Om fremmedfrykt og asylpolitikk

31 kommentarer om “Om fremmedfrykt og asylpolitikk”

 1. Takk igjen, Virrvarr. For å sette tingene på plass og helle litt fornuft i opprørt vann.
  Som mann lurer jeg i grunnen litt på hvorfor ikke vi menn stigmatiseres og gruppehåndteres på sammme måte som innvandrere. Det er jo menn som står bak det aller meste av kriminalitet. En naturlig konsekvens fra Frp-land må jo være å sende alle menn til tja… Bjørnøya, kanskje?

  1. Jeg har nå til tider følt meg nokså stigmatisert som mann. På linje med at jeg har en unkontrolerbar seksualitet, oppmerksomhet på 5 sek, rakketter i ræva, mangelende evne til å være empatisk og generell idioti. Det er vel bare meg som har det slik får jeg anta. Er vel rett i målgruppen for Bjørneøya…

   Forresten: appropo at man ikke skal bruke behandling av mennesker som preventivt signal, skal man heller sette kvoter eller åpne grensene? Eller teller kun de vi får tildelt fra FN?

 2. Fantastisk! Endelig noen som formulerer det jeg tenker mange, mange ganger naar jeg leser tabloidoverskriftene som kun har som maal aa öke avissalg. Det er mennesker det dreier seg om, mennesker som ikke er overmette paa velstand eller raper selvtilfredshet mens de frykter at mörkemenn skal komme aa ta over landet. Det er mennesker som kommer fra forhold vi aldri i verden kan forestille oss, som er redde, slitne og trenger trygghet. Noe vi burde vaere stolte av aa kunne gi dem. Etter min mening er den störste trusselen mot fred og fordragelighet i verden at det kun er nasjonaliteten din som bestemmer om du skal kunne leve i et land uten krig og nöd. Dersom du er födt i Norge, flaks for deg. Men dersom du er saa uheldig aa komme til verden i Somalia, ja da kan vi love deg noe helt annet enn en dans paa roser! Dette blir det mange bitre mörkemenn utav..

  Om du blir statsministerkandidat en dag, Virrvarr, skal jeg komme hjem til Norge aa stemme paa deg.

 3. All hail virrvarr!

  Ja. Bra innlegg, dette er viktige saker. Jeg tror på integrering, ikke ekskludering. Enkelte asylsøkere har problemer med å finne seg til rette i Norge, men det syns jeg da vitterlig ikke er merkelig når vi plasserer de på mottak langt ute i skauen uten skikkelig oppfølging.

  Innvandrere med flyktningbakgrunn og arbeidsinnvandrere fra land utenfor EFTA/EØS-området har rett og plikt til 300 timer opplæring i norsk og samfunnsfag. Faktisk kan innvandrere med flyktningbakgrunn som har liten eller ingen skolebakgrunn fra hjemlandet få opp til 3000 timer opplæring.

  Kanskje burde vi vurdere å øke retten og plikten til opplæring?

 4. Du er herved min nye helt.
  Håper jeg kan få linke og sitere litt fra bloggen din, for jeg kommer aldri i verden til å klare å formulere meg så fint og flott.
  Takk!

 5. Bra innlegg! Folk ser ikke ut til å skjønne at umiddelbare assosiasjoner ikke stemmer med alle mennesker i gruppen de kaller innvandrere. Jeg synes også det er påfallende at mange hevder å bekjempe diskriminering og intoleranse med som ender opp med også å bli generaliseringer og diskriminering. Ser de ikke dobbeltmoralen?

  Jeg kan ikke fatte og begripe at ikke flere har omtanke for de som flykter fra konflikter og forfølgelser, og de redde barna som sitter alene på asylmottak i hele landet.

  1. Nå føler jeg et ekstremt behov for å ta på meg den swastikabefengte, hvite kappen min. Du vet den alle har hengende i skappet. Fra spøk til revolver, problemet med å ha omtanke for alle er at vi faktisk må kunne ta vare på dem, hvor mange kan vi klare å absorbere? Hvor mange av deres problemer vil forplante seg i vårt samfunn? Hvordan vil det å ta inn en vis andel innvandrere påvirke våre verdier og hvordan vi velger å leve?

   Ja, vi ser dobbeltmoralen, men hva skal vi gjøre? Se på dem som individer, lide moralske kvaler over hver av de tusner som får avslag hver år? Eller hva med dem som aldri får midler til å komme opp hit? Skal vi chartre et par tusen flights til Norge, gi dem kost, losji og psykiater?

   Nai, nå er jeg lei av å skrive lange innlegg med spørsmål. Hersketeknikker skal man ikke bedrive…

   1. Vel, sånn som det er idag tar vi ikke inn noe annet enn kvoteflyktninger fra FN. Jeg synes FN sine mål for hvor mange og hvordan man skal ta var på dem er helt akseptable mål for hvor mange flyktninger og hvordan vi kan gi hjelp, gi norskopplæring og få i jobb.

    Ellers er jeg tilhenger av arbeidsinnvandring uten for EU-landene. Med arbeidsinnvandringen så er det ikke sånn av vi må «hjelpe, hjelpe», vi må bare ikke diskrimminere folk på bakgrunn av etnisitet i ansettelsesprosessene.

 6. Et annet skremselsbilde som mange bruker, er «gutta langs ælva» i Oslo, de mørkhudede hasj-selgerne. Det jævli få tenker over er at mange av disse er såkalte «ureturnerbare flyktninger» som er dømt til å leve i Norge uten sosiale rettigheter helt til de reiser hjem frivillig. For enhver som kjenner litt til det å bo på gata, så står det som selvsagt at man foretrekker å gjøre det i Oslo fremfor i Baghdad. Og når valget står mellom tigging, slavearbeid eller lett krim, så er det en no-brainer hva man velger. Man bør ikke bli overasket over åpenlyse konsekvenser av egen politikk, slik Storberget og høyresiden ser ut til å være.

