Virrvarr om valgkampen: Valgkampbloggere

Det er mye som skjer på sosiale media-fronten i forbindelse med valgkampen. Aftenposten har valgprat.no, VG har twittertinget.no og jeg har lurt på hva Dagbladet kom til å finne på frem mot valget. Det viser seg at de har gått for en mer minimalistisk og mindre støyende løsning: De har fått tre gamle, kjente bloggtravere til å skrive en rødblogg, en blåblogg og en tvileblogg frem mot valget.

Hvilke bloggere? Mihoe står bak rødbloggen, Bjørn Stærk står bak blåbloggen og Hjorthen står selvfølgelig for tvilebloggen. De skal vurdere de ulike partiene frem mot valget, og første parti ut er Venstre. Jeg synes konseptet med erfarne bloggere som kommentatorer på hver sin fløy er en kjempeidé, og de første innleggene ser veldig bra ut. Fyr opp RSS-leseren og følg med frem mot valget!

, ,

13 kommentarer til “Virrvarr om valgkampen: Valgkampbloggere”

 1. Jeg er enig i at det er en del som bør gjøres med valgprat. Mulighet til å filtrere inn innlegg ville vært velkommen – jeg har taggen “politikk” på alt som handler om politikk, og da ville det kanskje vært en enkel sak?

  (Også for rangeringene ville det hjelpe – jeg fikk cirka 30 “minusstemmer” på et helt irrelevant innlegg som heller burde vært filtrert ut.)

  For øvrig er det artig at Dagbladets relativt enkle løsning også kan være den mest vellykkede. Det enkle er ofte det beste…

 2. Etter å ha lest gjennom hele bloggen din er jeg nesten litt lei meg, på grenset til såret for at du ikke har oppdatert bloggen her.
  Jeg mener, 2 hele dager siden siste innlegg? -det er vel litt drøyt?

  Btw så er jeg lagt inn på langtids på det lokalet asylet (kjent som det fryktingytende psykehuset)
  Ordene dine har vært sengelektyre i noen uker nå 😉

 3. @virvarr @anne har dere forslag til hvem som kan bidra som redaktører på Valgprat? Hvem er best egnet?

 4. Spennende at avisene bruker bloggene for dekningen av valgkamp. Men jeg er ikke akkurat frelst. Foreløpig er aftenposten sin valgprat.no helt uinteressant. Bedre filter som Virrvarr foreslår er en god ide, eventuelt kan man gjøre det slik at bloggeren selv må pinge de innlegg som man oppfatter som politisk interessante. Synes heller ikke man skal være engstelig for å ta litt redaktøransvar for den gruppen som kommer på forsiden av Aftenposten, så lenge man beholder en mer brukerstyrt stemmeordning på selve valgprat.no

 5. @KP @Marianne:

  Jeg tror både en redaktør og bedre mulighet for å bare sile inn enkelte tagger og kategorier fra bloggen sin hadde vært bra. Jeg mener – det er mye upolitisk på Roteloftet, men akkurat nå går alt ufiltrert på Valgprat. Flere fliltre hadde vært fint.

 6. @KP Nå er det alt for mye “jeg kjøpte meg en ny sjampo i går, og den er sjhempebra, lizzm” på forsida av aftenposten. (les: totalt urelaterte ting som ikke finnes interessante i forbindelse med valget)
  (men det er vel det Bjørn Stærk sier også)

 7. @bearstrong enig med deg. Når vi har forbedret algoritemene våre, så sender jeg deg en melding. God helg!

 8. Jeg elsket vurderingene fra Bjørn Stærk & co 🙂
  Jeg kommer nok til å være mest på linje med tvileren. Jeg er en sterk tviler selv.

  Jeg har møtt Bjørn Stærk ved et par anledninger i jobbsammenheng og syns det er kjempemorsomt å se hva han mener. Har kikket innom det han har skrevet sånn innimellom slagene og syns han skriver veldig bra.

  Jeg er nok litt rødere enn Bjørn Stærk har jeg konkludert med. Jeg stemmer stadig noe rødt 🙂 …til tross for at tvileren stikker lange røtter i sjela. Egentlig tror jeg alt er tull.

  Og fordi jeg i bunn og grunn mener det meste er tull så greier jeg ikke å bli så forferdelig politisk engasjert. Med tull mener jeg egentlig ganske mye. Det blir for voldsomt å forklare i et lite kommentarfelt. Kanskje jeg tar det som et innlegg hos meg en dag en gang.

  I mens så koser jeg meg med innleggene til Bjørn Stærk & co.

 9. Digg og reddit har veldig mange flere lesere, som aktivt avgir stemmer. Det gir mer verdi. Men det kan hende dette fungerer bedre hos dere enn jeg er klar over – nå viser “populær”-siden de mest populære innleggene noensinne. Den burde bare vise ferske.

  Ellers er spesielt reddit utsatt for flokk-effekter hvor det dannes konsensus om noen spørsmål. En god redaktør kan være mer upartisk, og aktivt fremheve ulike perspektiver.

 10. @bearstrong takk for input. Redaktørtanken er interessant, men tjenester som Digg og reddit klarer seg fint uten redaktører. Samtidig merker vi at det er mange innlegg av lav kvalitet som presenteres på Aftenposten. Her må vi gjøre noe. Utover i august og september kommer det en del ny funksjonalitet som vil heve kvaliteten og relevansen. Redaktørfavoritt er et meget interessant poeng.

  Den siste uken har det kommet inn over 3000 stemmer. Det tyder på at brukerne gir en del tilbakemelding ved å stemme.

 11. Mitt tips til valgprat.no er å tre inn som redaktører for å fremheve de beste innleggene. Den jobben kan ikke erstattes av leseravstemning, spesielt ikke når leserne bruker muligheten i så liten grad.

  Jeg ville beholdet forsiden ufiltrert, og hatt en egen side med redaktørfavoritter, og at det så var disse som ble vist på aftenposten.no.

  Det er litt for enkelt å bare la alt gå automatisk. Man må våge å si: Vi har noen kriterier for hva som er interessante valgrelaterte blogginnlegg, og vi vil bidra til å oppmuntre til de egenskapene. Hva de kriteriene er .. ja, det er der den vanskelige redaktørjobben kommer inn i bildet. 😉

 12. Fin gjennomgang. Det hadde vært veldig interessant å høre din vurdering av valgprat.no , samt tips om hva vi kan gjøre for å gjøre tjenesten nyttigere. Kanskje du kan skrive en vurdering av avisenes intiativer på samme måte som du evaluerte journalister som intervjuet deg.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: