Jeg har stemt

31 kommentarer om “Jeg har stemt”

 1. Er du litt hypo nå? Du er gjerne det når du skriver kjempelange tekster.

  Jeg har forhåndstemt på Jens. Valget sto mellom pest eller kolera. Alle partiene har minst et synspunkt som er fullstendig uspiselig for meg.

  Jeg er enig med frepperne i at prostitusjonsloven var et bomskudd, men jeg anser det for viktigere at ikke handlingsregelen blir brutt.

  Krf virker ærlige på miljø, men Kinder, Küche, Kirche-ideene deres skremmer meg.

  Høyre er ikke det partiet det engang var. Den ekte verdikonservatismen kommer til å gå i grava med Kåre Willoch. Nå er det populister nylig uteksaminerte fra BI som driver partiet. De leser Ayn Rand på senga.

  Venstre har kommet med en del interessante utspill om ting som fildeling og narkotikapolitikk, men det er ikke viktig nok til at jeg stemmer borgerlig.

  Senterpartiet har mange bra distriktspolitiske saker, men de vil skyte alt som rører seg i skogen.

  SV har ikke fått gjennomført noe som helst.

  Rødt? Joda, det kunne vært kjekt å ha en bråkmaker på Stortinget, men her snakker vi regjering, ikke storting.

  Så da sitter jeg igjen med Jensemann; man vet hva man har, men ikke hva man får.

 2. Rødt er ikke noe dårlig valg, faktisk. Siden du nå protesterer på en måte. Sier jeg, som stemmer i motsatt ende, Frp 🙂 Ikke pga asylpolitikken,- jo, delvis, jeg vil ikke ha kjeltringer og lykkejegere inn på bekostning av reelle flyktninger, så jeg mener den delen bør kraftig ned, og antall FN-flyktninger økes kraftig (vi tar vel bare ca 1200 stk i året av dem som kommer via FN, og det er lite). Frp er sikkert ikke helt enig i den kraftige økningen jeg ønsker der, men pytt.
  Jeg protesterer nok ved å stemme så langt til høyre. Bondevik3 høres ikke fristende ut. Egentlig er jeg mest uenig med alle partiene (over 50 % uenig med hvert av dem) men Frp er jeg minst «mest uenig» med. Det mangler egentlig et parti for mitt vedkommende, men jeg orker ikke starte det :-).

 3. Ola Elvestuen (V) og Erling Folkvord (R) kjemper om mandat med Sylvi Listhaug (FrP). Så enhver stemme til en av de to kan vippe Listhaug ut av tinget.

  (Det er ingen hemmelighet at jeg har stemt på Venstre.)

  1. Elvestuen og Folkvord* er begge gode valg, Listhaug derimot….

   *Selv kunne jeg godt slengt Folkvord på min V-seddel (dessverre ikke lov ved Stortingsvalg).

 4. Jeg har flere venner som har latt seg bondefange av FRP av samme grunn som «Hello». Venstresidens dumsnillhet når det gjelder innvandring gir drøssevis av stemmer til FRP. Mennesker som bevisst skjuler sin identitet–ved å kaste pass etter flyreiser, fjerne fingeravtrykk osv.,burde sporensstrek sendes tilbake. Da ville pågangen bli mindre, og vi kunne behandle reelle flyktininger mer humant.
  Ellers deler jeg faktisk alle verdier med deg,Virrvarr. Ingen har likevel gitt et godt svar på hvordan innholdsprodusentene skal få erstatning ved fri fildeling, og marxisme mener jeg er en religion for spesielt interesserte. Selv stemmer jeg Miljøpartiet De Grønne.

 5. Det er jo et faktum at man i psykiatrien tvangsmedisinerer annerledes tenkende og holder folk nede med andre tvangstiltak også. Det er du vel enig i?

  At noen blir hjulpet av slik tvang – legitimerer vel ikke at vi andre skades av det?

  Så kan man diskutere grunnene til at de at ikke vil at vi skal tenke annerledes – men det er en annen sak.

 6. Er det bare jeg som reagerte på at du ikke regnet med minus’ene i konklusjonen?
  Ikke at det egentlig påvirker resultatet i dette tilfellet, men likevel.
  Flere av minus’ene var jo ifølge deg selv ganske store, så da virker det jo rart å ikke la de telle.

  Såvidt jeg kan se ville konklusjonen heller blitt

  Venstre:
  Tre pluss
  To minus

  Et poeng

  SV:
  To tja
  To pluss
  En minus

  To poeng

  Rødt:
  Tre pluss
  Ett tja
  Ett minus

  To og et halvt

  Spiller som sagt ingen rolle, ettersom Rødt vinner uansett, men min indre flisespikker ville uansett ha det med.

 7. 8 promille er ganske mye – og Rødt har vel vært ute på så og si alle målingene i Hordaland i høst?

  Støtter man Rødt sin politikk er det naturligvis lurt å stemme Rødt selv om det kan ende med 0 mandater. Men ellers finnes det heldigvis nok av andre alternativer til Reiertsen (FrP). Kan jeg få foreslå Sponheim? En stemme til ham vil trygge hans mandat og eventuelt bidra til utjevningsmandat til Venstre et annet sted i landet.

 8. Er vel ingen overraskelse at jeg er enig med hr Smestad her, men så er det vel ingen hemmelighet at jeg også stemmer Venstre (og er partimedlem og greier). Det var en bra oppsummering! Vi er litt uenige på noen punkter men ikke SÅ uenige. Jeg ville nok aldri stemt Rødt, mer av ideologiske årsaker enn noe annet, men jeg er veldig for å ha en eller to Rødt-folk på tinget. Dessuten skal du ha takk, sånn borger til borger, for å ha stemt bevisst, bare på generelt grunnlag – det er alt for få som ikke har et bevisst forhold til politikk og enten ikke stemmer eller stemmer tankeløst. Og det er trist. Bedre å ha en regjering mange er overbevist om enn å ende opp med en som folk har stemt bare fordi de ikke tenker over det :

  Det viktigste er uansett å sørge for at Sylvi Fordomsfull Listhaug ikke kommer på tinget. Helst ser jeg at Ola Elvestuen tar plassen, men Folkvord går til nød, altså 😛

 9. For endel år siden gjorde jeg en øvelse noe lignende denne. Jeg satt meg ned og leste partiprogram, noe jeg slettes ikke hadde gjort før. Og til min store overraskelse fant jeg Partiet For Meg. Og enda mer overrasket ble jeg over at dette var et parti jeg aldri hadde vurdert å stemme tidligere.

  Debatter og valgutspill gidder jeg ikke med, det er jo mest «sepåmeg», langsiktig politikk og grunnleggende ideologi er viktig for meg. Også kjennes det godt å stemme på noe jeg har tro på, ikke slik som før når jeg bare stemte fordi jeg jo måtte stemme..

  Hurra for å stemme, og for å tenke igjennom hva man faktisk vil med stemmen sin 😀

 10. Jeg er, kanskje ikke veldig uventet, enig med Caro i absolutt alt. Jeg satt her og håpte ganske lenge at stemmen din gikk til Venstre – men jeg kan overleve RV.

  HerregudjeghåpervirkeligvislipperenFRP-regjeringdeneste4årene, fordettrorjegikkejegoverlever.

  *puster ut*

  1. Dere som stemmer Venstre, hvordan ser dere for dere at Venstre skal danne regjering (Bondevik III) uten støtte fra FRP? Bondevik I og II levde jo utelukkende fordi FRP ønsket å støtte dem, men denne gangen har de jo garantert at de ikke vil støtte en regjering de ikke er med i – inkludert å stemme for budsjettforslag fra én.

   Nå er det selvsagt mulig å regjere H/V/KRF med AP/SV/SP sitt budsjett – såfremt ikke de rødgrønne og FRP blir enige om å kaste en slik regjering – men det vil jo bety at mye av politikken går ut vinduet og det eneste som blir igjen blir kampen om fremmedfrykten mellom H og V (samt litt kristne verdier og stasj med KRF, seff).

   Såvidt jeg kan se blir det ikke en mindretallsregjering med V/H/KRF etter valget om de borgerlige vinner, jeg synes det virker mye mer sannsynlig med en mindretalls AP som finner støtte hos SV, SP, V, KRF og tidvis H. (Men mulig AP ikke vil ha mindretallsregjering og heller la ting gå på tomgang mens de borgerlige roter seg til valgtap 2013).

   1. Enda bedre blir det jo at om AP regjerer alene får de fritt spillerom til å finne flertall for f.eks. oljeboring i Lofoten sammen med Høyre. Så en stemme til Venstre (og dermed til AP mindretall, om ikke enten V eller FRP lyver) kan fort bli en stemme til AP og oljeboring. Ikke helt sikker på at det var det man ville når man stemte Venstre av miljøgrunner. Men men.

 11. Om du ein gong har lyst – send gjerne framlegg til korleis Raudt bør endra programma våre. Eg har ein del peil på helsepolitikk, men ikkje så mykje på psykisk helse. Vil gjerne læra.

  1. Jeg vil gjerne foreslå endringer til psykisk helse-biten, men jeg tror det krever en lengre debatt: Nemling hvordan Rødt forholder seg til forskning. Kan vi ikke ta en prat om det når valgkampen er over?

   1. Definitivt. Ein kopp kaffi/te eller eit glas vatn/juice/brus/øl og forskingspolitikk høyrest ut som ein super kombinasjon. =)

 12. Enig med Anders Svenneby her. Pest og fuckings kolera. Men det er lett å henfalle til politikerforakt, så jeg stopper der.
  Det ble Arbeiderpartiet. Igjen. Drit kjedelig, men jeg stoler ikke nok på Venstre. Spesielt når monsterkonstellasjonen V/KrF/H igjen er på trappene.

 13. Men det var vel ikke helt det Heikki H sa. SV er for å trekke styrkene ut av Afghanistan, også ISAF-styrkene. Det var SV som sørget for at vi trakk styrkene våre ut av Irak og ut av Enduring Freedom. Nå har SV også blitt mot ISAF-styrkene (seint men godt? det var mye snakk om at dette var FN-styrker og uten dem ble det fullt kaos, et argument jeg kjøpte en stund). Kjipt å sitte i regjering med to partier som er for å krige, men nå er det ganske langt unna en SV/Rødt samarbeidsregjering, så man må ta hva man får. Ellers kunne Heikki godt vært mer offensiv, men å si at SV er for å ha ISAF-styrker er feil. Det blir hvertfall ikke færre kameler med et dårlig valgresultat for SV, og stemmer man på de rette folkene styrker man SVs venstreside, som for eksempel et glimrende sett radikale røster både fra Hordaland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Rogaland og Finnmark, for å ta noen. Dessuten vil SV lage likelønnspott til alle underbetalte kvinner.

  Det var forsvarstalen.. Forøvrig håper jeg SV gjør et magisk godt valg, og at Rødt kommer inn i både Oslo og Hordaland.

 14. Tanken på FrP i regjeringskontorene er et fuckin mareritt!
  Og SV administrerer det de sjøl er imot…
  Likevel er jeg redd det blir SV i år, (som sist, med neseklype i valglokalet), siden å stemme på Rødt eller De grønne her ikke fører til noe, ingen av dem har en sjanse, og sjansen for at Rødt skal komme over sperregrensen og dermed få utjevningsmandater, slik at min stemme betyr noe, er svært, svært liten? (Men hvis noen kan overbevise meg i løpet av dagen, er det fritt fram, og jeg vil gjerne skifte mening..)

  Stemmer på De grønne ved lokalvalg, fordi jeg liker de gamle anarkistene som sitter i kommunestyret for dem.. men stoler ikke helt på partiet som helhet, er litt sånn greier rundt omkring som jeg ikke helt kjøper? Jeg ønsker meg et frihetlig sosialistisk alternativ (en blanding av DLF og Rødt?? ;-)) og lokalt opplever jeg at kandidatene for De grønne passer litt til den beskrivelsen.. men på landsbasis blir de litt vel mye et litt radikalt Venstre??

 15. Hei Ida,

  Dette synes jeg var kjempebra! Har ikke lest så mye av bloggen din, men skal jammen meg lese meg opp nå 🙂

  Dette innlegget er et eksempel til etterfølgelse. Altfor mange stemmer slik de gjorde aller første gang, som en kanskje ikke altfor reflektert 18-åring. Det er vanskelig å være analytisk og ikke stemme med hjertet (hos meg er det en kombinasjon).

  Ønsker deg en fin valgkveld/natt og veldig lykke til med Folkvord.

 16. Jeg stemte som deg, med samme begrunnelse som deg (altså det med taktikken). Likte innlegget ditt godt. En slik gjennomgang er virkelig et eksempel til etterfølgelse. Men jeg har et spørsmål: Det er kanskje ikke så rart siden du bor i en stor by, og jeg tror vel ikke det ville hatt noen avgjørende effekt uansett, men hvor er SP i utregningen? De er imot oljeboring, og for fortsatt rød-grønn regjering. Det var to ting hvor jeg vet at de matcher lista di.

 17. Første gang jeg stemmer i år, og jeg har vært veldig usikker, men bestemte meg tilslutt for å stemme Rødt.

  Er svært uenig med de aller fleste partiene nesten uansett hvilken sak det er snakk om, jeg er til og med svært uenig med meg selv til tider, så det sier seg selv at det ikke var noe lett valg. Men jeg fant ut hvilke saker som var viktige for meg, men ikke minst hvilke saker jeg er sterkt imot, og derfor stemmer så langt ut til venstre som jeg bare kan 🙂 Kommer FrP til makten blir jeg flau over å være norsk.

  Og så bor jeg i Hordaland, så prøver å få Torstein på tinget 🙂

 18. Hei Ida!

  Gjennom valgkampen har jeg sett mange styrker og svakheter ved Rødt. Og på en del felt har vi litt å gjøre for å komme i mål. Et a de felta tenker jeg er å få et mye bedre arbeidsprogram på neste landsmøte. Det er mange saksfelt det kjepphester har fått så mye plass at vi glemmer en del av basisen. Jeg har lyst å begynne å jobbe med dette om ikke så lenge, og håper at du kanskje kan ha lyst å ære med å jobbe for å få et kapittel om psykisk helsevern som er langt bedre enn dagens. og gjerne bidra på andre kapitler også. Uansett om du bestemmer deg for å bli med igjen eller ikke, så har du kloke tankerj eg gjerne vil at skal bidra til at partiet blir bedre.

  Klem Elin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s