Vennene mine om valget:

I en artikkel om nett og nettdebatt i siste nummer av Samtiden, der sosiolog Arve Hjelseth skiver at nettdebattene bærer preg av samtalene rundt kafébordene – at debatten på nett minner mer om samtalene vi har i den private sfære.

Jeg satt og tenkte at «Shit, jeg er jammen glad for at jeg er mer kultivert på nett enn jeg er i den private sfære. Lurer på hvordan det ville sett ut om jeg la et utdrag av de private samtalene på nett?»

Så: Her er noen eksempler på replikker fra venner og kjente fra diskusjoner rundt stortingsvalget. Alle er anonymisert og lettere omskrevet for å passe formatet. NB: Ikke for sarte sjeler.

Tilfeldige utsagn om valget:

«Buuuhuuu! Jeg kan ikke se en politisk debatt mer i mitt liv! Det er ikke noe morsomt uten Lars Spooonheim! Buuu!»

«Du ligner faktisk skikkelig på Siv Jensen. Du må slutte å gjøre den hakegreia når du blir irritert.»

«Herregud, ingen kunne stemme på SV eller SP etter alle de partilederdebattene. De har gått fra å være selvstendige politikere til å bli posergirls som bare “Åååh, Jens! Vi er helt enig med Jens! Ja, når Jens sier det, så blir det nok sånn, assa!”»

«Jeg ville egentlig ha stemt Venstre, men jeg er jo føkkings homofil, og det hjelper ikke hvor bra politikk de har når de har tenkt å hoppe til køys med Dagfinn Høybråten hvis de hadde blitt valgt. Sorry, men Krf nuller ut Venstre. Det var nok en av grunnene til at de fikk så få stemmer.»

«Tenk deg om det hadde blitt en Høyre-Arbeiderparti-regjering! De ville regjert til evig tid, og det ville vært skrekkelig stabilt, skrekkelig kjedelig og ingen debatter! Alle bare “jeg er ikke politisk, jeg bare styrer landet”.»

«Jeg stemte Rødt fordi noen må sitte på stortinget og si “Nix. Kommer ikke på tale. Nope. Nei. Aldri i verden. Jeg kommer til å lenke meg fast. Åneidu, ikke enstemmig. Jeg er kjempemot.” »

«Jeg stemte SV. Det gjør at jeg føler at jeg tapte valget selv jeg vant det. Huhei.»

Etterhvert blir diskusjonene mer usaklige:

«Hvilken politiker ville du ligget med, om du måtte? Og hvis fikk reservere deg mot én – hvem ville det blitt?»

Flere: «Åh, jeg reserverer meg mot Bjarne Håkon Hanssen! Tenk å våkne opp dagen derpå også ligger han og gliser til deg!»

Et par: «Siv Jensen, helt klart. Grensen går ved Siv Jensen!»

Noen: «Nei, gi deg’a! Det er jo bare fordi du er så uenig med henne! Jeg hadde pult Siv Jensen, hun er barsk!»

En: «Åh, se for deg Kristin Halvorsen – Siv Jensen-sandwich! Hvem hadde vært på toppen?»

Samstemt: «Kristin Halvorsen!»

Noen: «Jeg tror jeg går for Kristin Clemet, jeg. Hun er heit!»

Noen andre: «Neinei, Ine Marie Eriksen og Inga Marthe Torkildsen!»

En: «Haha, da skal jeg ha trekant med Gro Harlem Bruntland og Kåre Willoch!»

Flere: «Awww, Kåre Willoch!»

Jess. Sånn går nu dagan. Gudskjelov er jeg bedre filtrert på Internet enn i virkeligheten, gitt.

, ,

18 kommentarer til “Vennene mine om valget:”

 1. Hva er dette med kafébord!? Jeg har fått nok! Hvor ofte sitter jeg på kafé og slarver? Aldri! Gjør noen jeg kjenner det til stadighet? Nei! Ubegrensede opphold på kaféer er for fremskredne pensjonister! Er siste ordet sagt om dette? Nei!

 2. Woho, usaklig prat om politikere! Hvem jeg hadde ligget med? Lett ass!: Jonas Gahr Støre. Og Sponheim. Jeg elsker Sponheim, han er så herlig frekk!

  • Støre står nok høyt på lista mi og, ellers hadde jeg en crush på han Torbjørn Røe Isaksen en periode i alderen rundt 18/19. Syns han var gudommelig kjekk, selv om han var leder i unge høyre og sånn.

 3. Hahaha!!! *døøøøør* Det var deilig med en rå latter sånn på mårraskvisten.

  Og de vennene dine sa bare det vi alle tenker… 🙂

 4. Hahahaha, fantastisk. Og det der kommer fra folk som mest sannsynlig har peiling på politikk, tenk deg bare da hvordan diskusjonene blant idiotene er..

  Men hei, Ida! Jeg venter spent på innlegget om boka du holder på med. ^_^

 5. Sann samtale:
  “Hadde ikke jævla SV blitt så jævla optatt av å henge med AP og brydd seg om de fattige bare en liten smule, sjøl om de måtte fake det, så hadde ting sett annerledes ut…”

  “Men fnord, borgerskapet er nå engang borgerskapet, du veit de hater fattige som luketr vondt og ikke kan sette pris på kaffe…”

 6. *host*

  Jeg tar ikke ansvar for noen av de kommentarene der Ida! Takk gud for anonymisering. Hirr.

  Sånn apropos – en uke eller to etter at vi diskuterte dette… lå jeg i halvsøvne ved siden av min sin blonde dame, tenkte på samtalen vi hadde hatt og trodde en stakket stund det var Siv Jensen. Herre. Jeg ble lykkelig da jeg våknet helt og skjønte at jeg bare hadde drømt.

  Det var nesten verre enn da jeg drømte at jeg hadde sex med Vidar Theisen. Nesten.

 7. *gliser*

  takk for dagens latter. Spesielt denne kommentaren:
  «Tenk deg om det hadde blitt en Høyre-Arbeiderparti-regjering! De ville regjert til evig tid, og det ville vært skrekkelig stabilt, skrekkelig kjedelig og ingen debatter! Alle bare “jeg er ikke politisk, jeg bare styrer landet”.»

  Fantastisk oppsummert.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: