Huskeliste for dårlige dager:

PS: Min personlige

 1. Kom deg opp. Ikke bli liggende. Nøkkelen er bevegelse.
 2. Bruk lang tid på badet. Skrubb det kjipe vekk. Hold deg fast i leppestiften.
 3. Ta på deg de fine klærne.
 4. Reduser gjørelisten til et levelig minimum. Du skal tre ting idag, ikke ti.
 5. Om mulig: Sørg for at de tre tingene er å spise, gå en lang tur og ringe en venn.
 6. Skriv. Tving pennen i gang.
 7. Drikk kaffe. Drikk te. Drikk brus. Drikk det du vet får deg til å samle deg.
 8. Legg vekk datamaskinen. Du surfer deg aldri gladere. Du chatter deg aldri mindre stresset på msn.
 9. Pust.
 10. Se deg rundt.
 11. Skru på musikk.
 12. Aksepter at du ikke får flyttet fjell idag. Eller, enda bedre: Aksepter at å komme gjennom dagen er fjellet du får flyttet idag.
 13. Legg deg tidlig, så du får nok søvn.
 14. Ikke slå deg selv i hodet om du ikke kommer lenger enn punkt to.

Har du en huskeliste til de dårlige dagene?


36 kommentarer til “Huskeliste for dårlige dager:”

 1. I mitt tilfelle er også hypomane dager dårlige dager, og da er en slik liste litt vanskelig å følge… men like fullt:
  1. Rise and shine! Uansett. Fortrinnsvis til ca samme tid hver dag.
  2. Ukedag? Check. Du skal på jobb. Uansett. (Det er lov å ikke gjøre en dritt, men du skal i det minste VÆRE der… Gjelder spesielt i nede-perioder, der jeg gir meg selv lov til å ha sammenbrudd i hytt og granbar såfremt jeg snegler meg igjennom arbeidsdagen først.)
  3. Spis noe, hva som helst, om det så er et skarve knekkebrød i timen. Hvis du ikke husker når du spiste sist: SPIS NÅ.
  4. Gjør noe du liker / vær kreativ. Merk: FULLFØR.
  5. Skriv dagens humør-og-angst-rapport – gjerne i detalj om du føler for å kjenne litt på kjipe/hypre ting.
  6. Forklar for de rundt deg hva som skjer, hvis du greier.
  7. Hiv “to-do”-lista ut vindu’ – sett på musikk i stedet – slapp av.
  8. Punkt 1 er viktigere enn punkt 2 – kommer du deg forbi punkt 1 er du på god vei, men ikke stress deg ihjæl om du heller vil tilbringe dagen under dyna.

  🙂

 2. Dette blir nok en litt annen liste en den gjengse “huskeliste for novemberdager i juni”, men så har jeg en litt annen jobb en den gjengse også. Ehm, her er altså min huskeliste til meg selv:

  1: Dyra skal ha mat. Opp, din latsekk.
  2: Og så må de melkes! Nuh!
  3: Og nå kan du sånn smått våkne. Det nærmer seg det røde kvarteret (når sola står under åsen og lyser opp skybankene unnenfra. Skjer så og si hver eneste morgen, og er like magisk uansett).
  4: Gjør ferdig stellet. Siden du har en drittdag, kikk deg selv litt ekstra over skulderen og pass på at alle har det de skal ha, og får det de skal få.
  5: Nå har du vært flink, og gjort det som må gjøres. Ta deg en langfrokost. (alt som trykkes i trynet før stellet er morgenmat. Litt Dansk må man få lov til å være).
  6: Nå kan du prioritere hva du har energi til å gjøre resten av dagen, hva som må gjøres, hva som kan gjøres og hva som burde bli gjort i nærmeste fremtid. Er dagen fortsatt dritt kan de to siste utsettes. Jeg gjentar, husk må-lista.
  Andre skapninger er avhengige av at du utfører må-lista. Selv om det ikke er din feil, er det ditt ansvar.
  7: Forsøk å koble av skikkelig. Kutt ut stress, avlys alle møter og annet fjas som ikke er direkte nødvendig for deg selv eller dyra.
  8: Har drittdagen vart over flere dager er både du selv og andre skapninger avhengig av at du drar ræva di til legen og får reparert kroppen/skallen/sjela. Avgårde! Nuh! Og bruk nå litt spenn på en avløser, du har fortjent det.

  Altså, for å redusere til beinet: *Ved ordentlig drittdaggjør det som til en hver tid må gjøres, drøy resten til senere, og koble fra verden til du er klar til oppkopling igjen*.

 3. Denne listen skal jeg skrive ut og ramme inn.

  På min uskrevne liste fins det et eget punkt om å prøve å lese en bok. Det å finne roen til å lese er viktig. Man kan ikke surfe seg gladere men jeg kan i alle fall lese meg mer harmonisk.

 4. Super liste! Likte spesielt punkt 12. “Aksepter at du ikke får flyttet fjell idag. Eller, enda bedre: Aksepter at å komme gjennom dagen er fjellet du får flyttet idag.”

 5. “Legg vekk datamaskinen. Du surfer deg aldri gladere. Du chatter deg aldri mindre stresset på msn.”

  Kjente meg igjen i denne. Neste gang går jeg meg heller en tur.

  Min egen liste:

  1. Prøv å finne ti ting du er glad for eller gleder deg til. Det kan være stort eller smått.

  2. Drikk te, jeg innbiller meg at det er masse trøst i te.

  3. Gå deg en lang tur om du klarer å mobilisere nok krefter, bevegelse utløser endorfiner og kan lette på humøret. Ta en varm dusj etterpå, legg deg et behagelig sted og pust med magen mens du prøver å la tankene flyte av sted.

  4. Snakk med noen om de vanskelige tingene, ofte krymper problemene når de kommer i kontakt med stemmebåndene. (; Og et annet hode kan komme med perspektiv og løsninger du ikke tenkte på selv.

  5. Hvis du kjenner noen som vil og kan, be om en massasje. Og kanskje en klem eller ti.

  6. Våg å kjenne på det som er vanskelig, og gjør vondt, uten å “bade ” i det. Jeg har gjort feilen å fortrenge de vanskelige tankene, jeg prøvde å løpe fra dem, men plutselig treffer de deg som et flytog. Ikke anbefalt.

 6. Befriende liste å lese.Satt nettopp og skrev noe lignende til meg selv om hvorfor jeg i det siste har følt meg mer lykkelig.Jo fordi jeg nettopp har tillatt meg selv å senke på noen av de perfeksjonistiske kravene,tillatt meg selv å nyte hvert enkelt av de enkle gjøremålene.Slippe på dårlig samvittighet og eventuell skam over nettopp å være fornøyd med det enkle.Det er i det enkle det starter.Utgangspunktet er tilfredshet.Minimalisere for å maksimere:)

 7. Å komme seg ut er viktig. Spesielt nå, i det fine høstværet (som jeg personlig har sett veldig lite til). Bare det kan gi deg følelsen av å ha «gjort» noe.

  Jeg kom på en ting. Jeg har smelt sammen en kort liste med det jeg liker å kalle feelgood-sanger. Det er musikk som får meg i bedre humør, rett og slett. Jeg gjorde spillelisten collaborative, hvis noen har lyst til å dele det de hører på når de trenger å kvikke seg opp.

  html-link

  Uri:
  spotify:user:skarntyde:playlist:2mHcG5ORCAUT3xzVFEbXbV

 8. Den lista trengte jeg jammen å se i dag! Mitt beste råd for dårlige dager er å sende noe ut i verden. Skriv en mail, et brev eller bare en melding til noen du savner/tenker på/har dårlig samvittighet for å ikke ha kontaktet en stund. Gjerne flere, hvis du klarer. Selv om det kan være tungt å komme i gang, er min erfaring at man ofte kommer i bedre humør bare av å konsentrere seg om en annen person, man kommer litt ut av seg selv og sin egen sinnstilstand. Man blir rett og slett litt gladere av å vite at man gleder en annen. Samtidig har man forventningens glede: man gleder seg til å få svar tilbake. Det er litt som det punktet om bevegelse; på en dårlig dag hjelper det ofte å åpne noen vinduer i livet sitt, man vet aldri hva som kommer klatrende inn.

 9. Hmm… kanskje kutte noe av maten burde være på min liste. Jeg overspiser alt for mye, og blir ikke akkurat bedre av det… Og å stå opp er kanskje en god idè også, men det er så deilig å ligge i senga en hel dag!

 10. Den nummer 8 er en jeg burde skrive på veggen, nettsurfing gjør meg sjeldent mindre trøtt i hodet.

  Jeg har av og til problemer med å huske å spise, eller problemer med å spise ordentlig mat når jeg er trist. Så på dårlige dager overtaler jeg meg av og til ned på grønnsaksbutikken og lager små delikatesser til meg selv. Sunn mat kan også være trøstespisesnop 😉

 11. Bort med PC er det eneste på min liste. Ingenting gir meg mer dårlige dager enn internett… og likevel sitter jeg her…

 12. Og apropos åpne sanser: Det er solskinn der jeg er . Nå skal pc’n sove, og jeg skal forsere dørstokken 🙂
  Jacob; jeg har også notatbok med meg – alltid. Men det hjelper ikke en dritt mot skrivesperre …

 13. Det er en velsignelse å legge vekk datamaskinen – og å gjøre det helt bevisst. Man trenger ikke la være å skrive av den grunn. Jeg har en stabel av notatbøker som er med overalt – overalt. Der havner ideer, halve tekster og observasjoner.

  Gunnhild snakker om å åpne sansene. Og det er det som gjør susen på en tilsynelatende dårlig dag.

  Takk, Virrvarr, for en finfin huskeliste.

 14. adopterer denne, jeg 🙂

  det viktigste tror jeg nok er punkt 1. komme seg opp. og 3. fine klær. ikke vandre rundt i sjuskestil. det hjelper alltid! og så kan jeg legge til et til punkt 1: ikke legge seg igjen. der failer jeg stadig 😛

 15. … og når vi først kommer oss over den jævlig høye dørstokken:
  SE OPP! Nede ved skoene mine er livet svart. Hvis jeg skal få et større perspektiv, og komme ut av min egen drit, er mitt første bud å SE OPP. Skjerp sansene – lytt, lukt, se, føl …

 16. Min liste er på bare to ting.

  Og da jeg var skikkelig dårlig sa jeg gjerne “en god dag er en dag der jeg har spist sunt og rydda litt mer enn jeg har rota”.

 17. Takk.

  Fint og viktig og godt å lese.

  (Og jeg får av en eller annen grunn ikke lov til å lage en gravatar, de påstår at ziarah er tatt som brukernavn, ennå jeg aldri har lagd gravatar før, og mener jeg er aleine om nicket o.O Merkelig. Vært borti det før?)

  • tips:
   Du kan jo bare lage den på et annet nick. Det nicket du bruker på Gravatar trenger ikke være det du kommenterer med i blogger. Gravataren (bildet ved kommentaren) knyttes opp til eposadressen din, ikke navnet du skriver i navnfeltet der du kommenterer (nicket).

 18. Fin liste. Jeg har flere av punktene på min egen liste og jeg synder mot dem konstant. Spesielt punkt 1, 8 og 14.

  Jeg vet ikke med dere, men jeg synes punkt 6 er et sant helvete. Når jeg er i et svart humør hater jeg alt jeg skriver. Absolutt alt. Å tvinge fingrene videre på tastaturet er en øvelse i frustrasjon og forbannelse. Jeg er farlig når jeg sitter foran pc-en og trykker på mørke dager. Men fy, så deilig det er å komme tilbake et par dager senere og oppdage at hey – det var ikke så dårlig likevel!

 19. Denne kunne jeg trengt at noen hviska meg inn i øret på morran i dag. Men nå skal jeg skrive den ned bak øret for framtidige møkkadager som denne. Takk, fine Ida.

 20. God huskeliste.
  Min inneholder også å lufte hunden, men det er jo i praksis å gå en tur. Men hund må til, ellers ryker det punktet når skodda gror helt igjen. Den gir i tillegg et sosialt utgangspunkt når jeg ikke hvor jeg skal starte.

 21. Fantastisk! Jeg likte denne meget godt. Særlig det med at man bare må komme seg opp og bevege seg, det hjelper meg som regel alltid!

  PS: Jeg vet ikke om du svarer på kommentarer her på bloggen din eller? Jeg skrev en kommentar til deg for ikke lenge siden, om http://www.dinehistorier.blogspot.com, men fikk ikke noe svar. Jeg skrev det ikke for å reklamere men for å høre din personlige mening om konseptet siden du er ganske erfaring med blogging og sosiale medier. Så, jeg spør igjen, hva synes du? Du trenger ikke svare om jeg bruker dyrebar tid på noe du synes er tull 🙂

  Ha en fin natt!

  • Hei!

   Jeg skal sjekke den ut nå, jeg! Det hender jeg får veldig mange kommentarer på en gang, og da er det alltids noe som unnslipper oppmerksomheten min (c:

  • Hei! Kan jeg gi en liten tilbakemelding på nettsiden din? Jeg synes ideen var kjempegod – men fargevalget på siden deres gjorde sånn at det ble litt tungt å lese mer enn ett innlegg, så kanskje det er en ide å gjøre fargekontrasten litt lettere for øyene enn oransje tekst på svart bakgrunn. Lykke til videre med prosjektet.

 22. God ide med huskeliste. Tror jeg låner din til jeg får skrevet ferdig min egen. På den står det iallefall: spis nok måltider og drikk nok vann.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: