Nei til datalagringsdirektivet! Ta stilling nå!

Du har fått med deg datalagringsdirektivet, ikke sant? Du vet – EØS-direktivet som pålegger Tele2, Nextgentel med venner å lagre all trafikkdata om alt du sender av sms’er, all epost, all internettaktivitet og alle telefonsamtaler i inntil to år. Prinsippet bak direktivet er at man skal overvåke alle prevantivt, i tilfelle du, jeg eller bestemoren din skulle slumpe til å gjøre noe kriminelt til neste år.

Datalagringsdirektivet er et EØS-direktiv med alvorlige konsekvenser for personvernet vårt. Å pålegge internettleverandørene å overvåke kundene sine er problematisk, å overvåke samtlige nordmenn prevantivt er mer enn problematisk. Personvernet er ansett som en menneskerett i følge EMK artikkel 8, i tilegg til at personvernet er regnet som en av grunnstenene i demokratiet. Et direktiv vi ikke kan være likegyldige til, for å si det pent.

Og hva gjør regjeringen? De er helt stille. Selv om de to ivrigste Nei til Eu-partiene, SV og SP, sitter i posisjon, har de bare sagt at de skal ta stilling til direktivet senere, og de vil ikke diskutere det. Derfor har vi laget et opprop for å tvinge regjeringspartiene til å ta stilling til direktivet. EØS-avtalen gir oss retten til å reservere oss mot enkelte direktiver, og Datalagringsdirektivet er en utmerket annledning til å bruke den.

Ble du engasjert? Du kan signere et opprop mot datalagringsdirektivet her. Du kan melde deg inn i Facebookgruppen her. Du kan delta i Liberalerens epost-kampanje. Du kan blogge om datalagringsdirektivet selv, eller twitre om direktivet med hashtaggen #dld.

I tillegg har jeg lyst til å utfordre en del partipolitiske bloggere til å skrive noe om direktivet. Om ikke regjeringen tar stilling, synes jeg godt at Snorre Valen og Fredrik Mellem kan forklare hvorfor de eventuelt er for eller mot å reservere seg mot direktivet.

Bloggere som står bak oppropet:

Lars-Henrik Paarup Michelsen, 2.kandidat – Hordaland Venstre
Mads Munthe-Kaas, Bergen Venstre
Carl Christian Grøndahl, Bergen Venstre
Vox Populi; Blogger Knut Johannessen
Per Aage Pleym Christensen, Liberaleren
Even Sandvold Roland, evensr/#drittunge
Torstein Dahle, Partileder Rødt
Robert Sørensen, www.teknonytt.com
Boye Bjerkholt, Leder Skedsmo Venstre
Runar Mæland, ungdomskandidat Hordaland Venstre
Jonas Eilertsen, 1. nestleder Unge Venstre
Tanketom, Andreas H. Opsvik
Jon Lien, master på Politisk Økonomi
Svein Ølnes, It-forsker & bonde
Stian Skår Ludvigsen, Statistiker – valgprognose
Vampus, Blogger Heidi Nordby Lunde
Bjørn Magne Solvik, høyremann i Nordkapp
Erlend Sand, Leder Europeisk Ungdom
Bjørn Stærk, Blogger

Bjørge Solli, Blogger
Bjørn Smestad, Lærer
Odd Bovim, Blogger & advokat
Unge Venstre/Den tredje vei
Pål Hivand, Blogger og kommunikasjonsrådgiver
Linn Beate Kaald Thoresen, Venstrepolitiker Oslo
unknownrebel
Gisle Hannemyr, Forsker, informatikk/internett

29 kommentarer om “Nei til datalagringsdirektivet! Ta stilling nå!

  1. jeg prøver å samle det meste, men det er alltids noe jeg ikke får inn på søk, så de som ikke er på oversikten i bloggen til virrvarr her eller borte hos meg, kan gjerne sende meg en mail på carlchristiang ÆTT gmail.com -så skal jeg få lagt dere inn fortløpende.

    Tror det krever endel tålmodighet før vi får aktivisert en regjering og et AP som mest sannsynlig vil ignorerer hele debatten….
    Men husk, vi kjemper en god kamp, og vi har veldig mange gode krefter med oss, det er bare om å gjøre å mobilisere de mest mulig!
    😀

  2. Virrvarr, i din ellers utmerkede gjengivelse av den felles teksten oppfordrer du dine lesere til å underskrive et elektronisk opprop, eller melde seg inn i en Facebook-gruppe. Begge deler helt utmerket, men du utelot av en eller annen grunn den mest aktive aksjonsformen; å delta i Liberalerens epostaksjon, rettet mot stortingsrepresentanter og statsråder. Bloggposten om aksjonen inneholder forslag til tekst for en epost, samt relevante epostadresser: http://www.liberaleren.no/2008/01/13/kampanje-legg-ned-veto-mot-datalagringsdirektivet/

  3. Tine, kan du ikke kopiere inn teksten til kampanjen, og legge den ut på egen blogg, så ser leserne dine at du også er med? Vi har snart nådd 100 bloggere som er med på stafetten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.