Hvordan skrive gode bloggkommentarer

43 thoughts on “Hvordan skrive gode bloggkommentarer”

 1. En god bloggkommentar oppfordrer meg til å spinne videre på det som allerede er på trykk. Jeg har fått mange ideer til nye innlegg, fortsettelser på historier og vendinger gjennom nettopp kommentarene.

  Videre er jeg veldig glad i lenker til andres blogger. Jeg liker svært godt at kommentatoren ikke bare lenker til seg selv, men også tar seg tid til, i ny og ne, å anbefale andre i samme sjanger, eller som har andre syn på saker.

  Fint tiltak, Virrvarr!

 2. Enig i det meste, bortsett fra det med å lære seg basic html. Misforstå meg rett, det er veldig nyttig å kunne men jeg synes det er litt pes å hakke inn kodene når jeg kommentarblogger. Såvidt jeg har sett finnes det muligheter for å sette inn fet skrift etc via en verktøylinje i kommentarfeltet, kanskje misjonere litt for slikt? Plugins og liknende 🙂

 3. Kanskje eg, på ein litt kvasiironisk hipster-måte, skulle koma med ein skikkeleg dårleg kommentar:

  Eg får fnatt av ordet flid. Ikkje av innhaldet i ordet, men av sjølve ordet. Og eg anar ikkje kvifor.

 4. Så flott at du skreiv dette innlegget! Det tar ofte litt tid å bli kjendt med normer og uskrivne reglar i bloggeverda, som alle andre plassar. Eg husker sjølv at eg brukte lang tid på å finne ut av korleis ein skal kommentere i bloggar – og då er det bra at nokon tar seg tid til å skrive ned dei uskrivne reglane.

  Sjølv har eg ein liten blogg med få besøkande, og eg jubler jo over kvar kommentar eg får, men eg kjenner eg blir gladare når eg får ein kommentar som er ein reaksjon på innlegget eg har skrive, enn ein «hei-sjå-meg-besøk-meg». Og som Jakob skriv; det er spennnande med kommentarar som får ein til å spinne vidare på eit innlegg.

 5. en god kommentar er en kommentar som får meg til å tenke gjennom det jeg har skrevet på nytt. Kanskje tilogmed utfordre mitt ståsted.

  Om det ikke er et diskuterbart tema er en god kommentar gjennomtenkt, med egne synspunkter og erfaringer..
  Nå er det sånn at jeg ikke er bortskjemt med kommentarer (punktum), så for min del er enhver kommentar en god kommentar:)

 6. Og denne bloggposten fikk man jo ikke prestasjonsangst for å kommentere, neida!

  Neida. (Som i: man gjorde ikke det, så veldig.) Gode punkter, særlig hvis poenget er å forbedre «eksisterende» kommentarer og/eller sile ut de dårlige. Noen punkter for å oppfordre mer prestasjonsengstelige folk til å faktisk kommentere hadde kanskje også vært noe? Det er (sjelden) farlig å kommentere, og de fleste liker jo, som du er inne på, å få kommentarer. Men nå har kanskje du en såpass høyt profilert blogg at det er viktigere for deg å øke kvaliteten enn kvantiteten?

  (Og jeg skifter ikke navn bare fordi navnet mitt er nasjonens vanligste, altså.)

 7. Interessant innlegg! Håper ikke du tolket min forrige innlegg som noe markedsføringsinnlegg. Jeg bare synes du er en fantastisk blogger og ønsket noen tips 🙂

 8. Matnyttig innlegg, Ida!

  Noen av de beste bloggkommentarene på min egen blogg kommer ikke i kommentarfeltet i det hele tatt, de blir sendt direkte til meg på mail isteden. Kanskje det er skumlere å poste kommentarer enn å sende mail? Jeg vet ikke, men jeg undrer meg jo litt over det.

  Bare for moro skyld kaller jeg meg noe annet enn bare Lene her hos deg idag. 😉

 9. Nei, ikke lett å kommentere et slikt innlegg! 😛 Gode kommentarer er nesten like interessante som innlegget de er til – og jeg blir litt trist når blogger jeg besøker ikke har kommentarer. Dessuten har du litt rett i at det er skummelt å kommentere innlegg uten kommentarer. Det hadde jeg nemlig ikke tenkt på…

  Når det gjelder html så er problemet alltid at hver gang jeg forsøker meg så er det på en blogg som ikke tillater html i kommentarer og ikke har noen previewfunksjon som gjør at du kan finne ut hvorvidt det funker eller ikke. Føler meg like teit hver gang taggene mine synes i en kommentar fordi bloggen ikke tillater dem. Nesten litt som å gå med underbuksemerkelappen synlig…

 10. Bra med tips. Jeg synes fortsatt bloggverden er et litt ukjent skummelt sted. Jeg er en flittig leser av noen blogger, men skriver sjeldent kommentarer. Jeg får rett og slett litt prestasjonsangst, men jeg har bestemt meg for å kommentere det som jeg virkelig føler er viktig for meg. Dessuten er det kanskje greit å si takk til de bloggerene som gir meg mye og som jeg flittig leser, så takk til deg Virrvarr.

 11. Når jeg skal skrive kommentarer i en på en blogg som ikke tilbyr autogenerering av hyperlenker så skriver jeg gjerne innlegget i min egen blogg og klipper det ut derfra for så å lime det inn i kommentarfeltet. Jeg kopierer da selvsakt innholdet fra html-fliken.

  Det er en fordel med mulighet for forhåndsvisning slik at man får sett om det virker – noe man ikke får her … Satser på det!

  c»,)

 12. Nå er det så lenge siden jeg har gjort dette her, så det var en tankevekkende post. Jeg har aldri vært helt bevisst på hvordan jeg oppfattes som kommentator versus hvordan jeg oppfattes som blogger. Jeg har blitt gammel og rusten…

 13. hehe, det med navn er jeg temmelig enig med deg i 🙂 Jeg har fem ulike som kommenterer hos meg med navnet Bente, og minst fire faste med navnet Anne…

  Men det er ikke så enkelt dette med navn.
  Når jeg startet å blogge så brukte jeg et nick, som ikke var det nicket jeg bruker på forumene en del av leserene mine kjenner meg fra. Dette var forvirrende. Men ettersom jeg ikke er helt komfortabel med det nicket jeg bruker på forumene, så orket jeg ikke blogge med det. Så da byttet jeg til egennavnet mitt, for det var det jeg hadde mest lyst til å bruke.
  Men så er jo egennavnet mitt norges mest brukte navn… Dermed slang jeg på bloggen bak når jeg opptrer i kommentarfelt.
  Og så oppdaget jeg at det enkelte kretser er regnet som ufint å skrive inn bloggens navn som en del av kommentaren, *sukk* 😉

  jaja, det funker for meg, så får andre tro det de vil… *ler*

 14. Jeg føler at jeg balanserer på en meget smal bom, når jeg kommenterer et innlegg som kun omhandler bloggkommentarer. Egentlig vil jeg bare takke deg for å ha skrevet et innlegg om det vi hater å elske, og elsker å hate.

  Jeg skulle ønske jeg hadde noe lurt å komme med. Konstruktiv kritikk, positiv som negativ. Men det var så riktig, så sant, og ganske så viktig. Så jeg vil bare takke deg, egentlig.

 15. En god bloggkommentar er den som uttrykker min mening når jeg ikke vet å finne ordene mine selv:) Da blir jeg alltid litt lykkelig og glad!

  Det samme gjelder forsåvidt for et godt blogginnlegg, det er derfor jeg er så glad i roteloftet:)

 16. Nyttige tips her, men jeg vil gjerne slå et slag for «Dette var et fint innlegg/Dette likte jeg»-kommentarene. På en blogg som min, som i stor grad består av kulturanbefalinger av ting jeg liker, så setter jeg stor pris på slike kommentarer. Når jeg har øst ut fra hjertet mitt om hvor bra en bok eller tegneserie er, så hender det at jeg får null kommentarer og da blir jeg jo sittende og lure på om det virkelig ikke er noen andre som synes dette virker kult, og det er litt kjipt. Men sannheten er kanskje heller at mange ikke synes det er viktig nok å bare skrive «Dette virker bra!» i kommentarfeltet. Selvfølgelig er det morsomst med kommentarer som tar ting et skritt videre, men jeg tror nok at vi som ikke har debatt-blogger ofte setter like mye pris på å bare høre at noen liker det vi skriver om.

  1. Eg liker også å få slike kommentarar, men eg misliker å skrive dei. Dersom eg ikkje har noko betre å seie enn at «det diktet var fint» eller «den boka vil eg også lese», hender det eg skriv det hos folk eg «kjenner» godt. Men eg våger ikkje komme med så platte kommentarar hos folk eg ikkje kjenner. Sjølv om eg liker å få dei.

 17. Hva mener du er en god bloggkommentar?

  Jeg liker godt tilbakemeldinger, gjerne konstruktiv kritikk på kort prosa og dikt, og egne meninger er alltid like interessante.

  Men hiver meg med Rullerusk her også; jeg syntes også at korte «dette likte jeg» kommentarer er fine. Jeg blir sjarmert av mennesker som liker bloggen min, kort og presist 🙂

 18. Jeg vil som Rullerusk slå et slag for «Fint innlegg!»/»Bra skrevet!»-kommentarene. Selv om velfunderte, opplysende, morsomme og vakre kommentarer selvfølgelig er toppers, ønsker jeg gjerne at man ikke skal slås i bakken av prestasjonsangst hvis man har lest en god bloggpost. Jeg blir faktisk lykkelig over enkle kommentarer som «Haha!» (men det gjelder nok helst sånne tulleblogger som jeg har, og ikke mer seriøse innlegg…)

 19. Du sa: Lær deg litt html. En god kommentar kan bli en knall kommentar med muligheten til å legge inn lenker, block quotes, fete typer og kursiv

  Men altså. Da jeg fikk over til wordpress måtte jeg jo legge av meg alle html-uvanene jeg hadde fra gammelt av. For på wordpress kunne jeg ikke lage tekstlenker, og da så alle kommentarene veldig merkelige ut. I grunnen.

