektakulært elendig på enkelte nettlesere, med det resultat at en masse lesere enten ikke får til å kommentere, eller at de må trykke 5 ganger på ulike ting for å få kommentaren gjennom. Dersom man i tilegg har capta (de irriterende bokstavene) på, så blir det i allefall umulig. Jeg anbefaler derfor ikke at man bruker det innebygde kommentarfeltet. De to andre alternativene er et popopp vindu, da kan du lese bloggen bak, (men veldig slitsomt å skrolle om det er mange kommentarer) og nytt vindu, det finnes da en magisk knott rett under overskriften som gjør at du kan få opp innlegg, men uten bilder.

    Siste kommentarer og blogspot er ei heller helt venner (med mindre det har skjedd noe de siste månedene), det funker ikke skikkelig rett og slett.

   • Jeg liker veldig godt at det ble en tråd ut av dette (altså “Svar på denne kommentaren”-funksjonen), så folk slipper å drive med sånn der @ditten- og @datten-svar… Samtidig som det nå kan bli vanskeligere å følge med på en lang diskusjon under et innlegg, hvis folk svarer litt i hytt og pine. Vet ikke hva som er det beste jeg. Men det er hyggelig med den lille boksen, og muligheten for et skjønt lite monster ved siden av navnet mitt 🙂

    Det er litt mismatch mellom rosasko-ikonet på tabben og den nye headeren, selv om grønnfargen er nydelig 🙂 Men hvorfor brukes søkefeltet til å sladde kaninmagen? Er det noe ufint der? o.O

   • M-m. Vi vet ikke helt hva vi skal ha som ikon, men Ida liker skoen.

    Søkefeltet sladder selvsagt den skitne navlen til kaninen. Vi kan ikke ha skitne navler på virrvarr.net.

   • Jeg ønsker meg også en varsling når noen svarer på et innlegg jeg har skrevet på. En egen rss-feed for kommentarer er litt plunder, da blir det fryktelig mange etterhvert. En annen mulighet er sånn som det er her på http://rullerusk.wordpress.com/, da kommer det opp en liten link nederst i google reader-ruten med “Comments: 10”. Har sett det på noen andre blogger også, og synes det er fint. Det er fortsatt ikke varsling, da, men man kan se at noen har kommentert og så lese kommentarene, hvis man vil. Tror det finnes et system for varsling i noen blogger, men jeg husker ikke hvor. Det er kanskje ikke så viktig for akkurat denne bloggeren?

   • Nå får jeg ikke svart på ditt svar, men må bruke mitt eget. Er det en grense for hvor mange grå og hvite bokser du legger på, kanskje? Litt lite lurt av meg å legge inn kommentar midt i noen andres tråd. Tester abo-funksjon nå. Og oppdaget at det faktisk ligger en egen kommentar-rss nederst på siden. Den er kanskje ny?

    Kaniner, altså. Er jo ikke så vanskelig å vaske navlen sin.

 7. Det ser fint ut, men alt var en tanke oversized, spesielt fonten. Bruker Firefox 3.5 Linux

 8. Gratulerer med nytt design, virker veldig ryddig og lettlest, noe jeg synes er det aller viktigeste. Og fiiiin kanin 😀

  Jeg har også tenkt på egen lenkeside, har med vilje utelatt de fra sidefeltet. Sjøl bruker jeg rss eller går rett til blogg, men det er jo lesere som skummer lenkelister av og til, så kanskje det blir en slik side en dag ja. (Hehe, ting tar tid med meg…)

 9. Gratulerer med ny look :] Har sittet og lest noen av de gamle innleggene dine i ledige stunder på jobb, så morsomt å se at det har fått et eget sted på forsiden. Noe av det første jeg leste handlet om Montaigne og Totoro, tror jeg. Og så ble jeg på en måte hekta ^^

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: