Virrvarr tester Lush i juliregnet

Jeg har hatt lyst til å gå bananas i nettbutikken til Lush Norge lenge. Det er som om noen har satt seg ned og tatt for seg Virrvarr som potensiell kunde og tenkt: «Hm. Hva skal til for å gi henne skikkelig, skikkelig lyst på hud og hårpleieprodukter?» og kommet frem til Lush-konseptet.

Her er hovedgrunnene til at de gjør meg glade:

 1. De bruker ferske, vegetariske ingredienser som frukt, grønnsaker, leire, sukker og salt, rene essensielle oljer, og noen få, sikre tilsettningstoffer. Du får full innholdsfortegnelse på all kosmetikk du kjøper, samt informasjon om hva de ulike fremmedordene betyr.
 2. Ingenting er testet på dyr, selv ikke enkeltingredienser.
 3. Produktene er håndlaget av blide såpeentusiaster
 4. De er uten konserveringsmidler og så godt som fri for emballasje. De kommer enten i små papirposer eller i flasker og bokser du kan levere tilbake til butikken. Du kan også kjøpe tinnetuier for en billig penge du kan bruke på nytt og på nytt.
 5. Kosmetikken deres er rimelig. Det er ikke dyrt med femti kroner for en boks med ansiktsmaske eller søtti kroner for en krem.
 6. De tenker nytt om bad, dusj, såpe og hudlpeie. De har såper som minner om farverik gele og shampo laget av kaffe og kakao. De har balsam for huden og ansiktsmasker for tærne.
 7. Siden produktene er testet på mennesker, er de så rettet mot funksjon og reelle problemer. «For deg som alltid får masse kviser på ryggen», «For deg som alltid blir allergisk mot all såpe», «For deg som har ekstra sterk skjeggvekst på fjeset eller på leggen» Mye mer matnyttig enn kodeord som blandet problemhud.

Ok, dette ble så mye positivt tørrprat at det høres ut som om de betaler meg. Det gjør de ikke. Jeg har derimot et lønnlig håp om at noen tar poenget og gir meg masse Lushstæsj til jul ^_^

NB: Jeg er veldig bortskjemt. Jeg har allerede fått et par produkter i presang av svigers, og tenkte jeg skulle dele opplevelsen min med dere.

Jeg valgte meg to produkter – et jeg trenger og et for the lolz:

Det jeg trengte var Mask of Magnaminty – en blanding av ansiktsmaske og peeling for dyprens av fjes, hals og nakke. Jeg kunne sikkert kjøpt en ren skrubbekrem, men det er gøy med ansiktsmaske, og reklameteksten lovet meg at den skulle få meg ren selv om jeg hadde løpt maraton i kaninkostyme, så da var jeg solgt.

Lush ansiktsmaske

Masken er laget av porselensleire, malte bønner, kjempenattlysfrø, honning, peppermynte og ringblomstolje, ser ut som lysegrønn, knudrete leire og lukter det frisk pust-spray smaker. Greia er at du skal smøre den i fjeset, vente til den tørker og vaske den av med skrubbende sirkelbevegelser.

Jeg så ut som en klisjé med ansikstmasken på, og Mr. Jackson ble overbegeistret og tilbød seg til å skjære opp agurksikver jeg kunne ha over øynene i tillegg. Peppermynten kald-brant i fjeset på en god måte og tørkeprosessen tok omtrent et kvarter. Skrubbejobben gikk forbausende greit. Leiremasken gikk av uten problemer.

Resultatet? Minten og skrubben gjorde at jeg følte meg veldig fresh, selv om det ikke ble det glatt-glatte resultatet mange parfymeriprodukter etterlater seg. Derimot er jeg helt kvise og ansiktsfett-fri tre dager etter at jeg brukte den, og det er ny rekord for meg.

Moroproduktet ble en badebombe – en veldig rosa badebombe. Think Pink lovet å være en dyprosa badeopplevelse med nesten narkotisk vaniljeduft. Jeg har en forkjærlighet for knallrosa og badekarbesøk, så dette virket som min potensielle bestevenn.

Rosa badebombe lush

Både og, viste det seg. Ballen jeg fikk i posten viste seg å være i overkant mer smuldrete og i underkant mindre rosa enn bildet viste. «Jaja», tenkte jeg. «Den skal jo bare løse seg opp i vann uansett.» Jeg tappet i badekaret, slapp bomben oppi og klappet engasjert i hendene mens den freste rundt og farvet alt Hello Kitty-knæsj. I tillegg drysset den hjerte og blomsterkonfetti overalt i badevannet. Jeg var frelst et øyeblikk, før jeg skjønte at denne vanilje og lavendellukten som visstnok skulle være halve opplevelsen faktisk uteble.

Jeg lurer på om jeg fikk en litt tristere badebombe enn gjennomsnittet, siden ansiktsmasken faktisk både så ut og luktet nøyaktig som beskrevet. Nå skal det sies at badeopplevelsen ikke var bortkastet: Jeg hadde fremdeles et sjokkrosa badekar fullt av hjertekonfetti. Det var bare ingen duft.

Uansett – nå har du også hørt om Lush. Er du så heldig og bor i Trondheim, kan du gå i Lushbutikken og kjøpe over disk. Bestillingen vår var i posten etter halvannet døgn, så nettbutikken er også ganske kjappe. Det er mulig jeg publiserer flere produktanmeldelser fra dem etterhvert som jeg prøver nye ting. Jeg liker å skrive hva jeg synes om ting, har jeg funnet ut (c:

, , ,

39 kommentarer til “Virrvarr tester Lush i juliregnet”

 1. […] jeg leser hva Virrvarr skriver om Lush, og jeg tenker at: «tja … det vakre åsynet mitt kunne alltids trenge en ny ansiktsvask.» […]

 2. Er du i Trondheim og sliter med astma og allergi? Stay the fuck away fra Lush. Den butikken kjenner du på lukta ett kvartal unna. (nesten i alle fall.) Det kan gå bra å gå inn der, eller du kan dø av astmaanfall. Uansett, det er ikke verdt å ta sjansen.

 3. Jeg er heldig som bor i Trondheim. Jeg er enda heldigere som fikk et gavekort på Lush pålydende 1000kr i bursdagsgave – kjæresten min har nå gudestatus her i heimen. Jeg har desverre ikke badekar, men har kjøpt alt fra shampoo til ansiktsvask og kroppsskrubb. Jeg er frelst! :o)

 4. Lush er en altfor lett tilgjengelig butikk for en som må gå forbi til og fra jobb hver dag….. 😀
  Jeg anbefaler GoodMother såpe. den er rød og mild og med litt glitter og kan brukes både i dusj og til håndvask. og har du små fliser igjen: legg dem i en skvett med varmt vann over natta og bruk i vaskemaskinen til sengetøy. det er godt det!

  og jeg følger Lush på Twitter og der annonserer de nye ting og gode tilbud.

 5. Så bra at du gjør promo for Lush! De fortjener det (bortsett fra for deodorantene, som svir som om man har fått satans eget utslett i armhulene).
  Ville bare fortelle at jeg også har Mask of Magnaminty, og er innmari fornøyd med den. Også synes jeg navnet er så fint at jeg i dusjen en dag ble inspirert til å lage et skotsk høylandsdikt om “the ancient Mask of Magnaminteh”, selvsagt fremført på ravende Braveheart-skotsk.

 6. Kjøpte meg Mask of Magnaminty i UK i april og bestilte nettopp ny (og større boks). Beste masken jeg har brukt og den tar virkelig kviseutbrudd!

  Eneste som er dumt med den norske butikken er at frakten er noe urimelig høy…

 7. Lush er fantastisk. Jeg anbefaler Squeaky Green shampoo, Bohemian såpe, Celestial og Skin drink hudkremer, Brazened Honey ansiktsmaske, Wiccy Magic Muscles, Baby Face, og.. og.. 😀

 8. Så bra at Lush har kommet til Norge! Jeg har vært innom der jevnlig hver gang jeg har vært i London de siste 10-15 årene 🙂 Min favoritt er “Buffy”, en bodybutter-bar med skrubbeeffekt. Bruker den på kroppen.

 9. Lush ER genialt! Det er egen Lush-butikk i Trondheim, og jeg kan gå der inne kjempelenge kun for å se. Jeg har prøvd tjære-shampoen deres, og den er veldig god. Litt uvant å bruke fast såpe til håret, men det fungerer greit etter noen ganger.

  Så jeg støtter Virrvarr i denne anbefalingen :o)

 10. Butikken er kjempekoselig, hyggelige folk som jobber der, men den er ikke helt egnet for en del astmatikere, for det er ganske heftig lukt der (= pustebesvær). Som alt annet stappfullt av eteriske oljer er jeg veldig forsiktig med det hele (har atopisk eksem også, nemlig, og er nødt til å vaske håret med neutral), men jeg skal ha en ny såpe når pollensesongen er over 😀 Heldige meg som bor i Trondheim!

  • Har du prøvd natron som sjampo? Du blander en ss natronpulver med 2,5 dl varmt vann og heller det i håret, gnir litt rundt og skyller etter ca ett minutt. Du trenger bare våske håret 1-2 ganger i uken. Innimellom kan du bruke eplecidereddik (samme blandingsforhold, litt kaldere vann) som balsam. Jeg ble tipset via et mammaforum jeg er på, og leste meg opp på denne siden: http://natural-forces.com/essays/poofree.htm

   Har holdt på i snart et år og er kjempefornøyd. Var hos frisør for tre dager siden og fikk skryt for sunt og fint hår ^^ Det eneste jeg brukte litt tid på å få til å funke er å vaske ut svømmebasseng av håret. Kom til slutt på at jeg kan bruke såpen min; http://www.helsekostshop.no/site/maler/standard/standard.asp?case_vis=visprodukt&produktsok=oliva&sok=ja&produktid=1108&mainKat=10 . Jeg pleier å kjøpe den på helsekostbutikken lokalt, den er billig og knallgod.

   Jeg har ikke psoriasis, men tåler ikke parfyme etc. Har slitt mye med ekstrem kløe i hodebunnen. Til og med det der fri-for-alt-skvipet fra apoteket ga meg kløe. Kanskje det het neutral? Husker ikke lengre 🙂 Jeg fikk et nytt liv av å droppe sjampo. Nå er jeg på jakt etter deodorant, siden jeg lett blir så sår i armhulene.

   • Natron er masse sølete, og jeg har en haug med hår (omtrent til hofta), så jeg gidder ikke styre så voldsomt når jeg har noe som funker 😛 Vanlig neutralsjampo et par ganger i uka, og ellers behandle hodebunnseksemen min (HATER pollensesongen. Faen ta allergi!) i mellomtida. Jeg tåler nemlig neutral helt utmerket 😀 Samme med deodorant – må bruke neutral-deodorant.

    Eddik er greit for å få rester av kjipe hårpleieprodukter ut av håret, men ellers er det noe søl, det også 😛 Men det blir fint og blankt etter at du får løst driten ut 🙂

    Olivensåpe er kos, men jeg bruker nesten ikke såpe i det hele tatt. Jeg har pene håndsåper til pynt på badet og avogtil til håndvask, men i dusjen og til ordentlig vask bruker jeg vaskeolje og vann – har så veldig tørr hud, og såpe er en uting uansett hvordan man snur og vender på det 🙁

   • Har du hår til hofta er vel det aller meste sølete, skulle jeg tro.

    Men det var en ting jeg lurte litt på her: “Vanlig neutralsjampo et par ganger i uka, og ellers behandle hodebunnseksemen min (…) i mellomtida. Jeg tåler nemlig neutral helt utmerket”. Er ikke dette en selvmotsigelse? Det kan jo være noe i neutral du reagerer på, selv om den er snill og mild? For meg er det viktig å holde seg unna parabener og andre kjipe stoffer, se Grønn Hverdags liste her: http://gronnhverdag.no/Nettsider/Groenn-Hverdag/Tm/Kosmetikk/Tips/Tips-om-kosmetikk-og-pleieprodukter Hvordan er Neutral på det? Jeg har i alle fall brent meg før på å kjøpe milde produkter på apoteket og så funnet ut at de inneholder mange av nettopp de stoffene jeg vil unngå. Men der tanker mange annerledes enn meg, så det er kanskje irrelevant for deg.

    Jeg brukte eucerin vaskeolje tidligere, men har fått det mye bedre med olivensåpe. Den er jo laget av olivenolje, så det er kanskje ikke så annerledes enn vaskeolje likevel.

   • Generelt sølete, ja, men en jevn flytende konsistens hjelper på søletheten framfor pulver 🙂 Derfor ikkeno natron.

    Ikke for å være slem eller no’, men Grønn Hverdag er en gjeng idioter som ikke har fulgt med i kjemitimen. Om de tok kjemi overhodet, altså. (I alle fall er det få av kommentatorene der som har gjort det siste.) Sorry, men som kjeminerd har jeg liten respekt for den gjengen. Skal jeg ha miljø/allergitester finner jeg dem hos folk jeg veit vet hva de leter etter og måler relevante mengder, også. Forresten er parabener ganske greie stoffer – stabile, effektive (krem med bakterievekst = ÆÆSJ. Dessuten er det helseskadelig!), ikke så farlig som konspirasjonsteoretikerne skal ha det til (dvs, ikke i de mengdene vi bruker, med mindre man skulle være allergisk, da), og dessuten er det et konserveringsmiddel jeg VET at jeg tåler. Finnes mye kjipe konserveringsmidler, men parahydroxybenzoatene er ikke blant dem. Vi har spist blåbær i tusenvis av år, og vi har ikke tatt stor skade. (Ja, visste du forresten at det er parabener i blåbær? Og en god del andre planter vi spiser…)

    Om du tror at å fortsatt ha eksem og å tåle Neutralsjampo er en selvmotsigelse, vel… Da tror du feil 😛 Sjampo er LANGT fra den eneste årsaken til eksem i hodebunnen. Gid, hadde det bare vært så enkelt! I mitt tilfelle er det… Hmm, akkurat nå? *sjekke pollenkalender* Gresspollen – rødt for kraftig spredning. (Det er sannelig gøy å være atopisk!) Det er ganske lett å kjenne forskjell på “pollen + sjampo fra helvete” og “pollen + ikke noe mer”. Utenfor pollensesongen og evt uheldig matinntak/annen allergeneksponering er jeg ganske bra i hodebunnen, egentlig. Men akkurat nå midt i allergihelvetet? No way, José!

   • Det med pollen og eksem var jeg ikke klar over, selv om jeg har pollenallergi jeg også, så slår det mer ut på mat hos meg. Ingen epler i gress-pollensesongen, f.eks. og kryssreaksjon mellom hvete og gress. Men medisinene jeg bruker tar brodden av det meste av de vanlige pollenplagene, som nysing og kløing i øyne, hals og ører.

    Ang. Grønn Hverdag så blir det nesten et spørsmål om tro for meg… Jeg har ikke nok kunnskaper til å sette meg inn i konkrete kjemiske reaksjoner og lignende, så jeg blir nødt til å velge hvilken “ekspert” jeg skal stole på. Jeg synes det er enklere å tro på den som ikke har økonomiske interesser av å bruke et produkt.

    Visst finnes det parabener i blåbær og natriumbenzoat i tyttebær, men husk på at dette er sesongvarer, så den totale mengden blir mindre og påvirkningen ikke like konstant. Dessuten, parabener vi spiser blir fort tatt opp og fort skilt ut igjen gjennom avføring. Parabener som blir påført huden oppfører seg litt annerledes. Hentet fra http://en.wikipedia.org/wiki/Paraben#Occurrence

    Mengdene parabener vi bruker er kanskje ikke så store i hvert enkelt produkt, men tilsammen kan det bli ganske mye. Tilsvarende gjelder natriumbenzoat og en del andre e-stoffer. Jeg velger å være føre-var i forhold til dette, fordi jeg er redd for å forverre mine egne allergier, og redd for å videreføre det til datteren min og eventuelle seinere barn. Da tenker jeg først og fremst på svangerskap og amming, men hvilke ting vi bruker og spiser vil selvsagt også ha betydning.

    Jeg blander natronpulveret med vann og heller hele glasset over hodet. Med så langt hår som ditt vil det kanskje være nødvendig med tre glass? Noen ganger tar jeg bare akkurat nok vann til at pulveret blir fuktig og kremete, og så smører jeg det rundt som en vanlig sjampo. Det er jo uansett i hodebunnen jeg bruker mest, tuppene blir bare fortere slitt om jeg gnukker og gnir der.

    Virrvarr, er det ok at vi kupper din “OMG Lush!”-post for å diskutere natronvask og parabener?

 11. Digger Lush!!Produktene er knall og servicen er det ikke noe å klage på! Jeg saaavner Lush! Skal innom der neste gang jeg er i Trondheim:D

 12. Dette her er jo bare genialt! Og jeg som trodde Body Shop var verdens beste oppfinnelse.. *løpe til nettbutikk*

 13. Oi! Det er sjelden jeg blir påvirka av reklame (liker jeg i alle fall å tro), men du klarte det igjen. Jeg bor i Trondheim og kommer nå definitivt til å ta meg en tur. Takk for tipset!

 14. Jeg er så heldig 😀 Det er virkelig verdt det å stikke innom i butikken hvis man skulle være i Trondheim. Personalet er koselig og guider deg lett gjennom jungelen av produkter, men uten å være pushy-pushy på selgeren. Man får se, prøve og lukte seg frem til de produktene man vil ha. Selve besøket i butikken er absolutt en opplevelse i seg selv!

 15. Jeg har aldri hørt om disse produktene før *rødme voldsomt intenst*, men har plutselig fått det for meg at jeg må innom den butikken ved første og beste anledning. Kanskje fordi alt som har med sjokolade og kaffe gjør meg smågiret høy på livet (les: sjokoholiker). Når produktene i tillegg er morsomme? Da er jeg lite motstandsdyktig!

 16. Lush er helt fabelaktig, selv har jeg anskaffet meg sjokoladesåpe, lakris-sjampo og ansikts-skrubb med havsalt, pluss et par ting til. Jeg skal ikke påstå at produktene danker ut alt annet jeg har prøvd, men konseptet i seg selv, og at det er laget fra hjertet (og naturen) holder i bøtter og spann. Jeg føler meg som en hulder når jeg står i dusjen og såper meg inn med honning og sjokolade fra topp til tå, og det er bare herlig! Lush gir meg godfølelse, og den kan ikke verdens dyreste ansiktskrem gi meg. I hvertfall ikke sånn uten videre :o)

 17. Ah, var på Lush-butikken i Luleå for fjorten dager siden, og for en opplevelse ! Kunne ha tilbrakt halve dagen der med å bare lukte på alt det deilige. Og verdens skjønneste butikkdame, jeg bare sier det, skal dere til Luleå så ligger Lushbutikken midt i gågata! Har en sånn sjokoladebadebombe liggende og friste, men vil gjemme den til en virkelig gråværsdag.

 18. Haha. Siden jeg hentet en anselig stor pakke fra Lush tidligere i dag(!) kan jeg også gi tommel opp til generell kundeservice, jeg er i alle fall sjarmert – hun som pakket bestillingen min har tegnet smilefjes på pakkseddelen og slengt oppi et par ting ekstra. Og nå lukter jeg interessant av ikke-syntetisk jordbær og andre fine ting. Tommel opp.

 19. AaaAAaaAAAaaaaa *løpe rundt i sirkler* enda en Lush-frelst 😀 Jeg har en nederlandsk venninne som knapt snakker om noe annet! (Jeg har fått se bilder av sminke/produkt-hyllene hennes … og det er sinnssykt, omtrent alt Lush.) Vil anta at det har noe for seg ettersom de som prøver det ikke bare blir begeistret, men rett og slett frelst 😀

Legg inn en kommentar

%d