Virrvarr tester: E-bok

9 kommentarer om “Virrvarr tester: E-bok”

 1. Akkurat e-bokkonseptet har jeg tenkt mye på selv, og spesielt punktene du har om interaktivitet og lenker. Faglitteratur og lignende er én (veldig interessant) ting, men jeg lurer egentlig mer på hvordan dette kunne blitt brukt i skjønnlitteratur.

  Digital «trykking» åpner i det hele tatt for en veldig spennende verden. Også innen tegneserier er det revolusjoner som bare venter på å at noen skal sette dem i gang. Jeg gleder meg intenst.

 2. «…som for alle praktiske formål…». Fy for en anglisisme! Det er faktisk bedre å skrive «for all practical purposes» på engelsk midt inne i den ellers norske setningen. Uttrykket er anvendelig, men finnes ikke på norsk.

  Hilsen språknazien 😀

 3. Slik afrikanerne hoppet over fasttelefon og gikk direkte over til mobiltelefon, slik tror jeg de stort sett vil hoppe over papirbøkene og gå direkte til e-bøker. Tenk hvilke fordeler dette gir! De slipper å bruke trær til bøker som i høyeste grad trenges til å samle CO2, resultatet blir langt billigere siden hele pensumet kan samles i ei e-bok, og f.eks. leseopplæringen går lettere når det kan lages programmer med lyd og interaktiviet.

 4. Ebøker er praktisk; jeg har et helt bibliotek på mobilen min.
  Men: Gutenbergs første bibel er fullt leselig den dag i dag, vil våre ebøker være det om 500 år? Eller 50 eller for den sakens skyld? 10?
  Kommer vi til å slette vår egen historie?

 5. Hm, jeg kom på en ting som muliggjøres med digitale bøker i den akademiske verden.

  Folk som allerede har betalt i dyre dommer for en akademisk bok, kan når denne blir revidert få oppdateringene billigere en de som kjøper boka ny etter oppdateringene. Jeg ser for meg at de får en e-post fra forlaget om at det finnes oppdateringer til den og den boken og så kan de kanskje få dem fortløpende.

  Bare tenk på hva det vil si for bøker på småskole og ungdomskolestadiet.

  Så mange spennende muligheter. Tenk deg en engelsk lærebok som gir deg korrekt uttale av engelske ord og som gir deg tilbakemelding på hvor godt du selv uttaler dem. Ah 😀 jeg blir helt ekstatisk av å tenke på slike ting 😀

 6. Jeg har selv tenkt på å kjøpe ebøker, men jeg vet ikke, for meg er det fortsatt litt som å kjøpe sanger på nettet. Det er greit nok hvis det er det eneste alternativet, men jeg foretrekker en god CD jeg kan holde i hånden, hive i CD-spilleren eller hvor jeg vil, og ellers ta og føle på. Lese bookleten, se på fine bilder og rett og slett kose meg med den. En digital fil er fortsatt bare en fil for meg, selv om det selvfølgelig er musikken som er det viktigste. Igjen, jeg føler meg som en gammel gubbe..

  Uansett, jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å fortsette å kjøpe fysiske bøker, det er greit å kunne ta den med over alt, og jeg blir litt gal av å stirre på skjermen i alt for mange timer. Men for all del, det er jo et veldig godt alternativ, og med tanke på økonomi og miljø kunne jeg lett byttet bort mindre interessante skolebøker og div. med en ebok 🙂

  Forresten, hvilken bok er det du skriver på nå? Masmasmas, men jeg er faktisk veldig interessert i å høre mer om det (: Har endelig kommet i gang med egen skriving nå, har skrevet en hel side på PC-en. Fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.