  Men det er jo ikke din skyld, såklart 😛

  Marthe

 20. Ok, da føler jeg meg sånn nogenlunde klar til å kaste meg ut i kommentarfeltenes verden. Jeg mistenker at jeg har gjort noe galt med gravataren min, men den som lever, får se (ganske snart, regner jeg med). Jeg innser at muligheten til å være først har gått tapt, men dét at jeg i det hele tatt visste at jeg burde være det, viser jo at jeg har lest det opprinnelige innlegget nøye.

  Takk for tips, og fred og kjærlighet til deg!

  BøsTøs

 21. Dette var et godt innlegg!

  Sliter veldig med dårlig hukommelse og konsentrasjonsvansker, så det kan være vanskelig for meg å skrive en god kommentar, da jeg etter å ha lest innlegget -ikke husker noe. Ikke annet enn om innlegget var godt eller dårlig. Nå har jeg lest dette innlegget 3-4 ganger, men klarer likevel ikke å produsere en bedre kommentar enn dette :/

  Så, et en dårlig kommentar-skriver er vel meg i et nøtteskall!

  Får stadig kommentarer som ikke er annet enn reklame for kommentar-skribentens egen (DÅRLIGE) blogg. Noe som er ganske provoserende. Jeg sletter dem som regel.

 22. Dette var skikkelig bra! Veldig bra post, virrvarr 🙂

  Enn om alle kunne fulgt rådene dine.. Det er altfor mange blogger som får elendige «oppmerksomhetskommentarer»..

 23. Må si jeg støtter Rullerusk og Kristin her. Jeg er i grunnen happy for alle kommentarer jeg får. Ofte får jeg bare kommentarer av typen «heia deg» og «fint innlegg».

  Men altså, det kan jo ha noe med hva slags poster man skriver i utgangspunktet også da. Hadde jeg skrevet mer seriøse og dyptpløyende greier så hadde jeg sikkert vært mer opptatt av å få velfunderte og gjennomtenkte kommentarer også.

 24. Jeg har faktisk aldri kommentert på denne bloggen før, selv om jeg er innom støtt og stadig. Jeg er egentlig ikke så flink på detta med kommentarer, så takk for nyttige tips! Nå har jeg tilogmed skaffet meg en gravatar. Håh, ikke verst.

  En god kommentar, det er – som flere her over meg har påpekt – en kommentar med gode tilbakemeldinger, konstruktiv kritikk og med synspunkter som gir meg nye ideer. Men et kort «flott innlegg!»-innimellom, det er selvfølgelig også stas.
  Merker fort hvem som har lest gjennom hele innlegget, til forskjell fra de som bare skummer gjennom og absolutt vil si noe, gjerne kun for å promotere sin egen blogg (eller bare lage kvalm, alt ettersom). Argh.

  Flott innlegg! (høhø), jeg digger bloggen din stort!

 25. Kort presisering om «Yay, bra!»-kommentarer: Jeg liker dem veldig godt selv, men når man er ny blogger/kommentator og har lyst til å bli langt merke til et sted der mange kommenterer er det ikke «Yay, bra!»-kommentarene man nødvendigvis husker etterpå. Det gjør dem ikke til noe dårligere, men det gjør dem ikke alltid til et godt redskap om man er en strategisk kommentator. Det er jo noen (c:

 26. Åh! Jeg er så enig med deg!
  Måtte bare få sagt det.
  Jeg har ikke tall på hvor mange «fint»-kommentarer jeg har fått, både i blogg, på deviantart og på forum, det er helt utrolig.
  Ikke at det ikke er koslig, som du skriver her, men det er bare så utrolig mye mer genialt når noen sier hva jeg har gjort riktig og sånn…
  For ikke å snakke om hvor fornøyd jeg blir når noen har tatt seg tid til å fortelle hvorfor de IKKE liker det jeg har gjort! Man lærer så mye av konstruktiv kritikk.
  forresten:
  Yay, bra!

 27. Dette var ett veldig nyttig og «lærerikt» innlegg. Mange gode tips om hvordan skrive gode kommentarer. Det jeg liker best å få er konstruktiv kritikk – kommentarer. Da lærer jeg av mine «feil», og på den måten blir jeg bedre! 🙂

 28. Tilbaketråkk: Linkstorm # 2 –
 29. Tilbaketråkk: The Blog Guide # 3 –
 30. Det du sier er at Bloggere elsker kommentarer, men det er litt rart at de elsker kommentarer. Men det er vell ikke akkuratt så hyggelig å få stygge kommentarer, og bli sakt stygge ting til hvis du er blogg eieren ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s