  Vil forøvrig anbefale alle som kan å bli verge for en mindreårig asylsøker. Jobben består i å sørge for at han/hun får riktig hjelp, tolking, samt være med på møter i UDI og sørge for at det går riktig for seg. Lønnes dårlig i penger, men masse i karma.

  1. JA, det skulle flere blitt! Husker ei hjemme da jeg gikk på videregående som var enslig, mindreårig flyktning (i vår kommune hadde vi asylmottak kun for enslige, mindreårige flyktninger). Hun var omrent på min alder, men var helt alene i et nytt land. Gudene vet hva hun har måtte oppleve i oppveksten… Men prestefamilien var verge for henne. Hun var hos dem innimellom, spiste middag og bare VAR der og fikk kjærlighet og omsorg, rett og slett. Nå vet ikke jeg hva som er vanlig praksis hos verger, men disse gjorde altså det. Og jeg så for en stor forskjell det utgjorde for henne. Det var mange som ikke hadde verge og det merktes…

 7. Jeg har problemer med dette. Når jeg leser et intervju med en muslim på Grønland som hevder at folk må «vise hensyn» når de ferdes der går hjernen over i generaliseringsmodus.

  Jeg vet at det er irrasjonellt, men jeg kan ikke hjelpe for det.

  Det samme skjer når jeg leser kristenfolket.no eller Norge I Dag:
  Da må jeg lese Vårt Land etterpå for å få bekreftet at mange kristne faktisk er oppegående mennesker, og ikke USAifiserte fundamentalister.

  Forøvrig en god ide å la homoparaden gå fra Grønland neste gang; det kan gi noen få forvirrede sjeler et klart signal om at når man er i Rom gjør man som romerne. Håper Erling Lae går først i toget 🙂

  Men hva gjør jeg med min trang til å generalisere og putte merkelapper på folk? Det er et fuckings problem for meg; jeg regner meg ellers for å være ganske klartenkt…

  1. Men selv om noen er teite og homofobe og synes homsene bør være diskréte, så betyr ikke det at det legitimerer å snakke om muslimer som farlige eller behandle flyktninger dårlig.

   Og jeg mener – hun ene Frp-byråden ville jo at Gay Pride skulle ta på seg klær og oppføre seg ordentlig, du vet, for å vise hensyn og ikke være så indiskréte. Same-same, but different.

   1. Jeg har et ganske stereotypt bilde av FrPere også, jeg. Tenker at de fleste av dem er bygdetullinger som etter debattene i dagbladet.no å dømme knapt vet at man bruker stor bokstav etter punktum, og som faktisk tror at regjeringen er «kommunistisk».

    Samtidig vet jeg at en fjerdedel av de folka jeg møter på gata faktisk kommer til å stemme FrP… 😦

 8. Frykten dominerer verden. Den er veldig nyttig å ha for de som ønsker å generalisere og å holde de fleste av oss i sitt jerngrep.

  Jeg sier nei til frykten. Å si nei til frykten er en av nøklene til en bedre verden, og vi bør defintivt ha en bedre verden enn en der en mor blir tvunget til å forlate barna sine fordi ap ikke vil at frp skal få flere argumenter mot en allerede hårreisende streng asylpolitikk.

  Hvem er et variert og fargerikt fellesskap en trussel mot? Bare mot de som bruker frykt i sin politiske «argumentasjon».

 9. Herlig, laaangt innlegg! «Jeg er ikke rassist, men-» har jeg også fått høre. «Jeg er ikke rassist, men jeg stemmer FRP for asylpolitikken deres». Ha. Ha.
  Forresten, når er du i Fredrikstad neste gang?

 10. Fantastisk bra skrevet! Du er dagens helt i mine øyne, og det sier litt når det kommer fra en fotballnarkoman som har 9 timers sammenhengende fotball på baken hittil i dag. Håper det går bra at jeg linker deg på min egen blogg, dette må mine to lesere også få med seg!

 11. Hadde det enda vært flere koselige som kom… alt jeg hører om er enslige, unge menn (gjerne uten pass) som påstår at de er yngre enn de er. Skeptisk.

  Snakker nå om asylsøkerne, ikke flyktningene.

 12. Takk for en utrolig bra innlegg. Har selv innvandrerbakgrunn, da jeg var født i flyktningsleir. Jeg har selv vært ganske oppgitt på disse avisoppslagene. Det er ikke slik det ser ut som. Mange innvandrere som setter pris på Norge, og det norske folket. Min familie utenom meg er muslimer men de kunne aldri tenke seg å snikislamisere norge. Skal ikke skrive en lang kommentar, men her sitter jeg på jobb og tenker på disse avisoppslagene, at det går an å skrive noe som ikke er sant i det hele tatt. Du gjorde meg veldig glad. Takk igjen for innlegget:):)

 13. Det er dette som er rasismen. Rasismen er å redusere hele, pustende, levende mennesker til en kategori du kan forakte og ønske død i fylla. Rasismen er å glemme at noen er mennesker, ikke bare deler av en gruppe du er sikker på kommer til å skape problemer.

  Den beste definisjonen på rasisme jeg noengang har lest. Håper du har definisjonsmakt!

 14. Kjempebra artikkel med deilig oppfriskende fornuft i fryktens tabloide farvann:), er helt enig i det du skriver, gid hvis det var partier eller politikere som understreket dette i valgkampen og i alskens sirkusdebatter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.